Tyhmien kysymysten kerho

Meta title: 💥 TYHMIEN KYSYMYSTEN KERHO – KYSY MITÄ VAIN ILMAN PELKOA TYHMYYDESTÄ 💥

Meta description: Ketju, jossa saa kysyä ihan mitä tahansa noloista, hassuista tai yksinkertaisista asioista – yhteisö vastaa hyvässä hengessä.


Jugetsi sanoi:
Toi pallo on varmaankin "uimuri", jos sen nimen nyt oikein muistin.
Meiltä meni kanssa himassa toi osa rikki ja se valutti sitten kokoaika sitä vettä.
Ei tartte koko pönttöä vaihtaa, mikäli ei oo niin vanha pönttö, ettei siihen saa enää osia..
Pallo tarkoittanee tässä tapauksessa sitä kumista mustaa puolipalloa siellä säiliön pohjassa, se on aika pyrseestä vaihtaa, mutta ei todellakaan pidä koko pönttöä vaihtaa. Uimuri on se pikkupallo siinä veden pinnassa, sulkee venttiilin kun säiliö on täynnä.
Huppistalallaa, taitaa ajautua :offtopic:in puolelle:)
 
sumutin123 sanoi:
Mihin FAQ on hävinnyt etusivulta?
Tuossahan tuo on mustassa palkissa ylhäällä, mainosten alapuolella
Profiili FAQ Jäsenet Kalenteri jne..
 
SuBi sanoi:
Tuossahan tuo on mustassa palkissa ylhäällä, mainosten alapuolella
Profiili FAQ Jäsenet Kalenteri jne..

Kyllähän mä sen tiesin. Kunhan testailen vireyttäsi ja sitä, että tiedätkö sinä. *huh?* Kiitos vain.
 
Onko kukaan kokeillut lihan kylmäsavustusta??? Onnistuiko? Millasta välineistöä? Onko paha projekti?
Oon miettiny et jotain poronpaistia olis huippua kylmäsavustaa...... Se on NIIIIIIIIIN hyvää :kuola:
 
Kaiken maaiman pillipiipareilla näkee joskus sellaisia tötsiä siinä torven päässä, ja kysynkin, että mikä se on ja mitä sillä tehdään? Ainakin trumpetissa tällaisia käytetään.
 
Powerhousu sanoi:
Kaiken maaiman pillipiipareilla näkee joskus sellaisia tötsiä siinä torven päässä, ja kysynkin, että mikä se on ja mitä sillä tehdään? Ainakin trumpetissa tällaisia käytetään.

Pikaisella Googletuksella se on sordiino.

"Trumpetin kelloon soittaja voi tarvittaessa kiinnittää erilaisia sordiinoja, jotka muuttavat soittimen ääntä: ne voivat mm. vaimentaa tai terävöittää sitä tai tehdä sen nasaaliseksi."[http://fi.wikipedia.org/wiki/Trumpetti]
 
amf sanoi:
Tota kattelin ite juu kans, mutta ei oikeen pystyis just nyt siottaan 350€ vehkeisiin josta ei oo mitää perstuntumaa...

Kokeile rakentaa jokin härveli, jossa jossakin pöntössä on lihat, siitä lähtee pitkä letku, letkun toiseen päähän tuli. Laita niin pitkä letku, että savu jäähtyy ~20 asteiseksi. Ja tietenkin tulta pitää pitää yllä aika pitkään.. 1pv? 2pv?

Edit: Lihat pyyhitään hyvin kuiviksi ja ripustetaan koukkuihin.Savustaminen voi alkaa.Tornin arinalle asetetaan sahanpuruja tai esimerkiksi jyrsijöille tarkoitettuja kuivikkeita ,sytytetään ja annetaan vain kyteä! Lämpötila tornissa pyritään pitämään noin 30:ssäC-asteessa ,tasalaatuisen tuotteen aikaansaamiseksi. Savustusta jatketaan kolme ,viisi ( 3-5 h) tuntia, jonka jälkeen viedään torni lihoineen "lepäämään" kylmään, esimerkiksi autotalliin ,tai tornin voi myös jättää ulos hyvinsuljettuna.Savustusprosessia jatketaan päivittäin, lihapalojen koosta riippuen kolme –viisi päivää (3-5 päivää)kolme- viisi tuntia (3-5h) kerrallaan.Kylmäsavustettaessa kalaa, kuten esim. kirjolohta , suolataan kalafileet maun mukaan päivää ennen savustusta, vähäinen sokerinlisäys 1-2 tlparantaa kalan väriä ja makua. Asetellaan kalat verkoille ,nahkapuoli alaspäin ja savustetaan ,kuten edellä . Kala valmistuu lihaa nopeammin kolmessa- neljässä päivässä, fileiden koosta riippuen.Savustusprosessia on seurattava, jotta tuotteet eivät kuivu.Ennen savustuksen lopettamista voi hetkeksi kohottaa lämpötilaa tornissa 15 min ajaksi.

Tuotteet otetaan pois tornista ja niiden annetaan vetäytyäja jäähtyä rauhassa jonkin aikaa.Tuotteita säilytetään parhaiten voipaperiin ja alumiinifolioon käärittynä.Kylmäsavustetut tuotteet säilyvät hyvin kylmässä useita viikkoja , kalat noin kaksi viikkoa, liha kuukauden.

Edit2: meni näköjään omat arviot pieleen ajasta.
 
Powerhousu sanoi:
Kaiken maaiman pillipiipareilla näkee joskus sellaisia tötsiä siinä torven päässä, ja kysynkin, että mikä se on ja mitä sillä tehdään? Ainakin trumpetissa tällaisia käytetään.
Se on varmaankin sordiino ja sitä käytetään vaimentamaan soitinta. Sillä voi vaimentaa sointia jatkuvasti tai säädellä samaan tyyliin kuin kielisoittimen nuotin voi pysäyttää kädellä. Ideana on ettei sordino vaikuta nuotin korkeuteen.
 
amf sanoi:
Onko kukaan kokeillut lihan kylmäsavustusta??? Onnistuiko? Millasta välineistöä? Onko paha projekti?
Oon miettiny et jotain poronpaistia olis huippua kylmäsavustaa...... Se on NIIIIIIIIIN hyvää :kuola:

Niin, mikä on sitten hintansa väärti. Vein joulun alla poron paistin savustamoon ja hinta oli jotain 1-2e / kg sidottuna. Oishan se siistiä duunata itse kaikkea, mutta onko joidenkin kilojen / vuosi takia kannattavaa sijoittaa laitteisiin.
Mukavaa leikkiähän toi on. Mm kesäisin duunata rosvopaisti mesta ja nappailla päivä kylmää keravan kahvia siinä sivussa...Montun kaivaminen ei kuitenkaan maksa hirveesti!
 
roni3 sanoi:
Niin, mikä on sitten hintansa väärti. Vein joulun alla poron paistin savustamoon ja hinta oli jotain 1-2e / kg sidottuna. Oishan se siistiä duunata itse kaikkea, mutta onko joidenkin kilojen / vuosi takia kannattavaa sijoittaa laitteisiin.
Mukavaa leikkiähän toi on. Mm kesäisin duunata rosvopaisti mesta ja nappailla päivä kylmää keravan kahvia siinä sivussa...Montun kaivaminen ei kuitenkaan maksa hirveesti!

No toi nyt ei kyllä ole paha hinta jos pitää paikkaansa... Täytyypäs katella löytyiskö jostain Jyväskylän seudulta moista palvelua....
 
David vaatemerkki

En löytänyt kirveelläkään netistä paikkaa, mistä saisi ostettua david -merkkisiä vaatteita. Lähinnä semmosia davidin mustia kuntosalihousuja etsisin. Tietääkö kukaan osoitetta mistä näitä voisi hommata?
 
BoneFish sanoi:
En löytänyt kirveelläkään netistä paikkaa, mistä saisi ostettua david -merkkisiä vaatteita. Lähinnä semmosia davidin mustia kuntosalihousuja etsisin. Tietääkö kukaan osoitetta mistä näitä voisi hommata?

Aha...kirjoitapa googleen david, mulle ainakin tuli sillä haulla monta sopivaa linkkiä.
 
Aarne sanoi:
Monta ihmistä Ranskassa murhataan vuosittain. Joltain vuodelta joku tieto. Osaako kukaan ettiä?

1.7 per 100 000 ihmistä. eli noin 1000 ihmistä vuodessa. 10 vuoden keskiarvo. paikkansapitävyydestä en osaa sanoa mitään.
 
Aarne sanoi:
Monta ihmistä Ranskassa murhataan vuosittain. Joltain vuodelta joku tieto. Osaako kukaan ettiä?

Edit... juttu poistettu koska se tais olla täyttä tuubaa

Edit: Ainakin heittää noi luvut aika reippaasti

erkjetter sanoi:
255 on aika pirun vähän maassa jossa on 60miljoonaa asukasta.

Totta puhut.... En ajatellu asiaa sen enempää otin vaan copy pastella ton luvun jostain bronxin murteiselta sivulta.
 
Back
Ylös Bottom