Tunat

Originally posted by Hullu-Jari
Vielä sen verran kaurapuurosta, että melkein joka aamu sitä syön ja hyvin uppoaa. Helppoa ruokaa aamulla tokkurassa, kun ei vielä oikein ymmärrä mitään ja ihan hyvääkin :hmmm:

Sama vika Rahikaisella... Joskus kyllä kaurapuuro tökkii. Täytyy huuhdella teellä tai mehulla alas.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tonnikala ei vaan uppoo enää. Vedin ennen sitä 2 purkkiä päivässä 1,5 vuoden ajan. 1 purkki aamulla toinen illalla. Varsinkin ne euroshopperin tonnikalat. Joissain purkeissa löyty aina semmosia 2-3 sentin ruotoja ja jotain mustia möllejä.:urjo:
 
Kyllä tonnikala on hyvää...oma juttuni on ehdottomasti
kauramakaroonia 50g, tonnikalaa puoli purkkia, raejuustoo puoli purkkia ja vielä pestoa. Kaikki tämä sekaisin ja nautitaan suurella antaumuksella!
 
Seuraava tonnikala veto:

1 prk tonnikalaa

200 g raejuustoa

1 pss pakasteherneitä

2 kananmunaa


Herneet käännytetään mikrossa ja kanamunat keitetään. Kaikki läiskästään ison kulhon pohjalle, isolla kauhalla pari kierrosta kulhon pohjalla ja sitten tiputetaan. :hmmm:



prot 84,50g
hiilih. 17,50g
rasva 20,20g
575 kcal
 
Re: Munakas

Originally posted by Foxking
Oottako koskaan kokeillu tehdämunakasta lisäämällä tonnikalaa siihen.. Onkohan kyvää
Oujee, kokeiltu on ja hyvältä maistuu. Tonnikalat vaan kananmunien sekaan ja pannulle. Loistavaa tulee myös, kun viipaloi esim. kalkkunafilettä mukaan. Makua mukaan antaa esim. pari tuoretta tomaattia valmiin munakkaan seuraksi lautaselle... Tuli nälkä!
 
Re: Munakas

Originally posted by Foxking
Oottako koskaan kokeillu tehdämunakasta lisäämällä tonnikalaa siihen.. Onkohan kyvää

Ainakin minun keittotaidoillani siitä tulee ihan tajuttoman näköistä sotkua. Kun ei osaa hahmottaa oikeata hetkeä kumota niitä tonnikaloja pannulle. Hyvältä maistuu kunhan syö silmät kiinni. Ja suolaa ei parane lisätä yhtään, kun tonnikala on yleensä jo aika metkan makuista itsessään.
 
Äijä, ne tonnikalat kannattaa ensin ruskistaa kevyesti öljyssä ja sitten kaataa siihen kananmunaliemeen, joka kumotaan sitten pannulle.
 
Re: Munakas

Originally posted by Foxking
Oottako koskaan kokeillu tehdämunakasta lisäämällä tonnikalaa siihen.. Onkohan kyvää

Minä taas tykkään. Toinen kokeilemisen arvoinen juttu on katkarapumunakas. Kokonainen kananmuna, kaksi valkuaista (tai useampi), pinaattia, katkarapuja ja mausteita maun mukaan... Nannaa!
 
AOT (Ainoa Oikea Tapa) tehdä munakas:

1) ota sopva kulho tai kattila ja huljauta siinä tilkka vettä, jonka kaadat sitten pois -> pitäisi k-munan & muun sälän (esim. tonnari) hieman vähemmän tarttua pintaan

2) kulhoon/kattilaan kaikki roipe, mitä on tarkoitus munakkaaseen laittaa, sekoitetaan esim. vispilällä

3) hellalla olevaan valmiiksi kuumaan pannuun, jossa hieman öljyä, kaadetaan koko satsi ja paistetaan päältä päin kiinteen näköiseksi

(4) kun munakas vaikuttaa päällisin puolin kypsältä/kiinteeltä, levy pois päältä ja käännetään muutamaksi minuutiksi paistumaan toiseltakin puolelta ja eiku syömään!) (4) valinnainen)

Miksi niitä munakkaaseen tulevia lisukkeita (tonnari, juustoraaste, porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli, mausteet, suola tai melkein mikä vain) pitäisi rueta sen kummemmin leraamaan ja erillään pannulle laittamaan? Lyö sekaisin vaan k-munan kanssa ja eiku paistumaan. Itellä on noilla toimintaohjeilla tullu aina ihan hyvää munakasta.

Täähän menee aivan munakas threadiksi. :)
 
juu

Täytyypä tänään kokeilla laitattako koko munat vain pelkät valkuiaset aattelin tehä semmosen et laittas

5 valkuaista
puoli purkkia tonnikalaa

KOMMENTOIKAA


onko mittasuhteet hyvät
 
Re: !!!

Originally posted by Foxking
Paljonko muuten yhdessä kananmunan valkuiaisessa on proteiinia

Noin 3,5 grammaa, riippuu vähän munan koosta, mutta olen joskus useamminkin mitannut ja päätynyt samoihin tuloksiin, joten tuota käytän mittarina, kun lasken protskut.
 
Valkuaisessa proteiinia noin 11,6g/100g.

Kananmuna painaa 50-75g.

Valkuaisen osuus munan painosta noin 2/3

Eli yksi valkuainen sisältää 3,87-5,81g proteiinia.
 
Mieltä askarruttaa eräs seikka. Euroshopperin hiutaletonnikalassa (öljyssä) lukee tuoteselosteessa seuraavaa: tonnikala, kasvisöljy, suola.

Ravintoarvoja purkissa ei kuitenkaan ole. Tonnikalaa purkissa on 140g ja loput 45g (purkki painaa 185g) siten tuoteselostuksen mukaan öljyä? Onko näin?

Vertailun vuoksi esimerkiksi Rainbow tonnikalat paloina öljyssä sisältävät muistaaksen 9% rasvaa tuoteselostuksen mukaan.

Epäilyttää vaan onko tuo 45g oikeasti pelkästään öljyä?
 
Hei kamoon, luulisi porukan osaavan tähän vastata kun moni kuitenkin tonnikalaa syö ja siitä ravintoarvot laskevat.

Tässä kevään diettiä suunnittelen, joten on tärkeää tietää onko purkissa tonnikalahiutaleita 45g öljyä vai vaan esimerkiksi puolet siitä.

Tosin tonnikalapurkin oikea rasvan määrä selvinnee kuukauden parin sisällä peilivilkaisulla :)
 
Mitä jos söisit tonnikalaa vedessä ja öljyt sitten ihan vaikka rypsiöljypullosta?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom