AOT (Ainoa Oikea Tapa) tehdä munakas:
1) ota sopva kulho tai kattila ja huljauta siinä tilkka vettä, jonka kaadat sitten pois -> pitäisi k-munan & muun sälän (esim. tonnari) hieman vähemmän tarttua pintaan
2) kulhoon/kattilaan kaikki roipe, mitä on tarkoitus munakkaaseen laittaa, sekoitetaan esim. vispilällä
3) hellalla olevaan valmiiksi kuumaan pannuun, jossa hieman öljyä, kaadetaan koko satsi ja paistetaan päältä päin kiinteen näköiseksi
(4) kun munakas vaikuttaa päällisin puolin kypsältä/kiinteeltä, levy pois päältä ja käännetään muutamaksi minuutiksi paistumaan toiseltakin puolelta ja eiku syömään!) (4) valinnainen)
Miksi niitä munakkaaseen tulevia lisukkeita (tonnari, juustoraaste, porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli, mausteet, suola tai melkein mikä vain) pitäisi rueta sen kummemmin leraamaan ja erillään pannulle laittamaan? Lyö sekaisin vaan k-munan kanssa ja eiku paistumaan. Itellä on noilla toimintaohjeilla tullu aina ihan hyvää munakasta.
Täähän menee aivan munakas threadiksi.