Tässä kokonaisvaltainen trimmausohjelmani uteliaiden tarkasteltavaksi
- 20/1/06 perjantaina päätin alottaa dieetin ja kevätspurtin; tavoitteena kiinteytyminen ja laihtuminen ennen bikinikautta
- 23 vkoa aikaa (23.1.-2.7.) tavoitepainon saavuttamiseen
- painonmittaus viikoittain aamuisin tyhjällä vatsalla, vaaka tasan 0 kg
- salilla 3 kertaa viikossa kaksijakoinen treeni – aerobinen treeni 3 h/vko (aamutreenit rules!) – yhteensä siis noin 6 h / vko, salitreeni aamupalan jälkeen, aamuaerobinen tyhjällä vatsalla
- kevyttä ja terveellistä perusruokaa pääosin, herkut minimiin, vettä 3 l/pvä ja jos urheilee niin enemmänkin, aamulla espresso -> aamuaerobinen ja 1 h päästä siitä aamupala
- syö kalaöljyä päivittäin 1 rkl ja osta monivitamiinivalmistetta sekä omenaviinietikkaa!
- osta mittanauha ja ota mitat ennemmin kuin tuijotat vaakaa
- kannattaa syödä päivässä 1500-1800 kcal vähintään, jotta elimistö ei siirry säästöliekille, ja pitää välillä cheattipäivä, esim kerran kahdessa viikossa
- proteiinitarve 1,5 x painokilo eli mun kohdalla nyt 115g/pvä
- 500 kcal päivittäinen vaje tavoitteena (0,5 kg pääasiassa rasvaa pois viikossa), yhden kilon karistamiseen tarvitaan 7000 kcal vaje eli -3500 kcal lähtee 0,5 kg rasvaa viikossa
- energiasuositus: hiilarit 40%, protskut 35%, rasvat 25 %, (kuituja 30 g/vrk) – aamulla hiilareita, iltaa kohden proteiinejä ja rasvaa, treenin jälkeen vähähiilihydraattista ja runsasproteiinistä ruokaa
- parempi syödä pienempiä annoksia noin 3 tunnin välein kuin ahtaa itsensä täyteen kerralla; päivän 5 pientä ateriaa tulee täyteen kun syö klo (9,) 12, 15, 18 ja 21
- tavoitepaino 65 kg
- rasvanpolton kannalta tärkeintä on treenata kovaa ja monipuolisesti isoja lihasryhmiä
- ns. rasvanpolttosyke on noin 75% maksimista... hmmm, lieneekö sillä väliä..?
- ensin punttitreeni, sitten aerobinen (sama vaikutus kuin aamuaerobisella)
- selluliitti lähtee protsku- ja kuitupitosella ruualla ja rankalla treenillä sekä kuivaharjauksella sekä mahdollisesti kylmillä suihkuilla, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa
- vähennettävät kilot 12 jaettuna kokonaisajalla 23 viikkoa = 0,52 kg/vko
- Jos käyn salilla normaalitreenin 3 x 60 min/vko ja raskaan aerobisen treenin 2 x 60 min /vko sekä yhden normaalin aerobisen 60 min treenin/vko, liikun kevyesti joka päivä esim. pyöräillen 20 min. ja pidän yhden lepopäivän, jolloin liikun kevyesti 20 min. viikottainen energiankulutukseni on kalorilaskuri.fi:n mukaan 16770 kcal/vko. -3500 kcal tarkoittaa 0,5 kg viikottaista painonlaskua. 16770 kcal - 3500 kcal = 13270 kcal/vko. Se jaettuna seitsemälle päivälle tekee 1895 kcal/pvä. Sen verran saisin siis syödä päivässä, jos liikun tuon verran.
- painon seuranta:
- paino pe 20/1: 77 kg
- paino ma 23/1: 76 kg
- paino ke 25/1: 75 kg
- urheilut:
- pe 20/1 saliharjoittelua 1,5 h
- la 21/1 saliharjoittelua 1,5 h, spinning 1 h
VIIKON URHEILUT YHT. 4,5 H (MUKAANLUKIEN TORSTAIN 1 H GAP AEROBIC)
- ti 24/1 spinning 1 h
- ke 25/1 salitreeni (ohjelma 1 + vatsat) 1 h
- päivittäisen energiatarpeen jakautuminen, ruokaesimerkkejä aterioista:
- kokonaisenergia 1887 kcal/pvä, hiilareita 180 g (38%), protskuja 165 g (35 %), rasvoja 52 g (25%, joista tyydyttyneitä 12 g eli 6%), suolaa 10,7 g (puolet liikaa!), kuituja 48,6 g.
- 1) All bran plus aamiaismurot (kulhollinen eli 35 g), maitolasillinen, 2 kiiviä, omena ( 110 g), maitokahvi
- 1) ENERGIAA: 319 KCAL, HIILAREITA 53 G, PROTSKUJA 12 G, RASVAA 5 G, SUOLAA 0,9 G, KUITUA 19,5 G
- 2) broilerin rintaleikefilee (1 kpl, 120 g), täysjyväriisiannos (100g), tomaatti (70g), annos vihersalaattia (150 g), kurkku (4 viipaletta 20 g) , maitokahvi
- 2) ENERGIAA: 350 KCAL, HIILAREITA 30 G, PROTSKUA 38 G, RASVAA 8 G, SUOLAA 1,9 G, KUITUA 3,8 G
- 3) ananasviipale (100g), raejuusto (50g), mandariini (65 g) , rasvaton jogurtti (150g), maitokahvi
- 3) ENERGIAA: 168 KCAL, HIILAREITA 21 G, PROTSKUA 14 G, RASVAA 1 G, SUOLAA 0,6 G, KUITUA 1,8 G
- 4) tonnikalasäilyke vedessä (250 g), 2 keitettyä munaa (110 g), oliiviöljyä (1 rkl, 15 g), )oliiveja (25 g), 2 porkkanaa (130 g), mandariini (65 g) , maitokahvi
- 4) ENERGIAA 694 KCAL, HIILAREITA 16 G, PROTSKUA 34 G, SUOLAA 5,5 G, KUITUA 5,5 G
- 5) 4 ruisleipäviipaletta, raejuustoa (50 g), 4 paprikaviipaletta (40 g), rasvaton jogurtti (150 g)
- 5) ENERGIAA: 355 KCAL, HIILAREITA 58 G, PROTSKUA 20 G, RASVAA 3 G, SUOLAA 1,7 G, KUITUA 18G.
- syömiset (herkut lihavoitu):
- pe 20/1 klo 14: lautasellinen monipuolista salaattia ja ¼ tortilla (perunamunakas)-palanen, klo 17: mereneläviä ja riisiä annos, klo 18:
pieni kulhollinen kevytsuklaajätskiä, klo 22: 2 palaa ruisleipää Oltermannilla ja pestolla höystettyinä, vettä 4,5 l
- la 21/1 klo 10.30: lasillinen appelsiinituoremehua, klo 15.30: lautasellinen salaattia ja kaksi keitettyä kananmunaa, klo 19: lasillinen tuoremehua, klo 21: 4 palaa ruisleipää, päällä raejuustoa, pestoa, salaatinlehtiä ja paprikaa, klo 23: klementiini, vettä 4,5 l
- su 22/1 klo 14.00: lautasellinen muroja (kuivattuja hedelmiä) ja maitoa, maitokahvi, klo 19: 2 palaa ruisleipää, tonnikalapurkki auringonkukkaöljyssä, raejuustoa, salaatinlehtiä ja paprikaa, lasillinen appelsiinituoremehua, klo 20: bisse, klo 23: pieni vihersalaatti, klo 03: kevytjogurttipurkki, 3 hapankorppua raejuustolla ja pestolla, vettä 3 l
- ma 23/1 klo 11: lautasellinen muroja (kuivattuja hedelmiä) ja maitoa, maitokahvi, klo 15: 2 palaa ruisleipää, päällä tonnikalaa auringonkukkaöljyssä, raejuustoa, salaatinlehtiä ja paprikaa, klo 21: lautasellinen riisiä paistetulla kananmunalla, kastikkeena papu-katkarapu-cashew-paprikakastiketta ja soijakastiketta lisäksi, klo 01: rasvaton päärynäjogurtti, kourallinen saksanpähkinöitä, vettä 3 l
- ti 24/1 klo 12.30: lautasellinen all bran plussaa, 2 rasvatonta jogurttipurkkia, maitokahvi, klo 16.30: omena, klo 18: lautasellinen salaattia, fetajuustoa, kananmuna ja tonnikalapurkki auringonkukkaöljyssä, maitokahvi, klo 23: rasvaton jogurttipurkki, 2 ruisleipää pestolla, raejuustolla ja kurkulla, muutama kirsikkatomaatti, vettä 4,5 l
- ke 25/1 klo 14: lautasellinen all bran plussaa, 2 kiiviä, maitoa joukkoon, maitokahvi, klo 17.30: kaksi kananmunaa, tonnikalaa auringonkukkaöljyssä, 2 ruisleipää, päällä pestoa, kurkkua, salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja kourallinen, fetaa kourallinen, oliiveja muutama, maitokahvi, klo 20.30: kaksi rasvatonta jogurttipurkkia, vettä 4,5 l
- treenaaminen:-
3 x vkossa salitreeni, 3 x vkossa aerobinen treeni. 1 lepopäivä.
- Vatsat 2-3 kertaa viikossa:
- sivutaivutukset kyljellään 3 x 12
- jalkojen nostot vuorotellen selinmakuullaan 3 x 12
- kurttu 3 x 12
- vartalonkierrot lantiota liikuttamalla 3 x 12
- syvät vatsalihakset pitoliikkeessä 30 sek.
ja lisäksi painoja!
- 1. Rinta, etureidet, olkapäät, ojentajat
- penkkipunnerrus tanko / vinopenkkipunnerrus tanko 2x6-10 (pelkällä rautatangolla)
- vinopenkki käsipainoilla rinnalle / tasapenkki käsipainoilla rinnalle 2x6-10 (2 x 5 kg)
- kyykky / askelkyykky / prässi 3x6-10 (pelkällä rautatangolla)
- reiden ojennukset / 3x10-12 (n.20 kg)
- vipunostot taakse (takaolkapäät) / vipunostot sivulle (sivuolkapäät) 2x10-12 (2 x 4 kg)
- pystypunnerrus tanko / pystypunnerrus käsipainot (seisaallaan tai istuen) 2x10-12 (2 x 4 kg)
- rankalainen punnerrus / ojentajapunnerrus 3x10-12 (4 kg)
- 2. Selkä, takareidet, pohkeet, hauikset, forkut (kyynärvarret) /epäkkäät (olankohautuslihas)
- alatalja / kulmasoutu tanko / kulmasoutu kp 3x6-10
- ylätalja 3x6-10
- SJMV (=Suorin Jaloin MaastaVeto) 3x6-10
- takareiden koukistukset 2x10-12
- pohkeet seisten / pohkeet istuen 4x10-12
- hauikset tangolla / hauikset scott / hauikset kp 3x10-12
- rannekäännöt / kohautukset 2x10-12