mitkä on omat kokemuksenne syömisestä ns. tuntumalla??
Eli ei lasketa kaloreita ja grammoja, vaan katsotaan vähän miten syödään.
eli vähemmän esim. pastoja ja enemmän salaattia enemmän lihaa kanaa ja kalaa.
Esimerkki kouluruokailusta:
hieman yli puoli lautasta salaattia ja pelkkää kalaa kaveriksi. Lisukkeeksi ruisleipää tuntuman mukaan (1-2 siivua). On hirmuisen vaikeaa laskeskella juttuja, kun ei ikinä tiedä mitä on tarjolla. Itse olenkin jättänyt suoraan pois rasvaiset perunat, pastaa, pizzoja, ranskalaisia... ns. tyhjiä hiilareita. Yleensä on olemassa ruokaloissa liha vaihtoehtoja, ja sitä yleensä olenkin syönyt, maustettuna täyttävällä salaatilla. Proteiinin puutetta paikkaan illemmalla drinkillä ja palkkarilla tarvittaessa.
Perusajatus kai tässä on otta ma. paljon proteiinia normiruokailulla (hiilareitahan tulee joka tapauksessa), ja pyrkiä syömään mahdollisimman tummia leipiä/muita pitkiä hiilihydraatteja.
Aamulla syön hyvin, lounaan normaalisti (kts. yllä), päivällistä hoidan muutamalla leivällä ja rahkaa/tunaa, iltasella proteiinia (palkkarissa ja yölle oma).
Ajatus on syödä harkitusti, eikä kellon/taulukoiden mukaan.