Tonnikalaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Janso
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
4.11.2003
Viestejä
2
Mikä on porukalla suhtautuminen tonnikalaan. Itsellä menee päivittäin töissä purkillinen raejuuston kera. Eilen ehtoolla tuli ohjelma televisiosta, jossa tuotiin taas esille kemikaalit ja erityisesti BPA, jota on muovituotteissa ja ilmeisesti säilyketölkkien sisäpinnoissa. Ei mikään uusi asia. Pitäisikö tässä alkaa muuttamaan tottumuksiaan, vai alkaa vaan katsella sopivaa puupalttoota itselleen. Johonkin sitä on kuoltava kuitenkin. Myrkkyä tuntuu tulevan joka suunnasta ja kun elintarviketeollisuus koittaa peitellä asioita minkä kerkeää, on tavallisen kaduntallaajan aika vaikea selvitä terveenä. Kelan mukaan suomessakin on ollut kuolleisuus sata prosenttia kautta aikain.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei nykyään pysty syömään vetämättä samalla jotain kemikaalia alas kurkusta. Lohduttaudu sillä, että ainakin tonnikalapaloja öljyssä -purkista saa tehtyä aivan mahtavia lihapullia (lisää sipulia, purjoa, jne millä haluatkaan maustaa).
 
Tunakannat eivät ole myöskään kovin kestävällä pohjalla. Tällä menolla niitä kalapullia ei tunasta enää kovin pitkään pyöritellä. Tonnikala on myös ravintoketjussa kohtuullisen korkealla ja siihen kertyy ihan huomattavia määriä raskasmetalleja jne.
 
Siis tuleeko nuo raskasmetallit siihen kalaan tölkistä? Sittenhän koko kysymys on harhaanjohtava, tonnikala itsessään on yhä mitä mainiointa ravintoa. Kalatiskiltä varmaan saa raakanakin ilman tölkkiä, siihen kevyt paisto pannulla ja soijan kanssa suuhun, naminami ja keho kiittää :dance:
 
Ei vaan raskasmetallit tulevat tonnikalaan niiden ravinnosta/merivedestä, nykyään kun ei ole vesikään puhdasta. Elohopeaa taitaa olla suurinosa raskametalleista mitä tonnikalassa on.
 
Onneksi kiskon jokapäivä 1-3purkkia tonnikalaa öljyssä.. :D Mitähän kaikkea sitä tuolta kehosta nyt löytyykään... No worrries=)
 
Eihä siitä voi tulla kuin raskasmetalli myrkytys :D Kannattaa ainakin pitää taukoja että ei syö tonnikalaa ollenkaan, niin elimistö kerkee puhdistaa itseään.
 
Yhteen aikaan söin joka päivä iltapalaksi raejuuston kanssa, mutta sitten onnistuivat minutkin pelottelemaan noilla raskasmetalli- ja kemikaalijutuilla. Nykyään menee ehkä purkki tai pari viikossa.
 
Chilillä maustetut tunat on olleet mun suosikki. Saa raejuusto hiukan makua. Kaippa pitäs vaihtaa siihen tunaan vedessä, jos sitä nyt sitten syö, niin jää se öljy pois. Maustaa sitten itse jollain, sitruunapippuril yms. On vaan helppoa heittää purkit selälleen ja lapioida ääntä kohti, eikä niitä hiilareita tule mukaan, kun nekin sitä ihmiselle sopimatonta ravintoa on.
Täytyy kyllä sanoa, että ihan hiilareita kontroloimalla, on tuo vyötärön seutu jäänyt turpoamatta talven aikana, siittä huolimatta, että syksyllä jäi viikottaiset 50-70 kilometriä hölkkää tekemättä ja nyt vaan punttien parissa heiluttu talven yli.
 
Kuinkahan usein tätä tonnikalaa uskaltaisi syödä jos haluaa säästyä elohopeamyrkytykseltä? Joka toinen päivä? 2 kertaa viikossa? Kerran viikossa?
 
Kuinkahan usein tätä tonnikalaa uskaltaisi syödä jos haluaa säästyä elohopeamyrkytykseltä? Joka toinen päivä? 2 kertaa viikossa? Kerran viikossa?

Purkkitonnikalassa on vaarattomia määriä elohopeaa verrattuna esimerkiksi Itämeren fisuihin. Nuo ovat niin paljon isompia meriä, joista niitä nostetaan. Syö aivan huoleti vaikka päivittäin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom