Tonnikala

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MikaT2
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
7.8.2005
Viestejä
1 429
Ikä
44
Olen usein kuullut huhua että tonnikala olisi jotenkin eriokoisen epäterveellistä etenkin isommissa määrin käytettynä. Onko kellään tietoa tarkemmin?
Olen kuullut että syövän aiheuttaja ynm.
Itse pidän tonnikalasta ja syön 2-3 purkkia päivässä sitä.
Etenkin Chili tonnikala on herkkua ja ei ole lihottavaa mutta täyttävää.
Harmi jos tosiaan on jotnekin epäterveellistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kauanko olet noita määriä syöny? Viimeistään siinä kohtaa, ku alkaa olla jotai terveysongelmia (esim. kidukset kasvavat yms. :D), ni kantsii rajoittaa vähä. Tonnikalas tais olla vähä sitä elohopeeta samoin ku silakas ja lohes. Aika ristiriitasta tietoa siitä, mis kohtaa noi määrät alkavat olla haitallisiia ihmiselle.
 
Kalojahan pitäisi syödä vaihtelevasti, eikä aina samaa laatua. Ja mielellään tietysti ei purkitettua mahdollisimman tuoretta fisua.

En tiedä onko mistään vielä käynyt ilmi noita haittavaikutuksia vaan ne tuntuvat olevan enemmänkin varotoimenpiteitä kun ei vielä paremmin tiedetä. Elohopea pitoisuudet vaihtelevat paljon tonnikalalajikkeiden välillä ja voit kyllä aika huoletta tonnaria syödä, sillä vain muutamalla lajikkeella on korkeampia pitoisuuksia havaittu.

En silti suosittelisi perustamaan ruokavaliota tuohon vaan mahdollisimman monipuolisesti kalaa ja yleensäkin proteiinia nauttimaan. Raskasmetalleja saa muutenkin nykyään paljon ja ei tuo tonnari ole niitä suurimpia riskejä varmaankaan. Ehkä silti voisit korvata tuota hieman esim kananmunalla tai muulla. (eguista kun tulee niin paljon hyödyllistä ravintoa nimenomaan keltuaisesta).
 
Purkkitonnikalassa ainakin se peltipurnukka lienee epäterveellinen. Älä siis syö sitä! :)

Säilykkeistä siis irtoilee jotain epämääräisyyksiä, varsinkin jos säilyttelee avattua purkkia kauemmin jääkaapissa.
 
Purkkitonnikalassa ainakin se peltipurnukka lienee epäterveellinen. Älä siis syö sitä! :)

Säilykkeistä siis irtoilee jotain epämääräisyyksiä, varsinkin jos säilyttelee avattua purkkia kauemmin jääkaapissa.

Jos purkki on lommonen niin sillon kuulemma pinnoite "hajoaa" ja raskasmetalleja pääsee imeytymään tunan sekaan :(
 
"Purkkitonnikalassa ainakin se peltipurnukka lienee epäterveellinen. Älä siis syö sitä! "

Joo, yhdyn tähän. Älä syö peltipurnukkaa! :)
 
Kauanko olet noita määriä syöny?

N. 3 vuotta olen syönyt chili tonnikalaa tuon 2-3 purkkia päivässä.






Kalojahan pitäisi syödä vaihtelevasti, eikä aina samaa laatua. Ja mielellään tietysti ei purkitettua mahdollisimman tuoretta fisua.

En silti suosittelisi perustamaan ruokavaliota tuohon vaan mahdollisimman monipuolisesti kalaa ja yleensäkin proteiinia nauttimaan.


Juu söisin kyllä kaloja vaihtelevasti ja joka päivä mutta kun taloudellinen tilanne on mikä on niin ainut kala mihin on varaa on juuri tonnikala...poikekuksena nyt jouluksi ostan lohta.

En varsinaisesti syö tonnikalaa proteiinin takia vaan se on vain osasyy.
Tonnikalan syöntiin on se syy että se on halpaa, hyvää ja siinä on myös tuota proteiinia ja vähän hiilareita. Tosiaan vain sen takia kysyin että onko jotain virallista tietoa missä esim. tonnikalan syönnille annettaisiin suositukset per päivä/viikko.





Säilykkeistä siis irtoilee jotain epämääräisyyksiä, varsinkin jos säilyttelee avattua purkkia kauemmin jääkaapissa.

Avattuna en säilyttele ikinä koska syön purkin/pari aina kerrallaan.
 
Kyllähän noi säilykkeet aina mietityttää ja saattaakin olla että jotain irtoaa mutta naamaan vaan, kunnes tosiaan kidukset kasvaa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom