Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Höpö höpö. Lihas ei osaa laskea. Tietysti toistomääriä vähentämällä saadaan painoa lisättyä, ja se taas tuo erilaista ärsykettä. Mutta pointti oli siinä, että lihas ei totu samaan toistomäärään, vaan samaan rasitustasoon. Rasitusta voidaan muuttaa vaikkapa lisäämällä painoa, jolloin lihas joutuu taas ylikompensoimaan. Siksi nousujohteinen harjoittelu on tärkeää.Lihaksen kasvaminenhan perustuu ärsykkeeseen. Kun lihas tottuu siihen samaan toistomäärään, ei se saa ärsykettä ja kehitys pysähtyy.
Tietysti toistomääriä vähentämällä saadaan painoa lisättyä, ja se taas tuo erilaista ärsykettä. Mutta pointti oli siinä, että lihas ei totu samaan toistomäärään, vaan samaan rasitustasoon.
Lihas ei osaa laskea.
Lihas ei osaa laskea.
No jaa. Onhan sillä tietysti merkitystä, kun eripituiset sarjat saa vähän eri lihassoluja mukaan. Lyhyillä sarjoilla taas haetaan voimaa ja pidemmillä hillitöntä pumppia, että siinäkin vähän eri puolia. Kannattaa niitä vaihdella, ettei mene liian yksitoikkoiseksi. Tollasen kausittaisen vaihtelun näen silti henkilökohtaisesti aika turhana. Itelläni on tapana tehdä samassa treenissä vähän kaikenpituisia sarjoja. Alkuun lyhyempää kun on vielä voimat tallella ja loppuun sitten pidempää sarjaa ja haetaan sitä pumppia siinä vaiheessa. Sitä muutosta rasitustasoon haen sitten muilla keinoilla.Vai onko tämä toistomäärien vaihtelu pienemmässä roolissa kehityksen kannalta kuin olen käsittänyt? Kunhan jonkinlaista vaihtelua toistomäärissä silloin tällöin, on varmaan se oleellisin?
Mutta pointti oli siinä, että lihas ei totu samaan toistomäärään, vaan samaan rasitustasoon. Rasitusta voidaan muuttaa vaikkapa lisäämällä painoa, jolloin lihas joutuu taas ylikompensoimaan. Siksi nousujohteinen harjoittelu on tärkeää.