Tiskikoneet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja iivili
  • Aloitettu Aloitettu

iivili

kollinmölliskö
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
7 205
Ikä
50
Kaupunki
Turku
Semmoinen kysymys, että minkä merkkisistä tiskikoneista palstalaisilla tai tutuillaan on kokemuksia? Oletteko huomanneet eroja toimivuuden tai kestävyyden suhteen?

Itse uskon, ettei eri merkeillä juurikaan ole eroja perusmekaanikassa (mahdollisimman paljon muovia ja vähän terästä niihin käytetään joka tap.), mitä nyt kalliimmissa malleissa tulee hianoja elektronisia säätimiä ja mahottomasti (turhia) toimintoja.

Olisi tarkoitus piakkoin ostaa tiskikone, siksi näitä kyselen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Meidän astiat pesee Cylinda DM31. Ollut käytössä puolivuotta, ei moittimista. UPOn mallin tehty, hinta vain oli paljon halvempi (kuittia en tähänhätään löytänyt, alle 400e kuitenkin). Halusin peruskoneen järkevillä, laadukkailla koreilla. Järkevillä tarkoitan sitä että voi laittaa useanlaisia astioita mihin kohtaan haluaa (tuopit, eväsrasiat, yms). Todella hiljainen, pesuajat tosin kohtuu pitkät (lyhin n2h) mutta eipä markkinoilta taida mitään pikapesureita löytyäkään.
 
Ruottalainen Elektrolux pikku pöytätiskari ollu 1,5 vuotta. Käytetään vaan pikapesua joku 25 min ja aina on ollu puhdasta jälkeä. Pari pesua päivässä 6-hengen talous. Noita pikkukoneita on samalla valmistajalla erilaisia. Meillä on se kallein ja paperilla paras malli, hinta kait joku 400e gigantista en muista tarkkaan. Mutta voin suositella, mukava täytellä ja tyhjentää kun ei tartte kumarrella lattianrajaan :)
 
5 vuotta ollut AEG perusmalli. Tiskattu kaksi kertaa päivässä kuuden hengen
tiskit. Ei muuta vikaa kuin poistoletku piti uusia. Sekin oma vika kun oli liian jyrkällä kulmalla.
Tiskareissa ei ole niin hirveästi laakereita ja mekaniikkaa kuin pyykkäreissä.
Sijoituspaikkakin on usein kuivempi.Vesipumppu pyörittää konetta ja automatiikka joko mekaaninen tai elektrooninen.
Jotenkin tuntuu että pyykkikoneissa on enemmän eroja kestävyydessä. Niitä on mennyt meillä tahtiin takuuaika loppu ja kone loppu.
AEG kestänyt niissäkin pisimpään.
Näin meillä.
 
raakaharri sanoi:
Jotenkin tuntuu että pyykkikoneissa on enemmän eroja kestävyydessä. Niitä on mennyt meillä tahtiin takuuaika loppu ja kone loppu.

Mun UPO pesukarhulla on 14. vuosi menossa ilman mitään huoltotoimenpiteitä. No suodattimen oon avannu pari kertaa turhaan, ei siel mitään ollu. Pakko oli kuittailla :arvi:
 
Mulla on Brunettos 25 deluxe, tiskaamisen ohella myös kokkaa ja siivoaa. Ollu jo yli 8 vuotta keittiön perällä ja hyvin toimii. Pari kertaa on kyllä menny epäkuntoon, mutta varaosien ostolla selvisin. Oli vaan kalliita osia tohon merkkiin, kullasta tehtyjä oikein. Pitää sille välille meisseliä näyttää niin se kehrää taas tasaisesti. Ehkä hienoin ominaisuus on se että sen voi ohjelmoida kännykällä.
 
Husqvarna Disco on käytössä. Edellinen malli hajosi (ovi jäi käteen), oli kuulemma vuodelta ´78. Tämä nykyinen on rakenteesta päätellen muutamaa vuotta uudempi malli, ostin 20e:llä kierrätyskeskuksesta. Oletan laitteen toimivan vielä vuosia :D
 
Zanussi DA 4341 on palvellut kohta 3 vuotta ilman vikoja. Halpa perusmalli, jossa ei ole montaa toimintoa, mistä valita. Mutta eihän sitä itseasiassa tarvitse muuta kuin yhden ohjelman, mikä pesee tiskit puhtaiksi. :)
 
UPO Pisara 60P (tätä 60 P:tä ei tosin enää tehdä, vastaavaa kylläkin), jo kuusi vuotta käytössä, mikä meillä tarkoittaa keskimäärin kahta koneellista per päivä. Ainoa vika tuli tämän vuoden puolella, eli joku muoviosa siitä koneen pohjan suodattimesta halkesi ja piti vaihtaa (hinta 5 €). Aikoinaan kotonani oli myös UPO Pisara melkein 10 v. ilman mitään vikoja. Huoltomiehen mukaan UPO on yksi kestävimmistä merkeistä, MUTTA kun niitäkin valmistetaan nykyisin eri maissa, kannattaa ostaa Ruotsissa valmistettu malli (eikä mitään italialaista).
 
Astianpesukoneiden aatelia Bosch SGU 09A25 SK. Jätettiin tuollainen tyhmyyksissämme vanhaan kämppään muuton yhteydessä ja kyllä vieläkin kolmen vuoden jälkeen harmittaa. Uudessa kämpässä on joku UPOn pisara, mikä on kyllä muuten toimiva kone, mutta sitä meteliä ei vain viitsisi kuunnella. Avokeittiössä kun arvostaisi koneen hiljaista käyntiääntä (Boschista ei kuulunut käytännössä mitään).
 
Orsillalla hyvä pointti käyntiäänestä. Hiljaiset maksaa vähän enemmän mutta jos kone kohisee kovaa lähellä olkkaria tai telkkahuonetta niin se jossain vaiheessa alkaa harmittaa.
 
Nelisen kuukautta ollut Upo Pisara meillä. Kaikenlaista vikaa oli eli tais olla huono yksilö?

Siihen vaihdettiin ekojen kuukausien aikana ohjelmakone ja veden poistopumppu ainakin. 3 kertaa kävi huoltomies sitä takuuseen korjaamassa, mutta nyt on toiminut hyvin.
 
Hankin tuossa joku aika sit zanussin 45cm koneen. Nopea, halpa, vähän meluisa, mutta puhdasta tulee. :)

edit: merkki väärin :|
 
Meillä on joku 500 egen Siemens Gigantista. Pesutulos ja energiankulutus parasta A-luokkaa. Hyvin on hiljainen ja helppokäyttöinen. Automaattiohjelma arpoo pesuajan ja paska-automatiikkaa jynssää astioita niin pitkään ettei pesuvedessä ole paskaa. Pikaohjelma taitaa kestää puolisen tuntia ja sillä lähtee käytännössä kaikki paska astioista.
 
Joku halpa Zanussi, kolme vuotta on ollut, eikä ole mitään moittimista. Joku puolituntia on pikapesun kesto, joka riittää hyvin, ellei ole päässyt pahasti möhnät kuivumaan astioihin.
 
nyt täytyy ihan vastaa kun kerrankin on hyötyy kodinkonemyyjästä :D

mulla husqvarna ja on tosiaan hiljanen jopa markkinoitten hiljaisin.. muita hyviä ja kestäviä merkkejä on ainakin miele :)
 
Oon ollu ite kodinkonekaupassa jonkin aikaa töissä, tässä ihan muutama vuosi sitten. Huomattua: Rosenlewin tiskareissa oli tyyppivika jossain vaiheessa, niistä hajos joku magneettiventtiili lähes kaikista ja mm. muutamilla asiakkailla oli ollut kone päällä ja eivät olleet himassa, niin aiheutui järkyttävät vesivahingot. Taisi olla se Rosenlewin juhlavuoden malli vielä kaiken lisäksi. Porukat osti aikoinaan Husqvarnan kodinkonepaketin, ja joka ikinen kone meni muutamassa vuodessa paskaksi: Mikro, tiskikone, uuni ja mankeli kaikki paskana. Uunissa oli käytetty liian haperoja sähköjohtoja, sulivat kuumuudesta, vaikka uuni oli kaikin puolin oikein sijoitettu ja ilman kierto taattu yms. Ei siis Husqvarnaa missään nimessä. Cylindat oli tosi jees vielä kun niitä tehtiin Ruotsissa, mutta valmistus siirretiin Italiaan muutama vuosi sitten. Tämä valmistuspaikan vaihto ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että laatu heikkenisi merkittävästi. Eli siis mieluummin tietenkin UPO tai Cylinda kuin mikään Zanussi, Indesit tai Electrolux, mutta jos haluaa hinta/laatusuhteelta hyvän, niin osta ihmeessä Siemens tai AEG (Mielet yleisesti ottaen liian kalliita, tosin hyviä tietenkin ovat). Ja älä sitten osta sitä halvinta Gigant-mallia (mikä merkki sitten ikinä onkaan, ne halpiskoneet on yleisesti ottaen helvetinmoista kusetusta), vaikka sitä mainostettaisiin tripla-A koneena.
 
Antzu sanoi:
Ja älä sitten osta sitä halvinta Gigant-mallia (mikä merkki sitten ikinä onkaan, ne halpiskoneet on yleisesti ottaen helvetinmoista kusetusta), vaikka sitä mainostettaisiin tripla-A koneena.
Jotenkin itsestä tuntuu, että ei sillä ole pirunkaan väliä minkä hintainen kone on. Enemmän vaan automatiikkaa, ja hajoavia sähköosia, mitä kalliimpi kone on. Ja tästä lystistä sitten maksaa helposti lähes tuplahinnan. Nykyäänki saa usein jopa 5 vuoden takuun koneisiin ja jos se sen kestää, niin kestänee vielä pitkään.
 
Weeboom sanoi:
Jotenkin itsestä tuntuu, että ei sillä ole pirunkaan väliä minkä hintainen kone on. Enemmän vaan automatiikkaa, ja hajoavia sähköosia, mitä kalliimpi kone on. Ja tästä lystistä sitten maksaa helposti lähes tuplahinnan. Nykyäänki saa usein jopa 5 vuoden takuun koneisiin ja jos se sen kestää, niin kestänee vielä pitkään.

Lähinnä tarkotan nyt sellaisia erikoiskampanja-koneita mitä näkyy välillä. Muutenkaan astarissa ei kovin monimutkaisia ohjelmia tarvita, mutta ottaa sekin aivoon jos nekin muutamat hajoaa heti takuun mentyä umpeen. Noita kampanja-koneita oli siinäkin firmassa, jossa itse olin duunissa, ja mm. firman myymäläpäällikkö sanoi ettei ikimaailmassa ostaisi itselleen sellaista. Hintaero on loppuenlopuksi pieni "normaaleihin" koneisiin verrattuna. Tietenkin ihmisillä on erilaisia vaatimuksia käyttöiälle, mutta usein tietenkin haluttaisiin että kone toimii mahdollisimman pitkään. Tosin, kyllähän kodinkoneita valmistavat yritykset tietävät, että miksi tehdä 15 vuotta kestäviä koneita, kun voi tehdä 5 vuotta kestäviä koneita ja saada kolminkertaisen myynnin.
 
Tässäkin pätee vanha viisaus. Jos se tulee Italiasta, sitä ei kannata harmikseen ostaa. Saksalaiset ja Ruotsalaiset ovat ihan ok kamaa, ja jos hyvän haluaa niin se on sitten Miele.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom