Katselin tarkemmin kokonaisuutta ja paistaa läpi voimakkaasti kaupallisuus.
Muutenkin vaatisi uskottavuuden takia järjestäjällä saada kilpailu d-testien alle. Ilman sitä ei saa juurikaan mitään uskottavuutta, kuin minkä "mainos" voi saada.
Näitä tulee muutenkin tasaisin välein...siis uusia "järisyttäviä kilpailu konsepteja". Kuinkas moni jää toimimaan? Usein nämä uudet "viritelmät" kaatuvat mm. Liialliseen kaupallisuuteen. Tämä haisee ihan samalle...
Mielipiteeni ei tarvi vastauksia eikä kenenkään tarvi niistä herneitä nenuun vedellä ;)
Vastataan kuitenkin ja ilman palkoja nokassa
Nykypäivänä on melko vaikeaa tehdä juurikaan minkään tasoista tapahtumaa ilman kaupallisuutta, jollei tietysti halua pelkästään omasta pussista maksaa asioita muiden iloksi.
Esim. kaikki kunnat/kaupungit laskuttavat urheiluhallien yms. käytöstä, tapahtuman tekeminen vaatii maksulliset ilmoitukset, järjestyksenvalvonnan ja paljon muuta mistä tulee isoa ja pientä kulua riippuen tapahtuman luonteesta jne.
Toinen asia on palkinnot. Jos haluaa uuden jutun esiin, niin siellä on syytä olla jotain vähän "kättä pidempää", jotta urheilijat asiasta kiinnostuvat koska ihan pelkkien uusien titteleiden takia kaikki ei jaksa lähteä starttiviivalle. Ja taasen aika harva yritys lähtee tukemaan mitään tapahtumaa ilman, että siellä on ko. yritykselle jotain näkyvyyttäkin eli joka ikinen urheilutapahtuma, missä on mitään brändejä näkyvissä on kaupallinen. Esim. Hippo-kisat...leikkisä lasten tapahtuma, mutta Osuuspankkiahan siinä koukutetaan käyttämään jo pienestä pitäen..eli kyllä se kaupallisuus seuraa lajia kuin lajia ja toisissa jo aika lailla alhaalta saakka...
Doping-testit. Uskoisin, että tässä uutukaisessa on sama tavoite kuin allekirjoittaneen järjestämässä Highland Gamesissakin eli, että ollaan ADT:n testien alla 2015 korvilla (mikäli tämä laji ottaa tulta alleen ja kisailijoita riittää). Testien järjestäminen ei ole aivan yksinkertainen juttu, että otetaampa vain testit mukaan.
"Varsinaisia kustannuksia sopimuksesta ei ole, mutta antidopingtoiminnan toteuttaminen vaatii tiedottamista, yhteistoimintaa ADT:n testustiimin kanssa, henkilö- ja hallinnolliset resurssit mahdollisten dopingrikkomusten käsittelyyn jne. Sopimuksia solmiessaa ADT tutkii yleensä lajin sen taustat ja onko laji esim. Suomen Liikunnan ja Urheilun jäsen"
Eli pitää perustaa seura (eli kaupallinen firma ei käy), olla historiaa ja henkilö/hallintoresursseja yms ja siihen ei viitsi vielä yhden tapahtuman kanssa lähteä ja luultavasti se ei edes onnistuisi vaikka haluaisi.
Timanttityttö™ - kilpailun järjestävä organisaatio on kuitenkin rakentamassa mahdollisuutta saada lajeja testauksen alaisuuteen + kantaa vastuuta voimailulajien maineen saamisesta puhtaammaksi.
Esim:
- Mihinkään tapahtumaamme ei pääse kilpailemaan, jos on käry päällä ja tämä tarkistetaan virallisesti eli meiltä lähtee ADT:lle kilpailijoiden nimilista ennen tapahtumia ja he tarkistavat ne ja ilmoittavat löytyykö mitään vai ei (Tämä pätee siis myös kaikkiin vahvin mies/nainen kisoihinkin joita järjestämme).
- Highland Games on lähimpänä testauksen aloittamista, koska siinä on kisaajamäärä nousussa + kv. kisoissa testataan myös ja ko. lajin osalta organisaatiorakenne on selkeämpi.
- Teemme myös yhteistyötä
Dopinglinkki kanssa yhä lisääntyvässä määrin. Verrattuna esim. maamme suurimpaan body/fitness alan tapahtumaan me emme peri maksua Dopinglinkiltä siitä, että he tulevat valistamaan tärkeää asiaa.
Doping-asian suhteen tarvitaan melko pitkäjänteistä työtä ja tämän organisaation tavoite on tehdä se siten, että se mahdollistaa testauksen sekä paremman kuvan lajeista tulevaisuudessa.