Perunankuori-sipsit
Muistaako joku muukin, kun tuossa 2000-luvun alkupuolella jotkut Ruotsissa oli kehitelleet säästäväisyyssyistä (?) eri kikkoja käyttää myös perunankuoret ja maistuvimmiksi olivat osoittautuneet keitetyn perunan kuoret. Meikäläinenhän tietysti kokeili eikä ne olleet yhtään hullumpia. Ainaki tietää mitä suuhunsa pisti!
Eli kun oot keittänyt perunoita niin pyri kuorimaan ne niin, ettei kuoriin jäisi mielellään yhtään itse perunaa. Sitten vaan levität ne paistopellille leivinpaperin päälle ja jos haluut, ripottele suolaa, joka tietysti on sitä terveellisempää (sitä jossa on vaan puolet natriumin määrästä kuten Pan tai Seltin).
Voit ripotella halutessas myös chilijauhetta, (valko)sipulijauhetta tai paprikajauhetta tai kaikkia niitä yhdessä, maun mukaan.
Mikäli olet yhden tai kahden hlön taloudessa eikä perunankuoria tule kerralla paljon, kerää niitä pakastuspussiin kunnes sulla on niitä riittävästi.
Paistolämpötilan pitää olla aika korkea, kuten joillain kekseillä, eli lähempänä 300 astetta ja kutakuinkin 5-10 min. riippuu vähän uunin tehokkuudesta.
Sillai kuitenkin että rapeus muistuttaa kaupan sipsejä.
Minusta ne oli hyvänmakuisia ja aatehan on tärkeä: säästäväisyyttä taloudellisesti ja vähemmän jätettä kompostiin (kompostimullasta on kuulemma ylitarjontaa nykyisin!).
Dippinä käytin ihan perusjuttuja, muistaakseni viimeks tein rypsi- tai oliiviöljystä sellaisen ranskalaistyyppisen salaattikastikkeen ja dippasin lastuja siihen. Joskus ostan noita tex mex-purkkeja ja dippaan niiden kastikkeisiin, etenkin se cuagamole on ihan taivaallisen hyvää....Nam...