Eat big on tosiaan hyvä vinkki jos haluaa lihasta maksimoida eikä pelkää pientä laardin lisäystä. Isompi laardin lisäys sitten onkin jo huono heikentäen insuliiniherkkyyttä ja reenikapasiteettia.
Tässä uusi ruokailutiheyskatsaus:
http://www.jissn.com/content/8/1/4
siitä kyllä puuttuu Norjalaisten tutkimus jossa lihakset kasvoivat jopa enemmän 3 vs. 6 x päivässä syöden (tai sama, riippuu miten tilastoja tulkitsee), mutta rasvamäärä hieman laski 6 x vs. 3x.
N. 6 x päivässä on oikein hyvä lähtökohta joka tapauksessa. Jos syö harvemmin, venyttää myös isoilla annoksilla mahalaukkua. Tämä on hyvä jos haluaa venyttää kylläisyyskynnystä bulkkia varten, mutta esteettisesti ei ole hyvä (mielestäni ;)) tai jos yrittää pitää dieetin tai kireän kropan ylläpidon helppona...
Muutama pointti tuosta JISSN:n jutusta vielä tähän:
1. Increasing meal frequency does not appear to favorably change body composition in sedentary populations.
2. If protein levels are adequate, increasing meal frequency during periods of hypoenergetic dieting may preserve lean body mass in athletic populations.
3. Increased meal frequency appears to have a positive effect on various blood markers of health, particularly LDL cholesterol, total cholesterol, and insulin.
4. Increased meal frequency does not appear to significantly enhance diet induced thermogenesis, total energy expenditure or resting metabolic rate.
5. Increasing meal frequency appears to help decrease hunger and improve appetite control.
The following literature review has been prepared by the authors in support of the aforementioned position statement.
Tutkijatoverini Layne Norton on sitä mieltä, että leusiinia / leusiinirikasta ravintoa voisi lisäksi joskus käyttää buustaamaan ruokailujen välillä. Hän perustaa ajatuksensa mm. tähän omaan väikkärissä olleeseen tutkimukseen.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19403715