Taloudellisuusgeenit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja iivili
  • Aloitettu Aloitettu

iivili

kollinmölliskö
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
7 205
Ikä
50
Kaupunki
Turku
http://www.kaleva.fi/html/JTpage323055.html

"Amerikkalaistutkimuksen mukaan niin kutsut "taloudellisuusgeenit" mahdollistavat elimistön selviytymisen aliravitsemuksen aikoina, mutta kun ruokaa on tarjolla enemmän kuin riittävästi, samat geenit voivat ryhtyä heikentämään insuliinin tuotantoa. Tällöin seurauksena saattaa olla kakkostyypin diabetes."

Ärsyttävää taas tämä medikalisointi. Paljonkohan aikuisiän diabeteksen syypäänä ovat geenit ja paljonkohan nykyinen länsimainen ruokavalio -> hirveesti sokeria ja muutenkin nopeita hiilareita ja huonoa rasvaa, liian vähän kasviksia, proteiinia, kuituja, hyviä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita? Taas ruetaan liian helposti sanomaan "En mä tälle mitään voi! Mullon huonot geenit! Ne tutkimuksetki sanoo niin! Ei tähän juurikaan ruokavalio vaikuta." -> särpii limsaa ja mussuttaa pullaa :curs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Iivili
http://www.kaleva.fi/html/JTpage323055.html

"Amerikkalaistutkimuksen mukaan... Mullon huonot geenit! Ne tutkimuksetki sanoo niin! Ei tähän juurikaan ruokavalio vaikuta." -> särpii limsaa ja mussuttaa pullaa :curs:

Niinpä, on se kumma kun diabetes on loistanut poissaolollaan vuosikymmenet sitten. Nykyinen valkoinenpullaleipä ja sokeriyhteiskunta on tietty syytön tähän vallitsevaksi nousevaan sokeritaudin ja lihavuuden trendiin. Itsehän sitä tietty päättää mitä suuhunsa pistää, mutta jenkit on taas luku erikseen kun kulttuuriin kuuluu pikaruoka ja supersized ylitarjonta ja kuluttaja syö hymy perseessä kaiken missä lukee "low fat"... Geeneissä se vika piilee...
 
Niinpä niin...
Muutamassa vuosikymmenessä sairastuneiden määrän arvioidaan nousevan vähintään puoleen miljardiin elintason nousun myötä .

Mitähän tekemistä tällä mahtaa olla geenien kanssa...? :david:
 
No eikös se ole hyvä asia, jos tulevaisuudessa ihminen pystyy paremmin tiedostamaan sen, kuuluuko kenties geeniensä puolesta kakkostyypin diabetekseen sairastumisen riskiryhmään, ja ymmärtää ajoissa reagoida siihen esim. ruokavaliomuutoksella. Samoin kuten joillakin on geeniensä ansiosta taipumusta korkeaan kolesteroliin. Joku voi syödä päivittäin kananmunia keltuaisineen päivineen, joku toinen ei. Joku voi syödä paljon nopeita hiilihydraatteja haiman siitä innostumatta, joku toinen lihoo karkkipussin hipelöimisestä ja altistuu insuliiniresistenssille ja kakkostyypin diabetekselle.
 
Originally posted by Hannibal
No eikös se ole hyvä asia, jos tulevaisuudessa ihminen pystyy paremmin tiedostamaan sen, kuuluuko kenties geeniensä puolesta kakkostyypin diabetekseen sairastumisen riskiryhmään, ja ymmärtää ajoissa reagoida siihen esim. ruokavaliomuutoksella.


Tottakai se olisi hyvä, mutta eipä se vain taida valitettavasti näin mennä. Pikemminkin toteutunee Iivilin esittämä skenaario siitä, miten ihmiset, geeneihin vedoten, oikeuttavat epäterveelliset elintapansa "kun ei se ruokavalio kuitenkaan mitään vaikuta kun tää on kato mulla geeneissä!" :curs:
 
Originally posted by Gillyanne
"kun ei se ruokavalio kuitenkaan mitään vaikuta kun tää on kato mulla geeneissä!" :curs:
No mitä sitten? Antaa lihavien ihmisten vedota geeneihinsä ja syödä enemmän. Me hyväkuntoiset sitten erotutaan ainakin paremmin joukosta. :)
 
Originally posted by Gillyanne
Tottakai se olisi hyvä, mutta eipä se vain taida valitettavasti näin mennä. Pikemminkin toteutunee Iivilin esittämä skenaario siitä, miten ihmiset, geeneihin vedoten, oikeuttavat epäterveelliset elintapansa "kun ei se ruokavalio kuitenkaan mitään vaikuta kun tää on kato mulla geeneissä!" :curs:

Ne ovat varmaankin niitä meitä huonompia ja tyhmempiä enemmistön edustajia, jotka saatuaan lääkäriltä geenivikadiplomin mieluummin hankkivat kakkostyypin diabeteksen kuin muuttavat ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan välttyäkseen kakkostyypin diabetekselta.
 
Originally posted by Tomi
No mitä sitten? Antaa lihavien ihmisten vedota geeneihinsä ja syödä enemmän. Me hyväkuntoiset sitten erotutaan ainakin paremmin joukosta. :)


Niinhän se on... olen vain tällä hetkellä niin totaalisen kyllääntynyt huonoa kuntoaan/liikakilojaan/tiessunmitävaivoja valittaviin ja kitiseviin kanssaihmisiin... kun ei oo aikaa liikkua eikä varsinkaan tehdä kunnon eväitä töihin (mussuttaa samalla jotain mikropizzaa)...

AAARRGGHHH!!! *laskee kymmeneen* :curs:






Huh. Jopas helpotti. ;)
 
No mitä sitten? Antaa lihavien ihmisten vedota geeneihinsä ja syödä enemmän. Me hyväkuntoiset sitten erotutaan ainakin paremmin joukosta.
kauniita tyttöjä on vaikea löytää läskivuorten alta...
 
Samaa mieltä Iivilin kanssa. 90- alussa löydetty leptiinihormonin ja rasva-aineenvaihdunnan yhteys otettiin aika surkuhupaisasti vastaan ainakin Yhdysvalloissa. Kaikilla ylipainoisilla oli omasta mielestään geenivirhe joko leptiiniä koodaavassa DNA-jaksossa tai virhe leptiinireseptoreissa, vaikka tutkittu lukema leptiinigeenivirheen yleisyydestä on 1 / 1.000.000.

Olenko väärässä kun väitän, että 2.tyypin diabetes on jo todistetusti osoitettu johtuvan haiman Beta-solusaarekkeiden liiallisesti rasituksesta. WHO:n äskettäin julkaisema ravintoraportti, joka suosittelee sokerin käytön huomattavaa vähentämistä on kyllä enemmän kuin tervetullut.

WHO:n raportti




Editoitu Dragonin pyynnöstä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Originally posted by Tomi
No mitä sitten? Antaa lihavien ihmisten vedota geeneihinsä ja syödä enemmän. Me hyväkuntoiset sitten erotutaan ainakin paremmin joukosta. :)

Mutta meidän verorahoista uppoaa sitten sitäkin enemmän rahaa näitten suonentukoksista, diabeteksesta jne. kärsivien hoitoon.
:(
 
Originally posted by AKV
Mutta meidän verorahoista uppoaa sitten sitäkin enemmän rahaa näitten suonentukoksista, diabeteksesta jne. kärsivien hoitoon.
:(
Jep, näin on, se on karu totuus. Olinkin varma viestiä lähettäessäni, että joku ottaa tämän esille. Onneksi kaikki fat assit ei sentään saa 2-tyypin diabetesta, mutta sydän- ja verisuonitaudit on ja tulee olemaan länsimaiden kuolinsyy number one.
 
Originally posted by AKV
Mutta meidän verorahoista uppoaa sitten sitäkin enemmän rahaa näitten suonentukoksista, diabeteksesta jne. kärsivien hoitoon.
:(
AKV, my man! Meinasin myös mainita tuosta mutta ettei sama mies aina meuhkaa yhteiskunnan varoista. :thumbs:

Oli muuten eilen ainakin Ylexin uutisissa kuinka ruokailutottumukset on huonontuneet ja erityisesti nuoret syövät nykyään päin persettä, sokeria, kovia rasvoja ja liian vähän kasviksia. Yllätys oli että valistuneimpia olivat öpaut nelikymppiset naiset.
 
Originally posted by Jortsu
AKV, my man! Meinasin myös mainita tuosta mutta ettei sama mies aina meuhkaa yhteiskunnan varoista. :thumbs:

Jortsu my man! Odotinkin että otat asiaan kantaa! ;) No ei vainenkaan, eiköhän tässä asiassa vallitse konsensus tällä palstalla.

Sattuiko kenelläkään silmään eilen(kö?) pikku uutinen Briteistä, jossa labourparty on valmistellut lakimuutosta jolla esim. laardiperseiltä vaadittaisiin dieetille ryhtymistä ja tupakoijille tupakoinnin lopettamista edellytyksenä (arvatenkin julkisen puolen) lääkärihoidon saamiselle. Radikaali juttu jonka ei uskota menevän läpi edes oman puolueen sisällä. Nyt kun Kepu on taas hallituksessa valtionvelan lisäämisen turvin jakelemassa siltarumpuja, muutaman vuoden sisällä täälläkin ehkä mietitään samaa, saapa nähdä.
 
Originally posted by Dragon
WHO:n äskettäin julkaisema ravintoraportti, joka suosittelee sokerin käytön huomattavaa vähentämistä on kyllä enemmän kuin tervetullut.

WHO:n raportti

...ja ei yhtään yllättäen, sitä vastaan on sokeriteollisuus noussut ihan raivopäisenä. Ei ihme, kyseessä on melko monen maan merkittävä tulonlähde.

Tuo suosituksenkin 10 E% on melko paljon sokeria, 2500 kcal ruokavaliolla yli 60 grammaa. Jos palautusjuoman laskee pois, ei täällä kovin moni taida sellaisia määriä vetää? (Paju ei lienee riskitekijä tässä mielessä, kun kova treeni parantaa insuliiniherkkyyttä, vai?)
 
Originally posted by JSmith
Jos palautusjuoman laskee pois, ei täällä kovin moni taida sellaisia määriä vetää?
Eihän toi koske rypälesokeria, eihän? Eikai kukaan laita tavallista pöytäsokeria palautusjuomaan, eihän?
 
Originally posted by Phat
Eihän toi koske rypälesokeria, eihän? Eikai kukaan laita tavallista pöytäsokeria palautusjuomaan, eihän?

No ei (kai, en jaksa tarkistaa dokusta), mutta eipä maltonkaan kippaaminen ei-treenaamattomalle hyväksi ole sen kummemmin kuin pöytäsokerinkaan (glukoosi-fruktoosi). Verensokeria piikittävät hurjasti molemmat.

edit: osaako joku muuten kertoa miksi se fruktoosi on suuri piru vaikka ei nosta verensokeria? Onko se siksi että ylimääräfruktoosia ei oikein saa survottua muualle kuin laardiksi muutettuna jenkkakahvoihin?
 
Originally posted by JSmith
osaako joku muuten kertoa miksi se fruktoosi on suuri piru vaikka ei nosta verensokeria? Onko se siksi että ylimääräfruktoosia ei oikein saa survottua muualle kuin laardiksi muutettuna jenkkakahvoihin?

Eksyy hieman alkuperäisestä aiheesta, mutta tässä lisää perusteluja miksi fruktoosi ei ole itse pirun keksimä
 
Äitimuori ihmetti eilen oikein ääneen nuorissa tapahtunutta muutosta vuosien saatossa, siis nimenomaan lihavuudessa/laihuudessa. Tituleerasi nuoria "löysiksi", ei tietenkään kaikkia!! Hän on ollut vuosia ja vuosia lähellä nuoria ihmisiä terveydenhoitajana ja sitten alan opena, joten kai hän on siitä jonkilaisen käsityksen on saanut. Kukaan älköön ottako tästä hernettä nenään, että v*** mikä XXX, kun noin sanoo.

Äidille vaan :worship: , kun itse laihuttaa ja jo -15kg!!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom