Seuraavassa linkissä oleva laite on nimeltään ylätalja:
http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBFrontPulldown.html
On olemassa myös kuntosalilaitteet nimeltä alatalja ja ristikkäistalja.
Eri taljoille on ominaista se, että liikkeen suorittamiseen vaadittu voima saattaa vaihdella kyseisen laitteen mukaan. Kahdessa eri ylätaljassa sama paino voi tuntua kovinkin erilaiselta. Nimitys "taljahan" tulee tuosta painopakkaa liikuttavasta vaijereista ja väkipyöristä koostuvasta systeemistä, jolla on mahdollista muuttaa työssä tarvittavan voiman suuntaa ja määrää. Monimutkaisella taljajärjestelmällähän olisi mahdollista nostaa periaatteessa tuhansia kiloja. Noin suuria eroja kuntosalien taljoissa ei tietenkään ole, mutta pieniä kuitenkin, sellaisia jotka voivat vaikuttaa joitakin kymmeniä kiloja.
VoimaSuomi antoikin ihan hyvät ohjeet sarjapituuksista. Eteen tehtäessä voit hyvin käyttää nykyisiä sarjapituuksia, mutta taakse tehtäessä kannattaa vähentää painoa ja tehdä pidempää sarjaa. Tuo taakse tehtävän liikkeen liikerata ei ole täysin luonnollinen, joten suuret harjoituspainot voivat aiheuttaa ajan kanssa rasitusvammoja olkapäissä.
Kun harjoittelet ylätaljan kanssa niin keskity puristamaan lavat yhteen vedettyäsi tanko ala-asentoon, näin saat liikkeen menemään selälle. Yläasennossa älä laske käsiä aivan suoraksi, vaan jätä ne aavistuksen verran koukkuun. Tällä tavoin hauikset eivät väsy ennen selkää, vaan saat liikkeen kohdistumaan sinne minne pitääkin. Hauistreeni sitten erikseen
Kannattaa kokeilla myös eri oteleveyksiä ja välillä myös leuanvetoa tilalle. Harjoittele kuitenkin samalla tavalla aina muutama kuukausi kerrallaan, joka treeniin ei kannata muuttaa tyyliä.
Ja 80/87,5 kiloa on sinusta sen enempää tietämättä varmasti kohtalaisen hyvä tulos.
Lisäile treenipainoja pikkuhiljaa ja 100 kilon raja menee rikki ennen pitkää. :thumbs: