Taas jauhelihasta, ravintoarvot paistettuna vai raakana?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Markku
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.4.2002
Viestejä
395
Kalorilaskuri.fi näyttää 10% naudan paistijauhelihalle ravintosisällöksi 20g proteiinia ja 10g rasvaa per 100g. Ovatko nämä arvot raa'alle jauhelihalle vai paistetulle? Kun paistan 800g paistijauhelihaa ja valutan siitä rasvat/nesteet pois siivilässä, lihan paino on alle 600g.

Olen laskenut kalorit aiemmin raa'an painon mukaan. Mikäli arvot ovatkin paistetusta lihasta, tästä tulee yli 300 kcal mittavirhe päiväkaloreihin, eli apua kaivataan...

(Käytin searchia v. 2003 threadeihin asti hakusanalla "jauheliha" muttei tärpännyt. Mikäli joku muistaa threadin missä asiaa on käsitelty, linkistä on myös kovasti apua.)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Markku sanoi:
Kalorilaskuri.fi näyttää 10% naudan paistijauhelihalle ravintosisällöksi 20g proteiinia ja 10g rasvaa per 100g. Ovatko nämä arvot raa'alle jauhelihalle vai paistetulle? Kun paistan 800g paistijauhelihaa ja valutan siitä rasvat/nesteet pois siivilässä, lihan paino on alle 600g.

Olen laskenut kalorit aiemmin raa'an painon mukaan. Mikäli arvot ovatkin paistetusta lihasta, tästä tulee yli 300 kcal mittavirhe päiväkaloreihin, eli apua kaivataan...

(Käytin searchia v. 2003 threadeihin asti hakusanalla "jauheliha" muttei tärpännyt. Mikäli joku muistaa threadin missä asiaa on käsitelty, linkistä on myös kovasti apua.)

Raakana ne on ilman muuta, sillä on erilaisia valmistustapoja.

Yksi pätevä ratkaisu: Heitä siivilällä vesilintua, ja syö myös nesteet, ei tarvitse laskea.

















Ps. Jos lintu kuolee, muista haudata se paniikin välttämiseksi.
 
Täytynee itekin alkaa tarkkaileen tätä pikkasen tarkemmin. Aika veikeetä että 800 grammasta lähtee se päälle 200g nesteitä ja rasvaa. Mitenköhän tota rasvan poistumista vois mitata kun valmiissa paistetussa setissä sitä tuskin on enää se 10g/100g?
 
Lihan ja kalan kypsennyksessä tapahtuva haihtuminen

Elintarvike, Menetelmä, Painon pieneneminen %, Kerroin

Naudan paisti, kypsentäminen uunissa, 15-30, 1,2-1,4
Kuutioitu liha, ruskistaminen, 20, 1,3
Jauheliha, ruskistaminen, 25, 1,3
Luuton liha, keittäminen tai hauduttaminen, 35, 1,5
Broileri, kypsentäminen, luiden ja nahkan poisto, 60, 2,5
Maksa, ruskistaminen ja hauduttaminen, 25, 1,3
Kala, kypsentäminen, 20, 1,3

Lähde: Lampi R, Luola M, Seppänen H. Elintarvikkeet ja ruoanvalmistus;1997.
 
JOJ tossa pisti painon pienenemisesta juttua, mites se rasvan maara sit? Paljonko paistuu/haihtuu/karistyy pois? Lahinna ittea kiinnostas grillilla tehdyt jauhelihapihvit mutta varmaan kaikkien parhaaks jos joku loytas uunissa tehdyt, grillaillut ja pannulla paistetut rasvan pakenemis arvot.
 
Kaikki citymarkettiin ostaa 700g 10% jauhelihaa tarjouksessa 3.99e
:david: Ei saa mainosta..
 
Eikohan aikalailla kaikkee saa mainostaa, kuhan ei oo samassa kategoriassa pakkiksen tuotteitten kans. Etta siita vaan mainostamaan mahtavan tuntuman omaavaa vessapaperia!
 
Tonnikalassa ja anananksessa ilmotetaan sen aineen itsessään paino, ja "koko sisällön" paino. Kumpi niistä on se paino, minkä ravintoaineet mainitaan siinä ravintoainetaulukossa?
 
Weak sanoi:
Tonnikalassa ja anananksessa ilmotetaan sen aineen itsessään paino, ja "koko sisällön" paino. Kumpi niistä on se paino, minkä ravintoaineet mainitaan siinä ravintoainetaulukossa?
Itse tavara siinä on mukana. Muutenhan esimerkiksi tonnikalan öljyssä rasvapitoisuus olisi vähintään reilu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom