- Liittynyt
- 3.9.2005
- Viestejä
- 1 130
- Ikä
- 37
sumutin123 sanoi:Riippuu, pahemmin kuin vasen kives, täysin, mistä hirven osasta liha on tehty.
Niin tekeepi. Onko sinulla infoa eri osien pitoisuuksista?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
sumutin123 sanoi:Riippuu, pahemmin kuin vasen kives, täysin, mistä hirven osasta liha on tehty.
Noo en tiedä pitoisuuksista, mutta vasen on yleensä vähän isompi ja alempana.Doggoned sanoi:Niin tekeepi. Onko sinulla infoa eri osien pitoisuuksista?
Minulla taas on vasen kylläkin isompi (vasen suunnilleen marmorikuulan kokoinen ja oikea vähän pienempi) mutta toisin kuin sinulla, se on ylempänä kuin oikea. Eli tässä tapauksessa ei ole olennaista, mistä hirven osasta liha on tehty? Tässä kuitenkin sanotaan rasvaa olevan vain 1%, joten siihen lienee uskominen http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21Cl.html Toisaalta täällä http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21FX.html rasvapitoisuus on noussut jo 9%. Hyvä kuitenkin muistaa, että nyt tarkastellaan Amerikkalaisia hirviä, joiden koostumus eroaa Suomen vastaavista. Valitettavasti kritiikin kestävää referenssiä asiasta ei ole heittääBelmondo sanoi:Noo en tiedä pitoisuuksista, mutta vasen on yleensä vähän isompi ja alempana.
Critter sanoi:Minulla taas on vasen kylläkin isompi (vasen suunnilleen marmorikuulan kokoinen ja oikea vähän pienempi) mutta toisin kuin sinulla, se on ylempänä kuin oikea. Eli tässä tapauksessa ei ole olennaista, mistä hirven osasta liha on tehty? Tässä kuitenkin sanotaan rasvaa olevan vain 1%, joten siihen lienee uskominen http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21Cl.html Toisaalta täällä http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21FX.html rasvapitoisuus on noussut jo 9%. Hyvä kuitenkin muistaa, että nyt tarkastellaan Amerikkalaisia hirviä, joiden koostumus eroaa Suomen vastaavista. Valitettavasti kritiikin kestävää referenssiä asiasta ei ole heittää
On finelilläkin tiedot mm.hirvenlihasta, näin olen ymmärtänyt. Näitä vain ei julkaista kansalle tarkoitetussa finelistä, jostain kumman syystä. Kenties rasvahappoprofiili on eläinrasvaksi liian hyvä. Mutta enemmän haluaisin tietoa transseista. Kuitenkin näissä margariineissa, joista osa tosin puhtaasti tehdaskäyttöön, on suuria määriä transseja. Olisi nyt kiva saada nämä fineliinkin näkyviin, kun eri puolilta sataa kaikenlaista tietoa.Doggoned sanoi:Kiitokset hyvistä taulukoista Kumma kun fineli ei hirvenlihaa ole tilastoinut:jahas:
:lol2:Critter sanoi:Kenties rasvahappoprofiili on eläinrasvaksi liian hyvä. Mu
Nunnuka sanoi:Rasvaton maito on järjetön elintarvike: siitä on ensin kuorittu pois rasva - eli kaikki maitosokerin sulattamisessa auttavat aineisosat ja rasvaliukoiset vitamiinit. Tuloksena on harmaata litkua jota kuluttaja ei suostuisi juomaan, minkä vuoksi se pitää keinotekoisesti värjätä. Toisin kuin useat paleodieettigurut, Heikkilä puolustaa voimakkaasti maitotuotteita, kermaa ja voita. Hänen mielestään kuitenkin maidon pastorointi ja keventäminen ovat pääsyy laktoosi-intoleranssiin.
Antti Heikkilän kanssa samoilla linjoilla! Eli terveellisempää on se maito, mitä on vähiten käsitelty. Itse suosin luomu-kevytmaitoa Mutta jokainen tavallaan..
lisää maidosta www.realmilk.com
Käsittääkseni tuo maidon värjääminen on jokseenkin urbaani legenda. Siitä olen sitten samaa mieltä, että maito on parhaimmillaan mahdollisimman vähän käsiteltynä.Doggoned sanoi:Mielenkiintoista. Kaveri kertoi saman asian, mutta kiva verestää muistia.
Eikö pastoröinti ole välttämätön prosessi? Vai mitä se ylipäänsä on?
Käsittääkseni tästä syystä heraproteiinia ei norm. pastöroida?Ternimaito lisää vireyttä ja lihasten kasvua
7.6. 2003 STT/YLE Terveys
Jyväskylän yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan ternimaito lisää vireyttä ja edistää lihasten kasvua. Vaikutus perustuu siihen, että ternimaidon käyttö lisää vapaita aminohappoja ja proteiinisynteesiä. Tutkimuksen on tehnyt liikuntabiologian professori Antti Mero.
Tutkimustulos pätee vain tuoreeseen ternimaitoon ja terni-maitovalmisteisiin, jotka on valmistettu pakastekylmä- kuivaamalla. Esimerkiksi pastörointi tuhoaa vaikuttavien aineiden rakenteen ja ehkäisee vaikutuksen.
Myytävissä ternimaitovalmisteissa ei kuitenkaan yleensä näy, mitä tuotantomenetelmää sen valmistuksessa on käytetty. Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen tuottamaa maitoa, joka sisältää paljon vasta-aineita, kasvutekijöitä, vitamiineja ja hivenaineita.
Belmondo sanoi:Käsittääkseni tästä syystä heraproteiinia ei norm. pastöroida?
VelttoV sanoi:Ja tämä on mutua. Mulla menee punaisesta maidosta maha sekaisin, mutta ei rasvattomasta tai pastöroimattomasta täysmaidosta. Jotain yhteyttä tuolla pasteröinnillä, rasvoilla ja vatsavaivoilla on.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubmedJ.Rossi sanoi:T
Toi Wulzen-tekijä on vissiin 50-luvulle jäänyt hypoteesi, aika ufolta kuullostaa.
Doggoned sanoi:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubmed
pubmedistä yritin hakusanalla The Wulzen Factor. Ensimmäinen hakutulos puhuu jotain siitä, mutta siellä ei näytä olevan tutkimusta vai onko? Noihin kaikkiin tutkimuksiin ei vissiin pääse käsiksi?
J.Rossi sanoi:Juu, muutama viite sillä tosiaan löytyy, suurin osa itse Wulzenin tutkimuksia. Kun noita tutkimuksia selailee, kannattaa katsoa kuinka monessa paikassa aihetta on tutkittu ja millaisia tuloksia löytyy. Saa hieman osviittaa siitä, onko tietty teoria/molekyyli/waevö tiedeyhteisössä yleisesti hyväksytty tai tunnettu.
Vanhemmissa tutkimuksissa on harvoin abstrakteja näkyvillä, esim. tätä kautta voi etsiä onko lehti saatavissa elektronisesti vai onko marssittava paikallisen yliopiston kirjastoon. Voit vaikka kopsata tosta vanhimmasta viitteestä lyhenteen Proc Soc Exp Biol Med, laittaa sen Terkon Journal navigaattoriin, ja sieltä löytyy ko. läpyskän piilopaikka. Helkassa Helsingin yliopiston kirjastot, ja Lindasta myös muiden yliopistojen kirjastot. Elektroninen aineisto on yleensä vain yliopistojen tutkijoille suunnattu, tosin esim. yliopistojen kirjastoista pääsee varmaan kuka tahansa noihin käsiksi. Kirjastoon voi tietty myös mennä kopsailemaan artikkeleita jos ostaa kopiokortin .