Täysmaito

sumutin123 sanoi:
Riippuu, pahemmin kuin vasen kives, täysin, mistä hirven osasta liha on tehty.

Niin tekeepi. Onko sinulla infoa eri osien pitoisuuksista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Belmondo sanoi:
Noo en tiedä pitoisuuksista, mutta vasen on yleensä vähän isompi ja alempana.
Minulla taas on vasen kylläkin isompi (vasen suunnilleen marmorikuulan kokoinen ja oikea vähän pienempi) mutta toisin kuin sinulla, se on ylempänä kuin oikea. Eli tässä tapauksessa ei ole olennaista, mistä hirven osasta liha on tehty? Tässä kuitenkin sanotaan rasvaa olevan vain 1%, joten siihen lienee uskominen http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21Cl.html Toisaalta täällä http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21FX.html rasvapitoisuus on noussut jo 9%. Hyvä kuitenkin muistaa, että nyt tarkastellaan Amerikkalaisia hirviä, joiden koostumus eroaa Suomen vastaavista. Valitettavasti kritiikin kestävää referenssiä asiasta ei ole heittää
 
Critter sanoi:
Minulla taas on vasen kylläkin isompi (vasen suunnilleen marmorikuulan kokoinen ja oikea vähän pienempi) mutta toisin kuin sinulla, se on ylempänä kuin oikea. Eli tässä tapauksessa ei ole olennaista, mistä hirven osasta liha on tehty? Tässä kuitenkin sanotaan rasvaa olevan vain 1%, joten siihen lienee uskominen http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21Cl.html Toisaalta täällä http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c21FX.html rasvapitoisuus on noussut jo 9%. Hyvä kuitenkin muistaa, että nyt tarkastellaan Amerikkalaisia hirviä, joiden koostumus eroaa Suomen vastaavista. Valitettavasti kritiikin kestävää referenssiä asiasta ei ole heittää

Kiitokset hyvistä taulukoista:) Kumma kun fineli ei hirvenlihaa ole tilastoinut:jahas:
 
Hirven rasvaisuus riippuu myös elukasta ja vuodenajasta.

Maholla lehmällä olen nähnyt alkusyksystä sikamaisen paksun läskikerroksen.
 
Doggoned sanoi:
Kiitokset hyvistä taulukoista:) Kumma kun fineli ei hirvenlihaa ole tilastoinut:jahas:
On finelilläkin tiedot mm.hirvenlihasta, näin olen ymmärtänyt. Näitä vain ei julkaista kansalle tarkoitetussa finelistä, jostain kumman syystä. Kenties rasvahappoprofiili on eläinrasvaksi liian hyvä. :) Mutta enemmän haluaisin tietoa transseista. Kuitenkin näissä margariineissa, joista osa tosin puhtaasti tehdaskäyttöön, on suuria määriä transseja. Olisi nyt kiva saada nämä fineliinkin näkyviin, kun eri puolilta sataa kaikenlaista tietoa.
http://www.nutritiondata.com/foods-004071000000000000000-w.html
 
Critter sanoi:
Kenties rasvahappoprofiili on eläinrasvaksi liian hyvä. :) Mu
:lol2:
Voi olla voi olla. Eläinrasvahan on Suomessa pahasta:D
 
Rasvaton maito on järjetön elintarvike: siitä on ensin kuorittu pois rasva - eli kaikki maitosokerin sulattamisessa auttavat aineisosat ja rasvaliukoiset vitamiinit. Tuloksena on harmaata litkua jota kuluttaja ei suostuisi juomaan, minkä vuoksi se pitää keinotekoisesti värjätä. Toisin kuin useat paleodieettigurut, Heikkilä puolustaa voimakkaasti maitotuotteita, kermaa ja voita. Hänen mielestään kuitenkin maidon pastorointi ja keventäminen ovat pääsyy laktoosi-intoleranssiin.

Antti Heikkilän kanssa samoilla linjoilla! Eli terveellisempää on se maito, mitä on vähiten käsitelty. Itse suosin luomu-kevytmaitoa :) Mutta jokainen tavallaan..

lisää maidosta www.realmilk.com
 
Nunnuka sanoi:
Rasvaton maito on järjetön elintarvike: siitä on ensin kuorittu pois rasva - eli kaikki maitosokerin sulattamisessa auttavat aineisosat ja rasvaliukoiset vitamiinit. Tuloksena on harmaata litkua jota kuluttaja ei suostuisi juomaan, minkä vuoksi se pitää keinotekoisesti värjätä. Toisin kuin useat paleodieettigurut, Heikkilä puolustaa voimakkaasti maitotuotteita, kermaa ja voita. Hänen mielestään kuitenkin maidon pastorointi ja keventäminen ovat pääsyy laktoosi-intoleranssiin.

Antti Heikkilän kanssa samoilla linjoilla! Eli terveellisempää on se maito, mitä on vähiten käsitelty. Itse suosin luomu-kevytmaitoa :) Mutta jokainen tavallaan..

lisää maidosta www.realmilk.com

Mielenkiintoista. Kaveri kertoi saman asian, mutta kiva verestää muistia.
Eikö pastoröinti ole välttämätön prosessi? Vai mitä se ylipäänsä on?
 
Doggoned sanoi:
Mielenkiintoista. Kaveri kertoi saman asian, mutta kiva verestää muistia.
Eikö pastoröinti ole välttämätön prosessi? Vai mitä se ylipäänsä on?
Käsittääkseni tuo maidon värjääminen on jokseenkin urbaani legenda. Siitä olen sitten samaa mieltä, että maito on parhaimmillaan mahdollisimman vähän käsiteltynä.

Pastörointi ei enää nykypäivänä ole välttämätön toimenpide. Siihen aikaan kun Louis Pasteur tuon menetelmän kehitti (1800-luvun loppupuoli?) oli hygienia tasot "hieman" eri tasolla kuin nykyään. Nykyään maitoa voisi helposti saada kauppoihin pastöroimattomana, koska nykyään kuljetus on mahdollista järjestää kylmäketjun katkeamatta. Pastörointi siis tarkoittaa maidon kuumentamista yli 72 asteessa 15-20 sekuntia, mikä tappaa bakteerit ja entsyymit maidosta. Terminisointi tarkoittaa myös maidon kuumentamista, mutta silloin lämpötilaa ei nosteta noin korkeaksi. Terminisointi on tärkeä toimenpide erityisesti juuston valmistuksessa, sillä esim.emmentalia ei voi valmistaa pastöroidusta maidosta.

Mutta tosiaan, pastörointi ei millään muotoa ole välttämätöntä, ainakin itse juon maitoni pastöroimattomana ja homogenisoimattomana sedältä. Pastöroinnin tarkoitus on siis tappaa haitalliset bakteerit (joita ei välttämättä ole), mutta epäillään myös, että samalla menetetään suuri osa maidon hyvistä puolista. Eräs kiintoisimpia asioita pastöroinnissa on Wulzen faktorin menetys, jonka tutkimus on tosin vielä varhaisessa vaiheessa:

The Wulzen Factor: Called the "antistiffness" factor, this compound is present in raw animal fat. Researcher Rosalind Wulzen discovered that this substance protects humans and animals from calcification of the joints-degenerative arthritis.

It also protects against hardening of the arteries, cataracts and calcification of the pineal gland.63 Calves fed pasteurized milk or skim milk develop joint stiffness and do not thrive. Their symptoms are reversed when raw butterfat is added to the diet. Pasteurization destroys the Wulzen factor-it is present only in raw butter, cream and whole milk.
 
Muuta googlattua: ternimaidon kohdalla pastöroinnin haitallisuus myönnetään.
Ternimaito lisää vireyttä ja lihasten kasvua
7.6. 2003 STT/YLE Terveys

Jyväskylän yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan ternimaito lisää vireyttä ja edistää lihasten kasvua. Vaikutus perustuu siihen, että ternimaidon käyttö lisää vapaita aminohappoja ja proteiinisynteesiä. Tutkimuksen on tehnyt liikuntabiologian professori Antti Mero.
Tutkimustulos pätee vain tuoreeseen ternimaitoon ja terni-maitovalmisteisiin, jotka on valmistettu pakastekylmä- kuivaamalla. Esimerkiksi pastörointi tuhoaa vaikuttavien aineiden rakenteen ja ehkäisee vaikutuksen.
Myytävissä ternimaitovalmisteissa ei kuitenkaan yleensä näy, mitä tuotantomenetelmää sen valmistuksessa on käytetty. Ternimaito on lehmän poikimisen jälkeen tuottamaa maitoa, joka sisältää paljon vasta-aineita, kasvutekijöitä, vitamiineja ja hivenaineita.
Käsittääkseni tästä syystä heraproteiinia ei norm. pastöroida?
 
Belmondo sanoi:
Käsittääkseni tästä syystä heraproteiinia ei norm. pastöroida?

Ei vaan aiemmin selitetty: juuston tekemisessä pastörointi on haitaksi. Heraproteiini on sivutuote.

Ja tämä on mutua. Mulla menee punaisesta maidosta maha sekaisin, mutta ei rasvattomasta tai pastöroimattomasta täysmaidosta. Jotain yhteyttä tuolla pasteröinnillä, rasvoilla ja vatsavaivoilla on.
 
no voi hertsyygeli. ei missään nimessä kannata tintata täysmaitoo tota tahtia. noin suurista määristä saat huonoja rasvoja ihan törkeesti :eek:
 
VelttoV sanoi:
Ja tämä on mutua. Mulla menee punaisesta maidosta maha sekaisin, mutta ei rasvattomasta tai pastöroimattomasta täysmaidosta. Jotain yhteyttä tuolla pasteröinnillä, rasvoilla ja vatsavaivoilla on.

Tämänhetkisen tutkimustiedon valossa maidon pastörointi ja homogenointi eivät ole yhteydessä yliherkkyysoireisiin. Ohessa hiljattain julkaistu tiedote ja väitöskirja aiheesta.

Toi Wulzen-tekijä on vissiin 50-luvulle jäänyt hypoteesi, aika ufolta kuullostaa.
 
Doggoned sanoi:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubmed
pubmedistä yritin hakusanalla The Wulzen Factor. Ensimmäinen hakutulos puhuu jotain siitä, mutta siellä ei näytä olevan tutkimusta vai onko? Noihin kaikkiin tutkimuksiin ei vissiin pääse käsiksi?

Juu, muutama viite sillä tosiaan löytyy, suurin osa itse Wulzenin tutkimuksia. Kun noita tutkimuksia selailee, kannattaa katsoa kuinka monessa paikassa aihetta on tutkittu ja millaisia tuloksia löytyy. Saa hieman osviittaa siitä, onko tietty teoria/molekyyli/waevö tiedeyhteisössä yleisesti hyväksytty tai tunnettu.

Vanhemmissa tutkimuksissa on harvoin abstrakteja näkyvillä, esim. tätä kautta voi etsiä onko lehti saatavissa elektronisesti vai onko marssittava paikallisen yliopiston kirjastoon. Voit vaikka kopsata tosta vanhimmasta viitteestä lyhenteen Proc Soc Exp Biol Med, laittaa sen Terkon Journal navigaattoriin, ja sieltä löytyy ko. läpyskän piilopaikka. Helkassa Helsingin yliopiston kirjastot, ja Lindasta myös muiden yliopistojen kirjastot. Elektroninen aineisto on yleensä vain yliopistojen tutkijoille suunnattu, tosin esim. yliopistojen kirjastoista pääsee varmaan kuka tahansa noihin käsiksi. Kirjastoon voi tietty myös mennä kopsailemaan artikkeleita jos ostaa kopiokortin :).
 
J.Rossi sanoi:
Juu, muutama viite sillä tosiaan löytyy, suurin osa itse Wulzenin tutkimuksia. Kun noita tutkimuksia selailee, kannattaa katsoa kuinka monessa paikassa aihetta on tutkittu ja millaisia tuloksia löytyy. Saa hieman osviittaa siitä, onko tietty teoria/molekyyli/waevö tiedeyhteisössä yleisesti hyväksytty tai tunnettu.

Vanhemmissa tutkimuksissa on harvoin abstrakteja näkyvillä, esim. tätä kautta voi etsiä onko lehti saatavissa elektronisesti vai onko marssittava paikallisen yliopiston kirjastoon. Voit vaikka kopsata tosta vanhimmasta viitteestä lyhenteen Proc Soc Exp Biol Med, laittaa sen Terkon Journal navigaattoriin, ja sieltä löytyy ko. läpyskän piilopaikka. Helkassa Helsingin yliopiston kirjastot, ja Lindasta myös muiden yliopistojen kirjastot. Elektroninen aineisto on yleensä vain yliopistojen tutkijoille suunnattu, tosin esim. yliopistojen kirjastoista pääsee varmaan kuka tahansa noihin käsiksi. Kirjastoon voi tietty myös mennä kopsailemaan artikkeleita jos ostaa kopiokortin :).

Kiitosta paljon! Joskos nyt minäkin oppisin jotain tutkimuksista ja niiden sisällöstä:)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom