En tiedä onko thredin nimi edes lähellekään oikea, ja on varmasti olemassa tila jossa keho on kun on tulehdusarvot ihan tapissa, ja tällä tilalla varmasti on parempikin nimi, mutta kun en vielä sitä tiedä niin mielelläni kuulisin viisaammalta.
Pohjustusta täältä
Voidaanko olettaa että tulehdusarvoja laskevat ruuat auttavat kehoa palautumaan nopeammin? Oon nimittäin puntaroinu bataatti vs perunaa jo pitkään, vaikka en perunaa ole intin jälkeen syönytkään vaan korvannut sen bataatilla ihan tiedostamatta.
Katoin tuolta nutritiondatasta että perunan tulehdusarvo on -179, eli moderately inflammatory (kohtalaisen tulehduttava), ja bataatti taas on ihan euforinen +378 eli erittäin anti-inflammatory = päinvastainen. Ihan vertailun vuoksi, sika-nauta jauheliha on -2, eli ihan millirillisen tulehduttavalla puolella. Hassua, kun tonnikala taas on järjettömät +660 plussalla.
Niin, eli tuo kysymys tulikin jo: Oonko ihan kujalla kun yhdistän esimerkiksi perunan syönnin treenin jälkeen järkyttävään jumiin seuraavana päivänä, jota ei ole tähän asti ilmennyt vaikka vetäis kilon bataattia ja lihaa verraten pari hassua perunaa ja sama määrä lihaa? Voiko joku selittää ton, kun en thredejä tähän aiheeseen liittyen löytänyt. Tai en vaan etsinyt tarpeeksi :/
EDIT: Ja oon tosiaan todennut pariin otteeseen ton efektin kun olen ihan tietoisesti treenannut samalla tavalla jonka jälkeen oon vaan syönyt erillälailla. Treeneillä ja ruokailuilla oli pari viikkoa väliä, ja lähtökohta oli molemmissa sama (2pv palautuksen jälkeen, ei paikat jumissa jne, energiatasot korkealla jne.)
Pohjustusta täältä
Voidaanko olettaa että tulehdusarvoja laskevat ruuat auttavat kehoa palautumaan nopeammin? Oon nimittäin puntaroinu bataatti vs perunaa jo pitkään, vaikka en perunaa ole intin jälkeen syönytkään vaan korvannut sen bataatilla ihan tiedostamatta.
Katoin tuolta nutritiondatasta että perunan tulehdusarvo on -179, eli moderately inflammatory (kohtalaisen tulehduttava), ja bataatti taas on ihan euforinen +378 eli erittäin anti-inflammatory = päinvastainen. Ihan vertailun vuoksi, sika-nauta jauheliha on -2, eli ihan millirillisen tulehduttavalla puolella. Hassua, kun tonnikala taas on järjettömät +660 plussalla.
Niin, eli tuo kysymys tulikin jo: Oonko ihan kujalla kun yhdistän esimerkiksi perunan syönnin treenin jälkeen järkyttävään jumiin seuraavana päivänä, jota ei ole tähän asti ilmennyt vaikka vetäis kilon bataattia ja lihaa verraten pari hassua perunaa ja sama määrä lihaa? Voiko joku selittää ton, kun en thredejä tähän aiheeseen liittyen löytänyt. Tai en vaan etsinyt tarpeeksi :/
EDIT: Ja oon tosiaan todennut pariin otteeseen ton efektin kun olen ihan tietoisesti treenannut samalla tavalla jonka jälkeen oon vaan syönyt erillälailla. Treeneillä ja ruokailuilla oli pari viikkoa väliä, ja lähtökohta oli molemmissa sama (2pv palautuksen jälkeen, ei paikat jumissa jne, energiatasot korkealla jne.)