Syöttekö savukalaa?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Helly sanoi:
Vinkkinä kaikille kerrostalossa asuville savukalan ystäville, että ainakin isoista kaupoista (esim. Prisma) saa uuniin tarkoitettuja savustuspusseja. Käytännössä ne on foliopusseja, missä on vähän jotain puutikkuja sisällä.

Tota vois vaikka kokeilla. Tuleeko uunista savun hajua? Kypsennysaika on varmaan sama kuin tavallisella uunikalalla.
 
Noin joka toinen viikko tulee ostettua prisman kalatiskistä tuoretta lohta ja joka toinen savustettua. On tuo savustettu vaan niin :kuola: hyvää. Mitä suolaisempaa, sitä parempaa. :thumbs:
 
Meidän perheen pöytään ei savukaloja ostella. Täälläpäin on järvet kalaa pullollaan, joten mikäpä sen mukavampaa kuin savustella itse taimenet, siiat ja ahvenat... :kuola: Tosin kylmäsavustaminen ei vielä onnistu, täytynee hommata joskus moiset vempeleet... :rolleyes:
 
Critter sanoi:
Kyllä, mutta kylmäsavukalat ovat maultaan täysin erilaisia kuin graavikalat. Maultaan niitä ei voi verrata, vaikka molemmat raakoja ovatkin. Sitä en kyllä osaa sanoa, kumpi on parempaa.:)

Niin tarkoitin aikaisemmin että pitäisi olla aivan eri makuisia. Jos kylmäsavustus tehdään liian nopeasti euronkuvat silmissä ei se juuri maistu savulta. Ite pidän just sellasta oikein vahvasti savunmakuisesta kalasta.
Ja kyllä se kylmäsavu on parempaa kun graavi.:D
 
vaikka kala menee missä muodossa vaan, on savukala aivan omassa luokassaan. siika ja ahven mielestäni parhaita savustukseen. lohi pääsee oikeuksiinsa loimutettuna :kuola:
 
tänän tuli savukalaa...vissiin..
paistoin kalapuikoja mikrossa 4-5 minuuttia ja luukun avattua joka ainoa puikko höyrysi tai melkein savusi:D

no,ei kai,toki syön.kaikkia mitä löytyy.

(ps. en säilykkeitä,enkä varsinkaan lohi sellaisia):urjo:
 
Kylmäsavulohi :kuola:

Joskus aikoinaan tuli savustettua itse napattuja harjuksia ja nehän oli tietenki aivan loistavia.
 
Eiköhän sitä jouluna taas savulohta saa, juuri tuli käytyä lohipilkillä eilen...Parasta savukalaa ehdottomasti on isäpapan savustama sopivan rasvainen itsepyydetty taimen:kuola:
Siikakin menee, mutta siihen kyllästyin vielä kotona asuessani, kun isäukko pyysi syksyn aikana kymmeniä kiloja ja sitä oli sitten pöydässä eri muodoissaan käytännössä jatkuvasti.
En oo oikein innostunu graavatusta tai kylmäsavukalasta, jotenkin liian niljakkaita syötäviä..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom