Suunnitteletko seuraavaa työpaikkaasi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja alppix
  • Aloitettu Aloitettu
En suunnittele ainakaan toistaiseksi. Nyt on hyvä esimies ja töihin kiva mennä. Palkka saisi olla isompi mutta ehkä sekin korjaantuu vielä. 13 vuotta tulee vappuna täyteen saman työantajan palveluksissa.

Suunnittelen kyllä kaikenlaista pientä lisäkeikkahommaa koko ajan, pitää vähän tienailla extroja useammastakin syystä. Nytkin ootan että taksi tulee ja hakee meidät takas raksamessuille jossa ollaan viikonloppukeikka tekemässä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ennen vieraalla töissä ollessa suunnittelin jatkuvasti ja mietin, miten saan siedettävällä vaivannäöllä mahdollisimman hyvän liksan sillä ja sillä aikavälillä. Nousenko siihen ja siihen positioon joskus ja koska. En enää. Pyrin tekemään asiat niin hyvin tässä duunissa, että saisin tehdä juuri tätä niin kauan kuin mahdollista. Eli kehittää liiketoimintaa porukassa niin, että kannattavuus pysyy hyvänä. Teen sitä, mitä haluan. Aamulla ei edes tunnu, että lähtisi töihin. Lähden tekemään sitä mistä tykkään.
 
Enpä oikein vakavissani. Nykyinen homma on vapaata ja pärjään siinä hyvin. Lisäksi pystyn tekemään tätä freelancerina yrittäjäpohjalta ja kerrytellä vapaita pääomia salkkuun Oy:n puolelle, mikä palkkatyöläisenä ei onnistu ja verotus olisi tiukempaa. Jos jossain vaiheessa alkaa tympäisemään kunnolla, niin sitten täytyy katsoa tilannetta uudelleen, mutta toivon ettei enää koskaan tarvitse toisen palkkalistoilla olla. Pullat on kuitenkin hyvin uunissa, joten ns. parempiin tehtäviin pääsee jatkossa jos haluaa.
 
Uudet työt alkais huomenna ja koko duuni oli suunniteltu sen mukaan, mitä haluaa tehdä pitemmällä aikajänteellä. Uusia töitä etsiessä tuli aika selvästi esille mitä taitoja tällä hetkellä työnantajat hakevat ja kelasin sen kautta myös mitä ehkä 3-5v päästä alalla tehdään.

Mun mielestä se suurin ansa mihin voi tipahtaa on luulla, että joku duuni X on ikuinen ja paahtaa sitä menemään. Sinä päivänä kun se maailma sitten muuttui ympärillä ja tulee potkut tulee helvetin kylmää kyytiä. Mun mielestä olis oleellista kysyä myös, että pidätkö oma-alotteisesti työkykyä ja oppimiskykyä yllä ja seuraatko mitä valitsemallasi alalla tapahtuu nyt ja missä ala on ehkä 5-10-15v päästä. Mikä voisi olla se uusi ala, jos wanha katoaa kokonaan?

Oma suunnitelma on kierrellä maapallo läpi hitaasti ja saada liksaa "eksoottisissa" paikoissa olemisesta. Suunnitelmana on olla myös niin hyvä omissa hommissa, että tuon kiertelyn saa tehtyä. Aika paljon tulee työn ulkopuolella tehtyä juttuja mitkä palvelee pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

Ja kaikesta tosta suunnitelmallisuudesta huolimatta, se on helvetin tärkeetä että myös se nykyinen duuni on mukavaa ja työkaverit oikeanlaisia. Töissä menee niin paljon aikaa ettei huvittas olla paikassa missä tuntee itsensä onnettomaksi(ellei ole pakko, onneksi ei ainakaan nyt ole).

Tosi pitkällä tähtäimellä(10-15v) sopiva downshifti ja oman pulju pystyyn. Oman putkan kautta sen verran konsultaatiota myyden kuin wanha jaksaa. Myynti toivottavasti nykyisen ja tulevaisuudessa kasvavan kontaktiverkoston kautta. Ei mitään isoa vaan ihan pientä puuhaa, että pysyy virkeänä ja saa puolet vuodesta harrastaa muuta kuin töitä.
 
Kai mäkin saan opiskelijana vastata, että yritän kyllä tällä hetkellä aika älyttömän tarkkaan miettiä, missä kannattaisi olla kesätöissä ja miten kannattaisi pyrkiä etenemään.

***

Haaveet tässä varmaan vielä moneen kertaan kippaa, kun vielä on kolme vuotta opiskelua jäljellä, mutta saahan sitä suunnitella.

Sama taalla, tosin opiskelua jaljella vuosi vahemman. Suunnittelen tulevaisuuttani aika paljon ja teen tietoisia valintoja saadakseni kokemusta ja oppiakseni asioita, joista voi olla tulevaisuudessa hyotya. Tiedan paapiirteittain mita haluan tehda, mutta suunnitelmani ovat siina mielessa aika joustavia etta siihen laajaan paamaaraan kulkee monta tieta. Lisaksi tutkintoni on yhdistetty oikeus- ja kauppatieteellinen tutkinto, mika tuplaa valittavissa olevat urat vrt. yksittainen tutkinto.

IMO suunnitelmallisuus ja kunnianhimo ovat asioita, mitka erottavat menestyvat ja urallaan etenevat ihmiset niista jotka jamahtavat paikoilleen.
 
IMO suunnitelmallisuus ja kunnianhimo ovat asioita, mitka erottavat menestyvat ja urallaan etenevat ihmiset niista jotka jamahtavat paikoilleen.

Tää olis vakuuttavampi jos olisit jäämässä eläkkeelle, mutta oletkin opiskelija? Siis ihan kysymyksenä, ei herneitä.
 
Lisaksi tutkintoni on yhdistetty oikeus- ja kauppatieteellinen tutkinto, mika tuplaa valittavissa olevat urat vrt. yksittainen tutkinto.

Saanen udella, ootko ite siis tehny ton yhdistelmän vai löytyy valmiiksi ihan tommonen koulutusohjelma? Mikä on tutkinnon nimike tollasessa combossa?!?
 
Tää olis vakuuttavampi jos olisit jäämässä eläkkeelle, mutta oletkin opiskelija? Siis ihan kysymyksenä, ei herneitä.

Olen opiskelija, mutta ei se tarkoita etten tuntisi vanhempia ihmisia :) Tama oli lahinna omiin lahipiirissa ja muualla tehtyihin havaintoihini perustuva huomautus. Sita ei viela tieda tuleeko minusta menestyja vai paikoilleen jamahtaja.

Saanen udella, ootko ite siis tehny ton yhdistelmän vai löytyy valmiiksi ihan tommonen koulutusohjelma? Mikä on tutkinnon nimike tollasessa combossa?!?

BA Law and Business studies (QD). Eli toisin sanoen kandi oikeustieteessa (QD=Qualifying Degree) ja yleinen "business" kandi. Voin vaikuttaa bisnespuolen osaamiseeni tosi paljon moduulivalintojen kautta. Jos haluaisin vaikka finanssihommiin, voisin valita pakollisten lisaksi pelkkia finanssimoduuleita. Sama juttu HR-puolen tai vaikka kirjanpidon kanssa...
 
En. Kyllähän sitä koko ajan pyörii mielessä että mitäs sitten isona tekis, mutta ei sillä tavalla että "haluan tonne" ja toteuttaisin jotain master pläniä.

Itsenihän olen aika tehokkaasti maalannut nurkkaan urakehityksen kannalta. Jos nykyisestä firmasta tulee fudut niin ei auta kuin koulun penkille ja jotain uutta alaa opiskelemaan. Tietty harkinnassa on ollut kouluun haku mutta sekin on taas työn ohella melkoisen hankalaa. Ehkä vois kuitenkin keksiä jotain oman bisneksen pyörittämistä jos keksis jotain mitä voi tehdä suht kylmiltään (tai harrastuspohjalta) ja mistä joku jopa maksaisi rahaa.

Ehkä eniten vakavissaan vois jotkut merkonomin paperit (tai ktm) lukaista ja lähteä pyörittämään jotain takahikiän fabriikkia.
 
Sita ei viela tieda tuleeko minusta menestyja vai paikoilleen jamahtaja.

.

Vaikka lainaan Alyssaa niin tämä ei ole mitenkään erityisesti hänelle.

Työnantajan edustajan semisti vituttaa tuollainen ajatelu, menestyjä vs jämähtäjä. Ymmärrän että harva nykyään haluaa tai saa mahdollisuutta olla saman työnantajan palveluksessa koko uraansa. Monilla tämä naapuripöytiin kuikuilu on kuitenkin mennyt aivan naurettavuuksiin. Jos teet työtä joka vaatii edes jonkun tason asiantuntijuutta, kokonaisuuksien hahmottamista ja kehittämistä niin vähintään yksi vuosi menee jo siihen että hahmotat vuoden eri syklit ja näät toiminnat eri tasoilla. Toisen vuoden aikana sitten alkaa olla jo sidosryhmät ym hallussa ja varovaisesti pystyt aloittamaan jotain toimintojen kehittämistä.

Itse kun aloittelin nykyisesä duunissa niin sanoin jo haastattelussa että vuoden perehdyn toimintaan ja toisena vuonna voidaan vasta alkaa suunnittelemaan tulevaa. Ilmoitin myös sitoutuvani vähintää viideksi vuodeksi työyhteisöön ja kehittämiseen. Ekan vuoden aikana sitten perehdyin sopimuksiin, yhteistyötahoihin, kuuntelin työntekijöiden ajatuksia ja perehdyin menneiden vuosien toimintoihin.

Omasta mielestäni pelottavinta on nämä työhyppelijät jotka tulee hirveällä draivilla kaikkitietävinä vuodeksi-kahdeksi sekoittamaan pakan ja muut jää korjaamaan jäljet.
 
Jos oma yritys menee nurin joskus niin lukion käyneenä vituttaa taas lähteä tekemään jotain fakin raastavaa myyntihommaa, jossa toki persepitkällä ravaamalla varmasti saa hyvää liksaa, mutta mielenkiinto työtä kohtaan pitkässä juoksussa on 0. Minkäs sille voi kun ei kouluja ole käynyt ja myynti on ainut mitä osaa tehdä.

e. "ei sillä ole väliä mitä myydään, kuhan myydään"
 
Back
Ylös Bottom