- Liittynyt
- 14.10.2024
- Viestejä
- 117
Mielenkiintoinen tulkinta. Minusta taas poliisi suojelee rikollista tuolla toimella. Jos ymmärsin oikein, niin muut uhrit uskaltautuivat viemään omat asiansa eteenpäin jutun naisen julkaisun johdosta vaikka se olikin näkyvissä vain hetken."Hän piilotti päivityksensä poliisin kehotuksesta, mutta julkaisi sen uudelleen kahta vuotta myöhemmin syyttäjän tehtyä syyttämättäjättämispäätös. Syyttäjä oli siis päättänyt, ettei näyttö riitä ajamaan syytettä oikeudessa. Kyse oli sana sanaa vastaan -tilanteesta."
Ihan oikein toimittu, koska rikoksesta epäiltyä ei ollut vielä tuomittu. Ei ole oikein levittää tietoa, jota ei ole vielä vahvistettu.
Tuohan on ollut ongelmana esim. Till Lindemanin kohdalla, kun useat tahot levittivät mitä ihmeellisimpiä syytöksiä häntä kohtaan ja lopputulema olikin, että hän on syytön.
Siksi poliisi kehottaa poistamaan some julkaisut. Pahimmillaan syytösten kohde todetaan syyttömäksi ja somepostauksen julkaisija saa kunnianloukkauksesta syytteen ja sen mukaan jonkin tuomion.
Eli poliisi on pyrkinyt tuotakin lehtijutun naista suojelemaan.
Olisi tietysi eri asia jos ei olisi varmuutta lääkärin syyllisyydestä. Tällä uhrilla oli varmuus. Olen myös ymmärtänyt että ko. tilanteessa nainen olisi voitu tuomita kunnianloukkauksesta, mutta tämä olisi ollut vielä suurempi oikeusmurha. Tällaisten tapausten myötä vaikeneminen on hyväksyntää niille, niiden haastaminen voi johtaa positiiviseen muutokseen.
Edit.
Mainittakoon että pidän tämän tyylisiä tapauksia erittäin ongelmallisina juuri väärien syytösten vuoksi. Näistä tulisi säätää kunnon rangaistukset. Esimerkiksi sama kuin väitetystä rikoksesta olisi tullut.