- Liittynyt
- 16.12.2002
- Viestejä
- 2 545
Itse en pidä "kovia" sparreja ratkaisevina, korkeintaan toiseen suuntaan, eli opitaan ottamaan urhoollisesti turpaan kovilta jätkiltä. Ja se ei auta matsien voittamisessa yhtään. Monet lyhentävät kisauriaan ja heikentävät suorituskykyään sparraamalla liikaa ja liian kovaa. Salilla voittamisesta ei makseta, eivätkä salitiikerit yleensä pärjää kirkkaissa valoissa. Oletko muuten valmentanut vapaaottelijoita?Sillä perusteella että kova sparri on lähimpänä kisatilannetta. Toki jos kisaa/on kisannut paljon niin rutiinia syntyy sitä kautta ja kovia sparreja ei tarvita niin paljon. Toki syitä voi olla muitakin. Mitä itse ehdotat?
Omasta mielestäni suurimmat syyt siihen, miksi suomalaisilla ei usein tule menestystä ulkomaiden häkissä on klassisesti se, että vierasottelijat tuodaan yleensä häviämään. Otteluparit on tehty niin, että kotiottelijalla on hyvät mahdollisuudet voittoon. Se on sama juttu yleensä joka paikassa, vain aniharva (minkä tahansa maan edustaja) pystyy tekemään uraa voittamalla systemaattisesti vieraskehissä.
Toisena sitten se, että harvalla on riittävää treeni- ja ottelurutiinia, joka mahdollistaisi altavastaajavoitot. Kotimaassa pitäisi saada pitkiä hyvälaatuisia harjoitusjaksoja pankkiin ja voittoja helpohkoista vastuksista kotikehissä niin, että menestymisestä tulee rutiinia. Jos kovaan matsiin lähdetään, niin että edellisestä matsista on reilu vuosi aikaa ja viime kuukaudet on treenattu "kovaa", mutta samalla kuntoutettu erinnäisiä vammoja jotka ovat tulleet siitä "kovasta" treenistä, niin aika haastavaksi menee. Puolikuntoisina ei kovia matseja yleensä voiteta.
Esimerkkeinä siitä miten homma pitäisi hoitaa voi katsoa esim. Kuivasen ja Niinimäen matseja ennen UFC:hen pääsyä. Molemmat tekivät pitkäjänteisesti vuosia töitä ja rakensivat nousujohteiset voittoputket (pääasiallisesti kotimaassa ja todella fiksusti manageroituina) jotka lopulta huipentuivat UFC-soppariin. Sitten molemmat onnistuivat vielä voittamaan UFC:ssä. Vastaavanlaisia kehityskaaria ei ole nähty sittemmin.