- Liittynyt
- 19.4.2009
- Viestejä
- 2 318
Tässä näitä kello 21:00 ideoita taas. Eli Feintin kokkikoulussa tehdään tänään pullaa! Korvapuusteja, nam!
Resepti:
Taikina
5dl kevytmaitoa
2pussia kuivahiivaa
1kpl kananmuna(kannattaa käyttää ilman kuoria)
n. 1.5dl(125g) sokeria -voi vähentää oman maun mukaan-
50g suklaanmakuista heraproteiinia
ripaus suolaa
2dl(70g) tummaa soijarouhetta
150g margariinia
n. 11dl(715g) vehnäjauhoa(voi korvata jollain paremmalla jos osaa)
Täyte
25-50g margariinia
Sokeria oman maun mukaan
Kanelia oman maun mukaan
Päälle kananmunaa ja raesokeria
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna, sokeri(oman maun mukaan), heraproteiini ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan hyvin sekoittaen/vaivaten, kunnes taikina alkaa muuttua kiinteäksi eikä jauho sekoitu enää niin helposti. Lisää sulatettu margariini(kannattaa huuhtoa kattila jossa lämmitti maidon ja sulattaa siinä, tai käyttää mikroa) ja sekoita jälleen hyvin. Lisää loput vehnäjauhot(esim. puoli desiä kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa). Muista, että soija imee itseensä vettä kuin legendaarinen Hulkki rypsiöljyä, eli vehnäjauhon määrä voi vaihdella. Anna nousta puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
Toinen pellillinen ennen uuniin pääsyä.
Kaulitse taikina levyksi ja lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Sekoita margariini, kaneli ja sokeri pehmeäksi mössöksi. Voitele taikinalevy tällä ja kääri rullalle. Leikkele sopivan kokoisia paljoa taikinarullasta ja laita leivinpaperille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Ensimmäinen pellillinen uunista päästyään. Pullien ulkonäköön ei tullut panostettua hirveesti, mutta makuhan on tärkein
Täytteeseen ja pinnalle voi myös käyttää esimerkiksi mantelilastuja, tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan.
Ravintoarvot per 100g(ilman täytettä ja raesokeria pinnalla):
277 kcal
10.5 proteiini
39.7 hiilihydraatti
8.6 rasva
Ei edelleenkään terveellistä, mutta mitäs pullalta voisi odottaa? Vehnäjauhon määrää voi vähentää lisäämällä heraa ja soijarouhetta(joka siis imee nestettä itseensä aika reilusti), ja sen voi luultavasti vaihtaa johonkin terveellisempään. Itselläni ei nyt kaapissa muuta ollut, joten näillä mentiin.
Jos jotain parannusehdotuksia on, kertokaa toki. Myös reseptin(jonka siis äsken keksin itse) variaatiot ovat tervetulleita
edit. täällä oli jossain muistaakseni joku oma ketju resepteille. jos joku ystävällinen moderaattori löytää sen ja haluaa siirtää tämän postin sinne, niin olkaapa hyvä vain.
Resepti:
Taikina
5dl kevytmaitoa
2pussia kuivahiivaa
1kpl kananmuna(kannattaa käyttää ilman kuoria)
n. 1.5dl(125g) sokeria -voi vähentää oman maun mukaan-
50g suklaanmakuista heraproteiinia
ripaus suolaa
2dl(70g) tummaa soijarouhetta
150g margariinia
n. 11dl(715g) vehnäjauhoa(voi korvata jollain paremmalla jos osaa)
Täyte
25-50g margariinia
Sokeria oman maun mukaan
Kanelia oman maun mukaan
Päälle kananmunaa ja raesokeria
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna, sokeri(oman maun mukaan), heraproteiini ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan hyvin sekoittaen/vaivaten, kunnes taikina alkaa muuttua kiinteäksi eikä jauho sekoitu enää niin helposti. Lisää sulatettu margariini(kannattaa huuhtoa kattila jossa lämmitti maidon ja sulattaa siinä, tai käyttää mikroa) ja sekoita jälleen hyvin. Lisää loput vehnäjauhot(esim. puoli desiä kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa). Muista, että soija imee itseensä vettä kuin legendaarinen Hulkki rypsiöljyä, eli vehnäjauhon määrä voi vaihdella. Anna nousta puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
Toinen pellillinen ennen uuniin pääsyä.
Kaulitse taikina levyksi ja lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Sekoita margariini, kaneli ja sokeri pehmeäksi mössöksi. Voitele taikinalevy tällä ja kääri rullalle. Leikkele sopivan kokoisia paljoa taikinarullasta ja laita leivinpaperille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Ensimmäinen pellillinen uunista päästyään. Pullien ulkonäköön ei tullut panostettua hirveesti, mutta makuhan on tärkein
Täytteeseen ja pinnalle voi myös käyttää esimerkiksi mantelilastuja, tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan.
Ravintoarvot per 100g(ilman täytettä ja raesokeria pinnalla):
277 kcal
10.5 proteiini
39.7 hiilihydraatti
8.6 rasva
Ei edelleenkään terveellistä, mutta mitäs pullalta voisi odottaa? Vehnäjauhon määrää voi vähentää lisäämällä heraa ja soijarouhetta(joka siis imee nestettä itseensä aika reilusti), ja sen voi luultavasti vaihtaa johonkin terveellisempään. Itselläni ei nyt kaapissa muuta ollut, joten näillä mentiin.
Jos jotain parannusehdotuksia on, kertokaa toki. Myös reseptin(jonka siis äsken keksin itse) variaatiot ovat tervetulleita
edit. täällä oli jossain muistaakseni joku oma ketju resepteille. jos joku ystävällinen moderaattori löytää sen ja haluaa siirtää tämän postin sinne, niin olkaapa hyvä vain.