Suklaiset Bodipullat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Feint
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
19.4.2009
Viestejä
2 318
Tässä näitä kello 21:00 ideoita taas. Eli Feintin kokkikoulussa tehdään tänään pullaa! Korvapuusteja, nam!


Resepti:

Taikina

5dl kevytmaitoa
2pussia kuivahiivaa
1kpl kananmuna(kannattaa käyttää ilman kuoria)
n. 1.5dl(125g) sokeria -voi vähentää oman maun mukaan-
50g suklaanmakuista heraproteiinia
ripaus suolaa
2dl(70g) tummaa soijarouhetta
150g margariinia
n. 11dl(715g) vehnäjauhoa(voi korvata jollain paremmalla jos osaa)

Täyte

25-50g margariinia
Sokeria oman maun mukaan
Kanelia oman maun mukaan

Päälle kananmunaa ja raesokeria


Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna, sokeri(oman maun mukaan), heraproteiini ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan hyvin sekoittaen/vaivaten, kunnes taikina alkaa muuttua kiinteäksi eikä jauho sekoitu enää niin helposti. Lisää sulatettu margariini(kannattaa huuhtoa kattila jossa lämmitti maidon ja sulattaa siinä, tai käyttää mikroa) ja sekoita jälleen hyvin. Lisää loput vehnäjauhot(esim. puoli desiä kerrallaan ettei taikinasta tule liian kovaa). Muista, että soija imee itseensä vettä kuin legendaarinen Hulkki rypsiöljyä, eli vehnäjauhon määrä voi vaihdella. Anna nousta puolisen tuntia lämpimässä paikassa.

20100915_005.jpg


Toinen pellillinen ennen uuniin pääsyä.

Kaulitse taikina levyksi ja lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Sekoita margariini, kaneli ja sokeri pehmeäksi mössöksi. Voitele taikinalevy tällä ja kääri rullalle. Leikkele sopivan kokoisia paljoa taikinarullasta ja laita leivinpaperille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa n. 10 minuuttia 225 asteessa.

20100915_003.jpg


Ensimmäinen pellillinen uunista päästyään. Pullien ulkonäköön ei tullut panostettua hirveesti, mutta makuhan on tärkein :)

Täytteeseen ja pinnalle voi myös käyttää esimerkiksi mantelilastuja, tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan.


Ravintoarvot per 100g(ilman täytettä ja raesokeria pinnalla):

277 kcal
10.5 proteiini
39.7 hiilihydraatti
8.6 rasva

Ei edelleenkään terveellistä, mutta mitäs pullalta voisi odottaa? Vehnäjauhon määrää voi vähentää lisäämällä heraa ja soijarouhetta(joka siis imee nestettä itseensä aika reilusti), ja sen voi luultavasti vaihtaa johonkin terveellisempään. Itselläni ei nyt kaapissa muuta ollut, joten näillä mentiin.


Jos jotain parannusehdotuksia on, kertokaa toki. Myös reseptin(jonka siis äsken keksin itse) variaatiot ovat tervetulleita :)


edit. täällä oli jossain muistaakseni joku oma ketju resepteille. jos joku ystävällinen moderaattori löytää sen ja haluaa siirtää tämän postin sinne, niin olkaapa hyvä vain.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jauhot kannattaa ainakin vaihtaa täysjyvävehnäjauhoksi, ja jos oikeen haluaa viilata, niin makeutuksen voinee hoitaa vaikka stevialla.

Hemmetin hyvännäkösiä ovat kyllä :kuola:
 
Jauhot kannattaa ainakin vaihtaa täysjyvävehnäjauhoksi, ja jos oikeen haluaa viilata, niin makeutuksen voinee hoitaa vaikka stevialla.

Hemmetin hyvännäkösiä ovat kyllä :kuola:

Jep. Noilla sais parannettua ravintoarvoja huomattavasti. En tiedä sopiskohan rypsiöljy leivontaan margariinin sijasta...alkais olemaan melko terveyspullia sitten. On muuten ollut helvetin hyviä :D
 
Pitäis kokeilla joskus tätä reseptiä.. Tai no, sanoa äitille että kokeilee ku itsehän en osaa leipoa :D
 
Margariini korvata voilla ja osa vehnäjauhosta korvata mantelijauholla ja ehkä maustamattomalla proteiinijauholla, niin saadaan ravintoarvoja paremmiksi. Tosin pakko kai siihen on pullajauhoa ainakin 50% tarvittavasta jauhomäärästä kumminkin pistää, että saadaan edes melkein riittävästi sitkoa ja siten pullamaisia pullia.

Rypsiöljy ei kestä kuumennusta, ei hyvä. Leivontamargariineissa taas tuppaa olemaan kovetettuja kasvirasvoja, ei hyvä, siksi voita. Aidolla voilla tulee myös paremman makuisia pullia. :D

Yleensäkin korvapuusteja leipoessaan tulee käyttää runsaasti näitä:
- kaneli
- sokeri
- voi
...niin ei VOI mennä pieleen! :kuola:
 
Miten rypsiöljy ei kestä kuumennusta, mutta voi kestää? Pannulla paistaessa ainakin rypsiöljy taitaa säilyttää ominaisuutensa paremmin mitä normivoi. Kirkastettu voi sitten erikseen.

Sen verran tuota reseptiä kannattaa muuttaa, että laittaa kuivahiivan ja sokerin ensin kahdestaan pieneen määrään lämmintä nestettä ja odottaa ~vartin verran. Näin hiiva "herää". Sen huomaa siitä, että hiiva muuttuu selvästi hiivan hajuiseksi vaahdoksi.
 
Margariini korvata voilla ja osa vehnäjauhosta korvata mantelijauholla ja ehkä maustamattomalla proteiinijauholla, niin saadaan ravintoarvoja paremmiksi. Tosin pakko kai siihen on pullajauhoa ainakin 50% tarvittavasta jauhomäärästä kumminkin pistää, että saadaan edes melkein riittävästi sitkoa ja siten pullamaisia pullia.

Rypsiöljy ei kestä kuumennusta, ei hyvä. Leivontamargariineissa taas tuppaa olemaan kovetettuja kasvirasvoja, ei hyvä, siksi voita. Aidolla voilla tulee myös paremman makuisia pullia. :D

Yleensäkin korvapuusteja leipoessaan tulee käyttää runsaasti näitä:
- kaneli
- sokeri
- voi
...niin ei VOI mennä pieleen! :kuola:


Hyviä ideoita :) tosiaan kun se on pullaa, niin kaikkia jauhoja ei oikein voi korvata paremmilla aineilla. Ruisjauho olis helppo ratkaisu, mutta sillon lopputulos olisi leipää eikä pullaa. Ravintoarvoja saa kyllä paljon paremmaksi ottamalla käyttöön täysjyvävehnäjauhot ja lisäämällä proteiinijauheen ja soijan määrää. Olin itse liian varovainen kun tein ekaa kertaa noita ja pelkäsin että soijarouhe imee kaiken nesteen itseensä.

Ja tosiaan, täytteeseen sitten ihan helvetisti sokeria, kanelia ja rasvaa niin hyvää tulee :D


edittiä. niin joo, voisin vielä mainita että tuolla määrällä nestettä saa jo melko ison taikinan. Kaksi pellillistä pullaa sain itse tuosta aikaiseksi ja koko määrässä on lähes 5000kcal jo ilman täytettäkin. Puolet pullista ehti kuivua kulhoon kun en jaksanut syödä niitä pois eikä kellekkään muulle kelvannut :rolleyes:
 
Käyttää pelkkiä täysjyvävehnäjauhoja, niin ei noi niin epäterveellisiä ole. Spelttijauhoja käyttäen voi myös tehdä pullia/korvapuusteja, mutta en muista määriä/suhteita, joten en voi reseptiä tähän hätään heittää.
 
...tai jos ylipäätään pullaa on pakko saada, niin sitten tekee ihan suosiolla normipullia, ja vetää herakaakaot erikseen = ruokailun yhteenlasketut ravintoarvot on loppujenlopuksi ihan samat. Tällöin heraproteiinia ei mene "hukkaan" tarjottaessa ravintoarvoista/kehoilusta välittämättömille sukulaisille/kavereille, jotka kuitenkin valittavat epäperinteisten pullien mausta tai koostumuksesta. Heraa ei myöskään saa enää eroteltua pullista, jos sattuisi haluamaan pelkkää protskua ilman hiilareita, mutta hiilareiden kanssa voi aina ottaa protskudrinkin.
Mietin myös, että mahtaako protskujauhojen kuumentamisella olla millaiset seuraukset, ottaako mikään aminohappo siitä nokkiinsa?


Kaikesta skeptisyydestä huolimatta:
Kiva kuitenkin, että jaksoit nähdä vaivaa kokeillessasi, sekä raportoidessa.
Voihan tästä jollekulle olla hyötyäkin itsepetoksen tiellä, "terveellisesti herkutellessa" >:D
 
Päätin noiden bodipullien innoittamana kokeilla tämmöistä omaa viritystä, kutsuttakoon nyt vaikka bodykääretortuksi sitten :D

Ainekset:

POHJA
4kpl/n. 200g kananmunia
Makeutusjauhetta/Sukrinia 2-2,5dl, oman maun mukaan
1tl(5g) leivinjauhetta
1dl(60g) täysjyvävehnäjauhoja
0,5dl(30g) ruisjauhoja
3-4tl(15g) aitoa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

TÄYTE
250g maitorahkaa
100g mustikoita
100g vadelmia

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään, mieluiten siivilän läpi, et halua paakkuja. Riko munat kulhoon, ja lisää makeutusjauhe. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi, vaatii kärsivällisyyttä. Lisää jauhoseos vaahtoon vähän kerrallaan, KEVYESTI nostelemalla, tätä koskee sama sääntö kun normi kakkupohjaa tehdessä, et halua että taikina lässähtää, joten älä vispaa, vaan tosiaan nostele.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, ja huolehdi siitä, että sörsseli on suurinpiirtein neliön tai suorakolmion muotoinen. Paista 200-asteisessa uunissa (keskellä) noin 5-7min. Kumoa toiselle leivinpaperille varovasti, älä hajota. Sivele pohjaa vedellä/mehulla tai vaikka omalla syljellä jos siltä tuntuu, ettei se kuiva jäähtyessään.

2jeb8fq.jpg


Sulata pakastemarjoja vähäsen, ei kuitenkaan niin paljon, että menevät täysin mössöksi.

Levitä rahka pohjan päälle. Jos et pidä rahkan mausta, voit makeuttaa sitä halutessasi.

3509dh3.jpg


Lisää marjat.

vhyiw0.jpg


Älä levitä täytettä aivan reunasta reunaan, jätä yhdelle puolelle pieni kaistale tyhjää.

Rullaa torttu.

pmwwh.jpg


Lopputulos muistuttaa jotaan halkoa, mutta ei tässä leipuri-kondiittori ollakkaan. (:

Sitten vaan syömään.

rcqbrt.jpg



Niin, ja ne ravintoarvot:

Kcal/100g=117kcal
Protsku=9,1
Hiilari=11,7
Rasva=3,7
Kuitu3,1

+runsaasti vitamiineja&hivenaineita marjoista. Täytteeseen voi toki käyttää mitä haluaa, vaikka hedelmiä.

EDIT:sain kuvatkin toimimaan
 
Friikki kääretorttu :D Oliks se hyvää?
 
Mulle ainakin maistu, ja näköjään jollekkin muulle, kun parin tunnin poissaolon aikana koko halko oli kadonnut tuolta jääkaapista. Itse pohja oli omaan suuhun täysin samanmakuinen kun "tavallinen", mutta jos on tottunut johonkin eineskääretorttuun tai muutenvain vähän makeampaan, niin tuo täyte saattaa olla liian hapanta tollaisenaan. Itse pidän rahkan mausta, joten mulle oli ihan bueno. Rahkan makuahan saa laimennettua tarpeen mukaan vaikka millä, esim. teelusikallinen vanilja/vaniliinisokeria ei tapa ketään, tai vaihtoehtoisesti voi vetää ihan kermaperseilyksi ja käyttää vaikka aitoa vaniljaa. Ja marjoja/hedelmiähän tonne väliin saa heitettyä oman maun mukaan, joku hapokkaampi hedelmähän (esim. kiivi) peittänee ton rahkan maun myös melko tehokkaasti.
 
Joo, minäkin taipuisin sille kannalle, että tekisi normaaleja herkkunaminamipullia (rajusti sokeria, kanelia ja voita -> :kuola: ) ja käyttäisi palanpainikkeena protujuoman. Tosin ite olen nyt jo hyvän aikaa vältellyt vehnää yleensäkin, varsinkin pullajauhoa, eli ns. puhdistettua valkoista vehnää, jotta eipä tee pullaa edes mieli.
 
Nam nam, hyvältä näyttää vilper_i:n bodyhalko! Täytyy laittaa testiin joku syksyinen viikonloppu, kiitos reseptistä! :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom