Strength Endurance - Voimakestävyys

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
11.8.2009
Viestejä
959
Eräs tuttuni esitteli minulle netistä artikkelin joka käsittelee voimakestävyyttä. Ideana on tehdä raskailla painoilla 10-20 sarjaa 1-4 toistoa.:wtf:
Kyseiseltä tutulta kuulin tästä vain hyvää, mutta en tiedä onko se nyt kovin luotettavaa.
Sivulla tarjottiin kaksi esimerkkiohjelmaa =>

////Workout1//// 2 Days, Alternated
Day 1:
Clean and Press: 15 sets x 2 reps
Curl Grip Chin: 15 x 2
Medium Grip Bench Press: 10 x 1
Deadlift: 20 x 1
Abdominal Work

Day 2:
Dips: 12 sets x 3 reps
Clean and Front Squat: 20 x 2
Bent Rows: 12 x 2
Barbell Curl and Press: 6 x 4
Abdominal Work

////Workout2//// Performed every workout
Clean and Press: 20 sets x 1 rep
Bench Press: 8 x 2
Barbell Curls: 6 x 3
Chin: 15 x 2
Squat: 20 x 1
Abdominal Work

Onko kukaan testannut tälläista ideaa ja onko näin tullut hyviäkin tuloksia?
Montako treeniä viikossa / millainen kierto treeneissä tulisi olla? (sivulta ei käy ilmi:()
Tuossa vielä linkki em. sivulle:
http://www.bodybuilding.com/fun/wiggy1.htm

Antakaa muitakin huomioita ja neuvoja.
 
jos noi sarjat tehdään lähes nollatauoilla, ollaan treenaamassa voimakestävyyttä. muuten vaikutukset menee sarjakestävyyteen eli kykyyn tehdä paljon sarjoja submax raudoilla. voimakestävyys on aika lajiriippuvaista, joten se kannattaa pitää mielessä, kun punteilla yrittää hapotella itteensä kuntoon.
 
no tuolloinkin se vaikutus varsinaisiin voimakestävyysominaisuuksiin on vähemmän kuin ideaali. noita voi tietenkin aina modailla sen mukaan, hakeeko voimakestävyysjanalla enemmän sitä kesto- vai voimapuolta. taukojen pituus on se määräävä tekijä.

jos oletettas, että toistoja ei tehtäis ku pari per sarja, pitäsin voimapohjasemmassa versiossakin paussit 20 sekunnissa maksimissaan. eli esim. 10*2*80%/ 20". kestoversio ois esim. 10*2*70%/ 5" eli käytännössä hutkitaan koko 20 toistoo putkeen.

paljon paremmin varsinainen voimakestävyys (joka on melko lajinomaista huom!) kuitenkin kehittyy kun työaika on pidempi intervalleinakin tehtynä. eli esim. 4*7*70%/ 30". näin siis vaikka tauot ois pidempiäkin. aina kuitenkin kaiken harjottelun pohjana pitää olla se tavoite, miks jotain tekee. tän suhteen sitten määritellään se, millasia kiloja käytetään ja kuinka pitkiä pausseja jne.
 
Kiitos jto:lle jälleen kerran! :D
Olin aika skeptinen tämän suhteen ja ajattelin pysytellä vanhassa ohjelmassa koska toimii hyvin.

*(lyökää vaikka lukkoon)
 
Jos tavoitteena on saada enemmän leukoja, niin treenataanko silloin juuri voimakestävyyttä?
 
periaatteessa. jos sun kestävyys riittää tekeen leukoja yli 1½ minuuttia putkeen, kannattaa keskittyä kestävyysominaisuuksiin. muissa tapauksissa voima ratkaisee eniten ja tuo itessään taloudellisuutta ja kestävyyttä. eli vaikka toistoja haettaisiinkiin, kannattaa treenit jaksottaa siten, että ensin kehitetään voimaa ja sitten vasta kestävyyttä. jos kuitenkin oot jo voimaa hinkannut, kannattaa tietenkin kestohommiin ryhtyä suoraan.
 
Terve!

Olen kestävyysurheilija, joka on vahvasti sitä mieltä, että salitreeni sopii kestävyystreenin ohelle mainiosti. Heikot eivät pärjää, pitkilläkään matkoilla.

Nyt on tullut tehtyä pari kuukautta maksimivoimaa salilla kestävyystreenin ohella, ja se on tuonut räväkkyttä sekä voimaa itse lajisuoritukseen. Mutta kevään(ja kisakauden) lähestyessä voimakestävyystreeni saattaisi olla kannattavampaa?
Vaikuttaako voimakestävyyden treenaaminen enemmän tyypin lla lihassoluihin, kuin tyypin llb? Ja kun halutaan kehittää juuri näitä hitaiden ja nopeiden solujen välimaastoon sijoittuvia lla- soluja, minkälainen voimakestävyystreeni salilla kannattaa?

Olisin kiitollinen jos teiltä voimailuun erikoistuneilta löytyisi jonkinlaisia vastauksia kysymyksiini!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom