Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
En nyt jaksanut koko ketjua kahlata läpi, joten heitän kysymyksen: mikä olis hinta-laatusuhteeltaan hyvä pressopannu? Meinasin, että vois töihin hommata semmosen pienen 3 kupin pannun, jolla ois helppo duunata mukillinen kahvia. Tekeekö noilla halvoilla yhtään mitään? Prismasta Housen pannun saa 15 eurolla, Clas ohlsonilta Bodum Bistron 25 eurolla, kannattaako kumpikaan? Sen enempää ei viittis maksaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Osaako kukaan sanoa miksi pavuista jauhamani kahvi on hyvin laihaa? Netistä luin että noin 7g(kahvimitallinen) per kuppi + 7g koneelle niin tulisi sopivaa kahvia. Tämä ohje lienee tarkoitettu perus valmiiksi jauhetulle kahville mutta meillä menee papuja 8 kuppiin 80g ( eli 4 mukillista = 80g ) Johtuuko tämä siitä että valmiiksi jauhettu kahvi on pakattu tiheästi ja jauhettu hyvin pieneksi vai kuseeko meillä homma jossain vaiheessa? Keitin moccamaster, mylly Hario Skerton MSCS-2TB, papuna toimii Cremasta tilattuja eri papuja sekä ihan perus juhla mokka pavut, nyt 6 eri papua testattu ja kaikilla sama homma. Vähän eri jauhatus tiheyksiäkin on tullut testattua mutta suurta vaikutusta tarvittavan pavun määrään en löytänyt. Jauhatus karkeuden olen katsonut myllyn mukana tulleesta ohjeesta. Otin kuvan valmiiksi jauhetusta purusta, onko mielestänne liian suurta? Pahoittelut vähän sumeisesta kuvasta. On muuten kätevä tuo Creman kuukausittainen/viikottainen tilaus, postiluukusta tipahtaa 2viikon välein tuoretta papua ilman postikuluja.
 

Liitteet

  • 20150120_192859.jpg
    20150120_192859.jpg
    94,4 KB · Katsottu: 901
Minkälainen pitäisi olla kahvitermos, ettei kahviin tulisi siitä makua? Mitä teillä on käytössä?
Ihan perus terästermos muovikorkilla+kupilla ja muovinen 2 kupin termos löytyy itseltä ja molemmat on surkeita. Kokomuovinen 2 kupin termos on aivan paska maun vääristämisellään ja niinhän tuosta terästermoksestakin tulee makua viimestään kun kuppiin kahvin kaadat.
Hieman etsiskelin ja terästermos jollain fiksummalla korkilla on ihan ok, mutta kuulemma lasinen termos on paras. Vaan missä noista on muka muunlaisia korkkeja kuin muovisia? Joku posliini + silikoonikombo oli kanssa jollain käytössä.
 
Minkälainen pitäisi olla kahvitermos, ettei kahviin tulisi siitä makua? Mitä teillä on käytössä?
Ihan perus terästermos muovikorkilla+kupilla ja muovinen 2 kupin termos löytyy itseltä ja molemmat on surkeita. Kokomuovinen 2 kupin termos on aivan paska maun vääristämisellään ja niinhän tuosta terästermoksestakin tulee makua viimestään kun kuppiin kahvin kaadat.
Hieman etsiskelin ja terästermos jollain fiksummalla korkilla on ihan ok, mutta kuulemma lasinen termos on paras. Vaan missä noista on muka muunlaisia korkkeja kuin muovisia? Joku posliini + silikoonikombo oli kanssa jollain käytössä.
Airameissakin taitaa nykyään olla kaikissa jo muovikorkki. Sitä kun saisi ainakin lasisena. Käytettynä voisi löytää vielä vanhan mallisen, eli jossa korkki on ihan korkkia. Tuollaisia on joskus ainakin ollut. Tai ehkä helpoin, että ostat lasisen Airamin muovi korkilla, mutta avaat aina korkin kierteiltä, etkä kaada sen läpi. Näin sinne sisään ei jää kahvia ja sen maku tartu aina uusiin. Kahvi tietenkin kuksasta, riippuen tosin tarkoituksesta ja paikasta onko se käytännöllistä.
 
Heh, kuksa vaan mukana, auto, luokkahuone tai työpaikka :D Tuo muovikorkki on vähän siitä huono että tuppaa jokatapauksessa ottamaan kahvi korkkiin kiinni säilytyksessä ollessa ja imemään makua. Korkista tehty korkki olisikin mielenkiintoinen, pitää tutkiskella asiaa.
 
Kertoilkaas kaikki Aeropressin käyttäjät montako grammaa kahvia laitatte per kuppi (Aeropressin asteikon mukaan)? Myös hyviä vinkkejä uuttoajasta yms. saa antaa :)
 
Ostinpa viime viikolla Italiasta kotiintuomisiks Bialettin mutteripannun. Nyt saa jo useammanlaista sumppia duunailtua, kun kotona on mutterin lisäksi Moccamaster ja töissä on sitten pressopannu. Pitäs varmaan hommata jotku vähän pienemmät kupitkin, kun tuntuu hävyttömältä hörppiä mukista mutterilla tehtyä kahvia :D

mokkaa.png
 
Itselläni on tullut outo päähänpistos; haluisin mennä helsingin keskustaan kahville joskus aikaisin tyyliin 7:00 arkipäivänä, juoda kahvit, ja katsoa elämän menoa. Mitä kahvilaa suosittelisitte? Ja älkää kysykö mistä tämä päähänpistos on tullut, en tiedä :) Ainakin mielikuva on rauhallinen
 
Itselläni on tullut outo päähänpistos; haluisin mennä helsingin keskustaan kahville joskus aikaisin tyyliin 7:00 arkipäivänä, juoda kahvit, ja katsoa elämän menoa. Mitä kahvilaa suosittelisitte? Ja älkää kysykö mistä tämä päähänpistos on tullut, en tiedä :) Ainakin mielikuva on rauhallinen

Aamufiilistelyyn suosittelen torikahveja. Kahvin kanssa toreilla ei hifistellä, mutta ihan hyvää tuoretta suodatinkahvia saa. Hakaniemen tori on mun lemppari, porukkaa on laidasta laitaan ja ihmeteltävää riittää. Fredantorin lettupaikkakin pitäisi nyt kesälomalla vielä testata.
 
Ostinpa viime viikolla Italiasta kotiintuomisiks Bialettin mutteripannun. Nyt saa jo useammanlaista sumppia duunailtua, kun kotona on mutterin lisäksi Moccamaster ja töissä on sitten pressopannu. Pitäs varmaan hommata jotku vähän pienemmät kupitkin, kun tuntuu hävyttömältä hörppiä mukista mutterilla tehtyä kahvia :D

katso liitettä 128775
+1
Mutteripannulla tulee parhaat kahvit. Tyttöystävältä sain lahjaksi pienimmän "3" kupin bialettin ja nyt on tuo 5 kupin versio saatu myös lahjaksi :D Voi sitten muillekin kahvia ja vaikka lattea vääntää. Ihan yköspeli tosissaan jos tummaa kahvia tykkää juoda, ja kainostelee espressokeittimiin sijoittamisen.

edit: Noista torikahveista ei nykysin välitä sitten yhtään. Jo vaalean kahvin juominen on vähän niin ja näin, mutta että juhla mokan...

Joensuussa kävelykadulla keskustassa on kova paikka, Mokkamaa, jossa hyllystä saat valita pavun, useimmiten viikon sisään paahdettua, ja siitä jauhetaan sulle oma kuppi kahvia. Opiskelijoille vieläpä kova alennus, 1,5/2,5e hintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on tollain Delonghi magnifica kahvikone ja normaali keitin. Ongelma on se että pöytätila loppuu kesken.
Onko joku löytänyt tapaa tehdä tuollaisella kahviautomaatilla, missä vesi menee suodattimen läpi paineella, hyvää 'normaalia' kahvia? Normaalilla presidenttipavulla tuli extra strong asetuksellakin laihaa litkua vaan normaalin kahvikupillisen verran.
 
Pistetäänpäs tänne kysymys teille kahviasiantuntijoille. Olen hommaamassa vanhemmille joululahjaksi kahvikonetta ja kiikarissa olisi mm. tämä Paulig Cupsolo Empire-kapselikeitin (https://www.hobbyhall.fi/paulig-cupsolo-empire-kapselikeitin-hopeavari-3-pack-kahvikapseleita). Koska itse en juo kahvia ja enkä tiedä kahvista ja keittimistä yhtikäs mitään, niin onko tuo kahvikone mistään kotoisin? Entä osaatteko suositella jotain toista konetta samassa hintaluokassa?
 
Älä osta. En ainakaan yhtäkään hyvää kahvia ole juonut joka olisi kapselista valmistettu.

Hyvän kahvin eteen tarvii nähdä vaivaa. Tonnin ja yli kahvivehkeistä en tosin tiedä, kun ei ole kokemusta.

Mutta jos nyt pysytään tässä muutaman satasen laatuluokassa ja kahvinjuojat on normaaleja, suomalaiseen vaaleapaahtoiseen tiskiveteen taipuvaisia, suosittelen:

a) Uusi kunnon kahvinkeitin, joko Moccamasteri tai itse suosisin Wilfa:n svart presisjon -keitintä joka on testivoittaja. Hinta n. 199 e
b) Ostat perkolaattorin. Eli saman mallinen kuin vedenkeitin. Sisällä on putki jota pitkin vesi lämmetessään nousee ylös, ylhäällä on peltikippo joka on täynnä puruja ja tänne se kuuma vesi päättyy. Menee purujen läpi ja valuu takaisin alas. Helppo pestä osat ja toimiii helpolla jokapäiväisessä käytössä. Omilla vanhemmillani on tälläinen ja tämän innoittamana jo isovanhemmillakin. Eli ei voi olla vaikea keittää. Kahvi monen suusta sanottuna parempaa, kuin normaalilla keittimellä tehty.
http://www.gigantti.fi/product/kodi...3030204ECO/c3-perkolaattori-30-30204eco-musta
tai
http://www.gigantti.fi/product/kodi...resso/OBH2437/obh-nordica-chili-perkolaattori
Nuo nyt hain googlella pikaseen. On varmasti muitakin.

c) Kunnollinen kahvimylly sitten vaikka ensi Jouluna. Parantaa kahvin laatua jo roimasti, kun jauhaa itse kahvin. Vaatii jo tietenkin hieman vaivaa, mutta alle satkulla saa jo kartioterillä olevan Wilfan ainakin. Vie aikaa alle minuutin.

@libelinha
 
Itse olisin mutteripannu + kahvimylly-linjalla. Mutteripannulla saa lähes espressoa JA hyvää lattea vahvuutensa takia, jolloin voidaan laittaa enemmän maitoa - saaden kahvista pehmeämmän. Mutteripannut on halpoja ja löytyy eri kokoluokassa, myös lähes ikuisia. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63850/gjsbt/Grunwerg-Cafe-Ole-mutteripannu-4-kuppia
Kahvimyllyllä taas jauhelee papuja ja saa huomattavasti parempaa kahvia. Suoraansanottuna perus moccamaster vs perkolaattori ei monikaan huomaa eroa. Joten aavistelen, että uusi tuntematon keitin jää pölyttymään tutun keittimen sijaan, koska sillä kuitenkin saadaan lähes samanlaista kahvia. Libenlihan vanhemmilta veikkaisin moccamasterin jopa löytyvän, onhan se lähes 90% kotitalouksista keittimenä.
Kahvimyllyn ostaessa siis saa huomattavasti enemmän parannettua kahvin laatua/makua. Omasta mielestä ei niitä leikkurimyllyjä tarvitse karsastaa niin, vaikkakin kartioterällinen murskaava mylly on parempi. Onko se sitten merkittävä ero, jopa kehtaan väittää että sitä ei monikaan maussa huomaisi. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42919/crvbt/DeLonghi-KG49-kahvimylly
Kartioterällisiä myllyjä löytyy kyllä lähes samoihin hintoihin nettiä etsimällä, nyt en enää muista mistä.
 
Oon kyllä samalla linjalla tuon mutteripannun kanssa. Eli se on hyvä valinta unohtu vaan koko kapistus, kun ei moista itsellä ole.

Turha vaan ostaa mitään erikoista, kun porukalla on kaapit kaikkea romua väärällään. Eli jos haetaan uutta peruskeitintä, niin tuo linkkamani Wilfa tai Moccamasteri tai nämä pystyy korvaamaan halvemmalla, eli perkolaattorilla. Etuna vielä se, että ei käytetä suodatinpaperia = ei suodatinpaperin makua kahviin + kahvin oma rasva jää kahviin, ei suodattimeen. Ja kuten sanoin, täällä on jopa isovanhemmat itse hankkineet perkolaattorin, koska tulee luulemma niin hyvä kahvi. Ei siis ainakaan omien kokemusten perusteella jää pölyttymään.

Jos löytyy jo kunnollinen peruskeitin, niin sitten mutteripannu + mylly. Se ei todellakaan ole mikään todellisuus, että kodeista 90%:ssa on Moccamasteri. Tai sitten lähipiirini on eriskummallinen. Joka tapauksessa, mutteri + mylly kombon hankkiessa silloin pitää ostaa papuja himaan. Muuten jää nuokin seisoon kaapin perälle. Niitä kylläkin saa jo perus marketeista, jos ei halua paahtimolta suoraan hommata.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom