- Liittynyt
- 29.5.2003
- Viestejä
- 628
Flunssaa on ja kurkku pirun kipeä, niin kävin ostamassa laatikollisen Vicks menthol fresh -kurkkupastilleja. Alkoi hieman naurattamaan, kun joka puolella pakettia lukee isolla Sugarfree, mutta tuote sisältää 97% hiilihydraatteja. Kaikki sokerialkoholeja, 95% isomalti, 2% ksylitoli.
Onko tuo kokonaan joillekin "diettaajille" suunnattu tuote, vai onko sokerin korvaaminen isomaltilla jossakin mielessä järkevää?
Tämän tekstin googletin:
Isomalti (E 421) on sokerialkoholi kuten esim. ksylitoli. Sen makeus on n. 1/2 xylitolin makeudesta ja imeytyminen vain 20 %:n tasoa. Eli isomaltin verensokeria kohottava vaikutus on alhainen ja ainoat ongelmat ovat ruoansulatuskanavan oireet, ilmavaivat ja ripuli.
Tuon laksatiivisen vaikutuksen kyllä tosiaan huomasikin. WC:n sai juosta hyvin pian sen jälkeen, kun noita tuli syötyä ja maha oli ihan sekaisin. Typerä tuote, vaikka auttoikin kurkkukipuun :jahas:
Onko tuo kokonaan joillekin "diettaajille" suunnattu tuote, vai onko sokerin korvaaminen isomaltilla jossakin mielessä järkevää?
Tämän tekstin googletin:
Isomalti (E 421) on sokerialkoholi kuten esim. ksylitoli. Sen makeus on n. 1/2 xylitolin makeudesta ja imeytyminen vain 20 %:n tasoa. Eli isomaltin verensokeria kohottava vaikutus on alhainen ja ainoat ongelmat ovat ruoansulatuskanavan oireet, ilmavaivat ja ripuli.
Tuon laksatiivisen vaikutuksen kyllä tosiaan huomasikin. WC:n sai juosta hyvin pian sen jälkeen, kun noita tuli syötyä ja maha oli ihan sekaisin. Typerä tuote, vaikka auttoikin kurkkukipuun :jahas: