Sokeri tekee sut niinku, öö, tyhmäks tai jotain.

Eikös glukoosia ole suomessa ihan joka paikassa esim lihatuotteissa nakeissa(??) ja vastaavissa.
Saksalainen työtoveri ihmetteli mitä suomalaisiin perunalastuihin on laitettu kun maistuvat omituisilta ja selvisihan se, sokeria jota ei saksassa niihin ympätä.
Suomen elintarviketeollisuus pistää sokeria jossain muodossa kaikkiin eineksiin ja niihin suolaisiin ruokiinkin puhumattakaan makeista ruuista.

Itse joskus kesätöissä tuli tehtyä noita jauhosettejä mitä tulee makkaroihin, marinadeja yms. niin kyllä melkein joka paikkaan tulee jonkin verran glukoosia. Makkaroiden jauhosta suurin osa on tapiokatärkkelystä ja glukoosia on hyvin vähän. Soijaa tulee myös tosi moneen paikkaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miksi? Jos makeutta halutaan, niin fruktoosihan olisi makeampaa.

En minä tiiä, mä vaan katoin työohjeesta mitä pyttyyn heitetään :D maun, valmiin tuotteen koostumuksen ja hinnan mukaan noissa eri sekoituksissa varmasti kuitenkin mennään. Kyllähän siellä käytössä on myös glukoosi-fruktoosisiirapit, maltot eri karkeuksilla, erilaisia tärkkelyksiä unohtamatta sokeria jne.
 
Fruktoosi on käsittääkseni sellainen sokeri, joka täytyy erikseen hajoittaa maksassa. Näin se kuormittaa maksaa ja elimistöä. Glukoosi sen sijaan ihminen pystyy käyttämään suoraan ravinnoksi. No sokerit hiiteen ja niiden tilalle vaikka tärkkelys, niin terveys paranee monta potenssia.

Miksi pottumuusia, kun voi syödä tummaa riisiä?
 
Fruktoosi on käsittääkseni sellainen sokeri, joka täytyy erikseen hajoittaa maksassa. Näin se kuormittaa maksaa ja elimistöä. Glukoosi sen sijaan ihminen pystyy käyttämään suoraan ravinnoksi.

Eikö tuo nyt yhtä lailla maksalle tee töitä, jos proteiinia syödään niin paljon että riittää energiaksi asti -- mitä länsimaissa ilman muuta jokainen tekee? BCAA:t voi lihas suoraan käyttää, muut kai käyvät maksan kautta.

Eikö luonnosta noin suunnilleen yhtä paljon tule fruktoosia kuin glukoosiakin? Tai siis hedelmistä tulee. Mistä monosakkarideista vaikkapa ruispuuron kuitu muodostuu?
 
Hedelmissä on kuitua, jolloin sokereiden imeytyminen hidastuu oleellisesti - ja noissa on todella vähän fruktoosia ja sokereita verrattuna johonkin karkkeihin jne.

Joo se proteiinijuttu täytyy tsekata.
 
Nostetaan vanha ketju, kun vähän samasta aiheesta kysyttävää. Jos taroituksena olis syödä mahd. vähän sokeria niin kuinka paljon teidän mielestä tuote saa sisältää sokeria per 100g? Lähinnä kyselen siksi, että kun sitä sokeria on lisätty KAIKKEEN niin missä menee raja, että on vähän sokeria? Kaupasa välillä pää ihan sekasin, kun sitä sokeria on tosiaan tuotteesa kuin tuotteessa ja välillä en osaa oikein suhteuttaa, mikä on paljon ja vähän...
 
Jos tarkoituksena olis syödä mahd. vähän sokeria niin kuinka paljon teidän mielestä tuote saa sisältää sokeria per 100g? .

Jos mahdollisimman vähän yrität syödä sokeria niin nollasta on vaikea mennä alemmas eli 0g sokeria /100g. :) Käytännössä kannattaa miettiä sokerin ja erityisesti fruktoosin kokonaismäärää päivän aikana.

Lähinnä kyselen siksi, että kun sitä sokeria on lisätty KAIKKEEN niin missä menee raja, että on vähän sokeria? Kaupasa välillä pää ihan sekasin, kun sitä sokeria on tosiaan tuotteesa kuin tuotteessa ja välillä en osaa oikein suhteuttaa, mikä on paljon ja vähän...

Riippuu niin paljon tuotteesta, mikä on paljon. Jostain muistelen lukeneeni, että hyvä raja olisi alle 50g sokeria / päivä (25g fruktoosia). Tämäkin määrä riippuu kokonaiskalorimäärästä. Turha muutaman gramman takia ottaa stressiä, jos samalla vetää karkkia pussitolkulla. Käytännössä, kun jättää keksit, karkit, einekset yms. hyllyyn ja tekee ruokansa pääosin puhtaista raaka-aineista niin ei tarvitse kyttäillä sokerigrammojen päälle.
 
Jaa, tuskin sokeri ketään tyhmäksi tekee, mutta jo lähtökohtaisesti sokerin syöminen on tyhmää - ja nuo Light-tuotteen - ne on tarkoitettu tyhmille ja lihaville ihmisille.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom