Sokeri tekee sut niinku, öö, tyhmäks tai jotain.

Ohan tuo melko pelottavaa katottavaa. Pienet vaahtosammuttimen mittaiset tytöt/pojat menee kaupasta ostaa energiajuomia jne. Sitten ihmetellään, että miksi on diabetes nousussa. Ja jos kaupassa kattelee karkkipusseja nykyjään, niin moni noista on kyllästetty tuolla samalla glukoosi-fruktoosisiirapilla. Eli ei silläkään puolella olla säästelty tuota myrkkyä. Ja monessa jäätelössä on sama homma.

Indeed. Koska ihmisen liha on heikko, niin tuskin tätä myrkkyä saadaan kitkettyä maailmasta pois. Ehkäpä pitäisi keskittyä tuohon jo aloituspostissa viitatun DHA:n tutkimiseen ja syöttämiseen ihmisille, jos sillä saataisiin "pelastettua" edes osa lapsista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En väitä, etteikö fruktoosiruokavalio voisi tehdä rotista tyhmempiä, mutta musta toi tutkimusasetelma on vähän kökkö, kun ei ole normaalisti ruokittuja rottia verrokkeina.
 
Eikai tuon glukoosi-fruktoosisiirapin välttely voi kovin vaikeaa olla? Valitsee kaupasta laadukkaita ja tuoreita aineita, ja valmistaa niistä ite ruokansa niin tietää täsmälleen mitä elimistöönsä laittaa. Jos joku argumentoi tähän, että on liian kiire laittaa ruokaa niin siinä tapauksessa kannattaa miettiä, että onko oikeasti? 1-2h tunnin panostuksella ruuanlaittoon saa tehtyä ruokaa ainakin kolmelle päivälle, eli viikossa kuluu aikaa keskimäärin neljä tuntia.
 
Löysin joskus jostain netis syövereistä ja olikohan joku tänne linkittänyt youtuben videon jossa käsiteltiin tuota glukoosi-fruktoosi siirappia aika vahvasti. Se siinä tuli selväksi, että sitä löytyy nykyään lähes joka ruuasta joka tarvii makeuttaa. Muistissa on vain että ketsuppikin sisältää glukoosi-fruktoosi siirappia. Muistaakseni maissi nyt vaan on niin sairaan halpa kasvattaa ja johkin se siitä tuleva "jäte" tarvii sulloa. Eli kaikkiin valmissetteihin, ketsuppiin, kolaan, karkkeihin, kekseihin.. ym ym.

Pitääkin kattoo, jos löytäsin sen dokkarin jostain.
 
Eikös glukoosia ole suomessa ihan joka paikassa esim lihatuotteissa nakeissa(??) ja vastaavissa.
Saksalainen työtoveri ihmetteli mitä suomalaisiin perunalastuihin on laitettu kun maistuvat omituisilta ja selvisihan se, sokeria jota ei saksassa niihin ympätä.
Suomen elintarviketeollisuus pistää sokeria jossain muodossa kaikkiin eineksiin ja niihin suolaisiin ruokiinkin puhumattakaan makeista ruuista.
 
Löysin joskus jostain netis syövereistä ja olikohan joku tänne linkittänyt youtuben videon jossa käsiteltiin tuota glukoosi-fruktoosi siirappia aika vahvasti. Se siinä tuli selväksi, että sitä löytyy nykyään lähes joka ruuasta joka tarvii makeuttaa. Muistissa on vain että ketsuppikin sisältää glukoosi-fruktoosi siirappia. Muistaakseni maissi nyt vaan on niin sairaan halpa kasvattaa ja johkin se siitä tuleva "jäte" tarvii sulloa. Eli kaikkiin valmissetteihin, ketsuppiin, kolaan, karkkeihin, kekseihin.. ym ym.

Pitääkin kattoo, jos löytäsin sen dokkarin jostain.

Felix tekee myös sokeritonta ketsuppia en ole muuta ostanutkaan vuosiin.
 
Löysin joskus jostain netis syövereistä ja olikohan joku tänne linkittänyt youtuben videon jossa käsiteltiin tuota glukoosi-fruktoosi siirappia aika vahvasti. Se siinä tuli selväksi, että sitä löytyy nykyään lähes joka ruuasta joka tarvii makeuttaa. Muistissa on vain että ketsuppikin sisältää glukoosi-fruktoosi siirappia. Muistaakseni maissi nyt vaan on niin sairaan halpa kasvattaa ja johkin se siitä tuleva "jäte" tarvii sulloa. Eli kaikkiin valmissetteihin, ketsuppiin, kolaan, karkkeihin, kekseihin.. ym ym.

Pitääkin kattoo, jos löytäsin sen dokkarin jostain.

En maissin kasvatuksen hinnasta tiedä, mutta ainakin kyseinen kasvi on USA:n viljellyin vilja. Ja sitä hyödynnetään jumalattomasti tuolla meren takaa. Tehdään viinaksia, lihotetaan karjaa, tungetaan jauhojen muodossa kaikkeen mahdolliseen, syödään sellaisenaan ja tehdää juuri kyseistä sokerilitkua. Onko tuo sitten hyvä juttu, että noin moneen käyttöön sitä laitetaan. Ainakaan kansaterveydellisesti ei.

Sitten vielä näin muuhun aiheeseen eli makeisteollisuus hyödyntää juuri tätä glukoosi-fruktoosisiirappia aikalailla, mutta pahempaa on vielä se, että Timon mainitsemat karkkipäivätkin meinaavat riistäytyä käsistä. Nuo makeispomot (sorry Willy Wonka) ovat tajunneet tuon yhden karkkipäivän poliitikan ja näin suurentaneet pussien kokoa. Nykyään on niitä lähes puolen kilon pusseja joita muksut vetävät kokiksen kanssa alas. Tuo yhtenä päivän viikossakin tuntuisi jo riittävän sellaiselle vaahtosammuttimen kokoiselle, mutta jos tämä tapahtuu parikin kertaa viikossa on diabetes tulevaisuudessa jo aika taattu.

Voisikin alkaa miettiä, saataisiinko jotenkin juuri tuota DHA:ta lisättyä niin lapsien, nuorten kuin aikuistenkin ruokavaliossa. Ehkä lisää rasvaista kalaa koulujen ruokalistoille? Kenties parempaa ravintovalistusta (ei vain sellaista jossa todetaan makeiset pahaksi), suosittaisiin parempia öljyjä ruuanlaitossa kotona ja kouluissa tai saataisiin ravintolisien hinnat alemmas... Tämäkin on kuitenkin suurimmaksi osaksi kiinni rahasta. Sitä halutaan lisää ja siitä halutaan säästää.
 
Ps. Aiheuttaako sokeri muuten riippuvuutta? Onko missään todistettu mitään tälläistä? Voiko sokerin ymppäämisen tavoitteena olla myös ns. koukuttaminen tuotteisiin kuten karkkiin?
 
Ei ollut tuo video. Katsomani oli ihan suomisubeilla, joten helppo ymmärtää sanastoa joka ei muuten olisi ollut hallussa.

Kai se sokeri jotain riippuvuutta aiheuttaa. Koska ne jotka syövät karkkia paljon, heidän tekee usein mieli karkkia. Esim itse, tykkään kyllä karkeista, mutta tulee niin harvoin syötyä, joten eipä niitä ikinä oikeastaan himoitse. Ennemminkin joku kunnon lihapiffi se päässä pyörii, kuin sokeriset kökkäreet. En tosin tiedä onko asiaa tutkittu tai muista tuloksia.
 
Ps. Aiheuttaako sokeri muuten riippuvuutta? Onko missään todistettu mitään tälläistä? Voiko sokerin ymppäämisen tavoitteena olla myös ns. koukuttaminen tuotteisiin kuten karkkiin?

Tätä on tutkittu ainakin rotilla; nuorena vedelty sokeri aiheutti huonot vibat aikuisena ja jos rotta sai valita sokerin ja kokaiinin välillä, se valitsi sokerin koska se oli addiktoivampaa (!?)

Tutkimuksia löytyy varmasti lisää kun vain ehtisin etsiä. Täytyy skannata tarkemmin myöhemmin.
 
Normi sokeri eli sakkaroosi on 50/50 glukoosia ja fruktoosia ja täsmälleen samoista koostuu glukoosi-fruktoosi-siirappi, mutta solutasolla MERKITTÄVÄN eron tekee se, että sakkaroosissa molekyylit ovat erillään, kun taas glukoosifruktoosissa ne ovat kiinni toisissaan.

Ei ole mitään käytännön eroa tuolla siirapilla ja tavan sokerilla.

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Miten tuo glukoosifruktoosisiirappi sopisi treenin jälkeiseen palkkariin?

Monethan käyttää dekstroosia ja maltodekstriiniä sekoituksena palkkareiden hiilarilähteinä niin onko noiden kahden vaihtoehdon välillä jotain merkittävää eroa ihan oikeasti.

1. Hera+mehu (glukoosifruktoosisiirappia)
2. Hera+malto+dekstro
 
Miten tuo glukoosifruktoosisiirappi sopisi treenin jälkeiseen palkkariin?

Monethan käyttää dekstroosia ja maltodekstriiniä sekoituksena palkkareiden hiilarilähteinä niin onko noiden kahden vaihtoehdon välillä jotain merkittävää eroa ihan oikeasti.

1. Hera+mehu (glukoosifruktoosisiirappia)
2. Hera+malto+dekstro

Määristähän se on kiinni,.. jos paljon niin sitten kyllä mieluumin vaihtoehto 2 vaikka nostaakin nostaakin verensokerin nopeammin (malto ja dextro ovat nopeita.. tavallaan en ymmärrä miksi niitä tarvitsisi edes sekotella..) toisaalta jos paljon niin miksi ihmeessä? :) Vähän jos ottaa niin aivan sama kumpaa.
 
Miten tuo glukoosifruktoosisiirappi sopisi treenin jälkeiseen palkkariin?

Monethan käyttää dekstroosia ja maltodekstriiniä sekoituksena palkkareiden hiilarilähteinä niin onko noiden kahden vaihtoehdon välillä jotain merkittävää eroa ihan oikeasti.

1. Hera+mehu (glukoosifruktoosisiirappia)
2. Hera+malto+dekstro
Malto ja dekstroosi on glukoosia. Ihan eri kamaa siis.
 
Salilla treenien ohessa puhdasta heraisolaattia ja sen jälkeen kotona...

Palautukseen tavallinen perunan tärkkelys on riittävän nopeaa hiilihydraattia, eli pottumuussia ja lihapullia treenin jälkeen eikä mitään helvetin maltoa.
Saa samalla edes hiukan vitamiineja ja kivennäisaineita.
 
Salilla treenien ohessa puhdasta heraisolaattia ja sen jälkeen kotona...

Palautukseen tavallinen perunan tärkkelys on riittävän nopeaa hiilihydraattia, eli pottumuussia ja lihapullia treenin jälkeen eikä mitään helvetin maltoa.
Saa samalla edes hiukan vitamiineja ja kivennäisaineita.
Aina se nyt ei vaan onnistu, että salilta kotiin saavuttaessa odottaa pöydässä kattilallinen perunamuusia ja valmiita lihapyöryköitä. Eli hieman helpompi juoda salilta lähdettäessä se palkkari prodella + hiilarilla ja miettiä sit rauhassa tuota syömistä. Yleensä kyllä syön aina heti kun se vaan on mahdollista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom