Soijaproteiinia omiin lihapulliin?

Liittynyt
9.9.2004
Viestejä
162
Väänsinpä tuossa pitkästä aikaa lihapullia. Mieleen tuli, mitähän tapahtuisi jos heittäisi soijaprotskua taikinaan. Ainakin säästyisi rahaa, kun yhdessä pullassa olisi enemmän protua. Eineksissähän soijaprotskua on aina mukana, mutta itsetehtyihin ei oikein taida sopia? Lopuksi todettakoon vielä, etten ole kovin tosissani. Kunhan nyt mietiskelen....
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Soijaprotu sopii ainakin leivontaan hyvin, joten miksei lihapullataikinaankin korvaamaan korppujauhoa. Hmm, pitääpä testata erään kerran, ei siinä muu auta.
 
Kait se siihen sopii mutta miks ihmeessä sitä lihapulliin laittais, kun jauhelihassa on muutenkin protskua ihan kivasti. Mielummin söisin lihapullat lihapullina ja säästäisin soijaprotskut esim. sämpylöihin tai johkin muuhun ruokaan mistä ei muuten protskua saa juuri ollenkaan.
 
Olen lihapullia tehdessä korvannut korppujauhot soijajauhoilla (40% prot). Todella hyviä olivat, ei vaikuttanut makuun ainakaan huonontavasti.
 
Pieni määrä soijarouhetta menee lihapullataikinaan ihan hyvin eikä eroa maussa edes huomaa. Liikaa jos soijarouhetta laittaa, niin maku kärsii...
 
Kärsii ja kärsii. "Jos soijapulliin laittaa liikaa lihaa niin maku kärsii." Ei liha tahi esim. soijarouhe sellaisenaan juuri miltään maistu. Pitää osata maustaa.
 
Soya Apetit-merkkistä Burger Mix-soijarouhetta voisi hyvin käyttää vaikka lihapullissa. Se näyttää jauhelihalta veteen liotettuna, ja on jo maustettu hieman jauhelihan tapaan (tosin mielestäni se on varsin miedon makuinen).

Paketteja on esim. Prismassa muistaakseni siellä Suomessa myytävänä, ja ne oli n. 3 euron hintaisia, mutta siitä tulee jo suuri määrä, koska ne rakeet turpoaa kun ne sekoittaa veteen.

Itse en syö jauhelihaa, mutta tätini kokeili tuota ollessaan laihdutuskuurilla (vinkkini mukaan) ja korvasi ½ jauhelihasta tuolla soijarouheella, eikä muu perhe huomannut mitään.

Mutta itsekin ihmettelen, että miksi haluat lisätä soijaa lihapulliin, jos niissä on jo aika paljon proteiinia?? Vai oliko sulla ihan tavallista soijarouhetta ylimääräisenä, jolle et keksi käyttöä? Siinä tapauksessa tämä vinkki meni ihan turhaan...
 
Vielä Voimaton sanoi:
Mutta itsekin ihmettelen, että miksi haluat lisätä soijaa lihapulliin, jos niissä on jo aika paljon proteiinia??

Ihan taloudellisista syistä ainakin itse soijarouhetta lihapulliin lisään. Soijarouhe kun on melkein ilmaista ja sillä saa hyvin jatkettua lihapullataikinaa. Opiskelijanhan on säästettävä vähän kaikessa mahdollisessa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom