Soijakastikkeen haitat

Liittynyt
3.8.2005
Viestejä
4 667
Kuinka pahasta soijakastike mahtaa olla tällaiselle naturaalisti punttailevalle miehelle?

Joskus on niin hemmetin helppo tehdä oikeen bodiruoka,
kannaa ja riisiä, heittää vaan sekaan soijakastiketta,
ja a'vot, on hyvää ihan paljaaltaan.

Mutta esim thai-soijassoosista 20% on etiketin mukaan suolaa, ja tuli mieleen että turpoaako meikä nyt entisestään, silleen huonossa mielessä, bigfatfuckitis pahenee, jos alan syödä soijasoosia säänöllisesti?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Soija lisää estrogeenin tuotantoa. Tosin sitä pitää melkoisesti käyttää sitä varten, mutta kunhan mainitsin.
 
Mutta esim thai-soijassoosista 20% on etiketin mukaan suolaa, ja tuli mieleen että turpoaako meikä nyt entisestään, silleen huonossa mielessä, bigfatfuckitis pahenee, jos alan syödä soijasoosia säänöllisesti?
Eikös paljon hikeä vuodattava ihminen voi syödä suolaa vähän enemmän kuin ei liikkuva henkilö, koska hikoilessa lähtee paljon suolaa?
 
Eikös paljon hikeä vuodattava ihminen voi syödä suolaa vähän enemmän kuin ei liikkuva henkilö, koska hikoilessa lähtee paljon suolaa?

Kyl varmaan, en vaan tiedä että kuinka sikana tässä pitäisi hikoilla, että soijasoosi ei haittais :D
 
Helpottaa jos et laita itse suolaa ollenkaan, vaan ne suolat tulevat pelkästään soijakastikkeesta. Ei kai se nyt maailma kaadu siihen jos sitä hieman liikaa suolaa syö ellei verenpaineet ole katossa.:jahas:
 
Kannattaa muu suolan käyttö kokkailussa jättää minimiin ja korvata vaikka pippureilla ja sitten se ainoa suola mikä ruokaan tulee, tulee soijakastikkeesta :)
 
Tuli vaan mieleen kun ostin soijakaakaota että siinä on tismalleen yhtä paljon proteiinia kuin valion maidossa, eli joku vähän alle 4%. Mikä siinä tekee sen että soijatuotteita yleensäkin ottaen pitäisi suosia? Imeytyy nopeemmin tai jotain?
 
Ei niitä tarvitsekaan suosia.

Hyvä, koska olin lukevinani bodybuilding.comista että soijamaito on jotenkin parempaa treenauksen jälkeisen palautumisen kannalta tai terveellisempää tms, tosin ei oikeen leikannu kun katoin tuoteselosteita. Molemmissa sama määrä sitä protua
 
Hyvä, koska olin lukevinani bodybuilding.comista että soijamaito on jotenkin parempaa treenauksen jälkeisen palautumisen kannalta tai terveellisempää tms, tosin ei oikeen leikannu kun katoin tuoteselosteita. Molemmissa sama määrä sitä protua

Proteiinin määrä ei kerro kaikkea, vertaa esim. kaseiini/hera tai viljatuotteet/liha. Soijalla ja sen sisältämillä isoflavonoideilla on terveysvaikutuksia mutta jos puhutaan lihasten rakennuksesta tai voiman hankinnasta niin et tarvitse soijaa.
 
Soijalla lienee todistettu näitä terveysvaikutuksia, mutta en allekirjoita niitä vaikka soijakastiketta tulee käytettyäkin lähes kaikkeen ruoanvalmistukseen. Ja toimintatapana on juuri tämä, että muuta suolaa ei sitten tarvi lisätä. Tuossa merkissä mitä käytetään suolapitoisuus on 14% ja se on lisäaineeton.
 
Olenko mä tyhmä vai vaan sokea, mutta en nyt jostain syystä saa sitä, miksi soijakastike olisi jotenkin epäterveellistä???
 
Soijakastikkeen hevijuusereille vinkki: Hesassa Tokyokan myy vähäsuolaista Kikkomania (n. 7% suolaa). Litran pulloissa :) .
 
Ei soijakastikkeessa varmaan mitaan tappavan vaarallisia vaikutteita ole, jossain vaiheessa siita oli vaan jotain polemiikkia kun Suomen markkinoille oli tullut jotain keenimanipuloidusta soijasta tehtya kastiketta ja se sitten leimasi soijasoosit joksikin aikaa "mustalle listalle"...
Ja aikalaillahan siina sita suolaa on... mutta sekin on varmaan jokaisen oma asia minka suolamaaran katsoo/tuntee parhaakseen kayttaa.
Suolat on kuitenkin elimiston toiminnan kannalta valttamattomia ja voi jopa johtaa nestehukkaan jos ei kayta lainkaan minkaanlaisia suoloja missaan muodossa.
Mutta kaikkea kohtuudella on varmaan aika hyva nyrkkisaanto!! :D
 
Niin, ja jotain ongelmia oli kiinalaisten soijakastikkeiden kanssa. Kun eivät malta kunnolla soosejaan tehdä, pysyttelen japanilaisessa laatutavarassa :)
 
Tuli vaan mieleen kun ostin soijakaakaota että siinä on tismalleen yhtä paljon proteiinia kuin valion maidossa, eli joku vähän alle 4%. Mikä siinä tekee sen että soijatuotteita yleensäkin ottaen pitäisi suosia? Imeytyy nopeemmin tai jotain?

Soijakaakaosta saa kuituja ja ainakin itelläni vatsa voi paremmin jos juon päivän ainaka melkeen litran sitä.
 
Soijan terveellisyys perustuu osin juuri tuohon estrogeenivaikutukseen, joka auttaa esim. estämään tehokkaasti miesten eturauhassyöpää jne. Tokihan tulisi syödä perusterveellisesti, mutta mikäli aletaan oikein pilkkua viilaamaan, ei bodarityyppinen eläinperäisten valkuaisten jumalaton mättö ole muutenkaan aivan terveyslinjoilla. Toisaalta, eihän tarkoitus olekaan elää pitkään, vaan jättää jälkeensä näyttävä ruumis!:thumbs: Suolaa ja viinaa siis!:hyper:
 
Soija- ja maitotuotteiden proteiineilla on myos eri imeytymisaika, ja eri nopeuksin imeytyvia proteiineja kaytetaan ainakin erilaisten harjoitusohjelmien yhteydessa, riippuu vahan mihin tahdataan.:whip:

Soija on myos hyva erilaisten vitamiinien ja hivenaineiden lahde.
Esim E-vitamiini (puutos aiheuttaa mm. lihasten rappeutumista), kalsium, magnesium (puutos mm. rytmihairiot, lihaskouristukset, unettomuus), kalium (puutos mm. lihas heikkous, vasymys), fosvori.

Soijakastike ei kylla itsessaan sisalla varmaan juuri nimeksikaan itse soijaa, luulisin ;)
 
Mahtaako tässä olla mitään pointtia, kun ihmisellä nousee estrogeenitasot, niin samalla nousee myös testotasot.
Sama tietysti toisinpäin.
Niin tämän perusteella jos se soija nyt jotain tasoja nostaa, mitä en ainakaan itse usko,
niin samassa suhteessa nousis teso.
Ja enemmän testoa ja estroa = LIHAS KASVAA:)
 
Enpä usko tällä soijan testoja laskevalla vaikutuksella olevan paljon vaikutusta. Paljonkohan soijaa saisi syödä päivässä että se niitä alkaa laskemaan 1kg?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom