sarjamääristä..

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wall
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
7.9.2002
Viestejä
258
Olen tässä mielenkiinnolla seuraillut noita sarjamääräkeskusteluja.. tuntuu että mulla kuiteskin vaatii noissa lyhyemmissä sarjoissa 1-3 toistoa 6-7"kovaa sarjaa jotta saan edes jonkinlaista kehitystä aikaan. Tosin saattaa olla että ne sarjat eivät sittenkään ole riittävän kovia? Pidemmissä sarjoissa taasen tuntuu riittävän tuo 2-3 satsia.. onko kellään muulla tällaisia ongelmia?
 
En ole ottanut noita lyhyempiä sarjojakaan kuin maksimissaan sen 3. Mulle riittää 3 kovaa sarjaa (oli sit kyhyitä tai pitkiä) joka liikkeeseen ja kyykkyyn ja vetoon ei olisi puhettakaan lisätä sarjaa tai paria! Malmia tankoon, että tuo esim. kolme toistoa tuntuu kolmelle, eikä kolmelle ilman painoa. :evil:
 
Joo, tuo 7-sarjan systeemi ole kuin ajantuhlausta.
Otat isommat painot, jotta tuo kolme(tai mionta sitten teetkään) menee just, eikä yhtään ylimäärästä ruutia enää jää. Muuten on sama kun nostelet ilmaa 1-3 toistoa sadalla sarjalla.
 
mä oon kyllä hieman toista mieltä.

monet nimenomaan voimaa (painonnosto, voimanosto, yleisurheilun heitot jne) treenaavat tekee aika suuria sarjamääriä maksimikaudellakin. tää on perusteltua sillä, ettei perusvoimatasokaan pääse niin laskemaan, kun yhteensä nostettu rautamäärä pysyy korkeella. esim. perusvoima 3*8*200 --> maksimivoima 8*3*260 vaikkapas.

esim. venäläisten ohjelmia kun kattelee, tehdään kovia sarjoja (85-100%) aivan tajuton määrä. jokainen voi katella, miten ne menestyy kisoissa :) WSB:ssäkin maksimipäivälle tulee melkonen pino kolmosia ja ykkösiä melko tiukkoina ja tiukkoina. arsi harju teki kerran 20*3*200kg penkissä...
 
Originally posted by jto
mä oon kyllä hieman toista mieltä.

monet nimenomaan voimaa (painonnosto, voimanosto, yleisurheilun heitot jne) treenaavat tekee aika suuria sarjamääriä maksimikaudellakin. tää on perusteltua sillä, ettei perusvoimatasokaan pääse niin laskemaan, kun yhteensä nostettu rautamäärä pysyy korkeella. esim. perusvoima 3*8*200 --> maksimivoima 8*3*260 vaikkapas.

Oletko tosissas?
 
täysin tosissani. enemmän perusteluja suurelle sarjamäärälle löytyy kuin esim. mega duty- tyyppiselle voimatreenille.:)
 
Mihinkähän niillä sarjamäärillä mahdetaan pyrkiä? Massaan vai voimaan?
 
Originally posted by Olbe
Mihinkähän niillä sarjamäärillä mahdetaan pyrkiä? Massaan vai voimaan?

Niillä pyritään voiman ja nopeuden optimaaliseen yhtäaikaiseen kehittämiseen. Lisäksi tekniikka pysyy kondiksessa hyvin tuolla tyylillä. Venäläiset kun ovat olleet jo 50-60-luvulta sitä mieltä, että :"Jos halua punnertaa enemmän, niin täytyy punnertaa enemmän."....Eli mitä isompia rautoja halutaan nostella, sitä enemmän täytyy määrällisesti harjoitella.Aloittelijat treenaa kolmesti viikossa, mutta eliteäijät pumppaa kahdesti päivässä joka päivä. Ja käytännössä aina perusliikkeitä.
 
"...eliteäijät pumppaa kahdesti päivässä joka päivä."

Jotkut jopa kolmesti. Kyllä niitä sarjoja kannattaa tehdä useammin kuin kerran viikossa ja useampia kuin yksi. Suomessa tuntuu olevan vallassa sellainen käsitys että olematon treenimäärä on avain kehitykseen. Siitä huolimatta, että sekä kehonrakennuksessa, kuin myös voimalajeissa huiput useimmiten treenavat usein ja paljon.
 
pääperiaatteena siis voiko sanoa, (?) että a) voimaa voi treenata useammin kuin massaa. b) Voimassa sarjoja ei viedä loppuun asti. c) Voimassa ei harrasteta apuliikkeiden tekemistä. d) täytyy panostaa myös nopeusvoimaan ja perusvoimaan e) kolme kovaa sarjaa riittää voimaa hakiessa. f) sarjojen väliset palautumisajat paljon pidemmät kuin massasarjojen. g).... :)

Nojoo, kumotkaa siitä yksitellen - vaikka kaikki :D - mutta hieman ruotia tähän threadiin kaipais.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Originally posted by strike
pääperiaatteena siis voiko sanoa, (?) että a) voimaa voi treenata useammin kuin massaa. b) Voimassa sarjoja ei viedä loppuun asti. c) Voimassa ei harrasteta apuliikkeiden tekemistä. d) täytyy panostaa myös nopeusvoimaan ja perusvoimaan e) kolme kovaa sarjaa riittää voimaa hakiessa. f) sarjojen väliset palautumisajat paljon pidemmät kuin massasarjojen. g).... :)

a) Eiiii välttämättä, se niin riippuu. Kuten sanottiinkin jo, sekä kehonrakentajat että voimaäijät reenaa suht paljon, jos ovat huipulla. Eivät välttämättä paria kertaa päivässä, mutta (ainakin melkein) joka päivä.

b) Joo, paitsi kisoissa, jolloin "sarjat" ovat tietty ykkösiä. Tästähän sekä itä-blokin huiput, että Louie Simmons on puhunut, että voimaharjoittelussa ei pitäis psyykata, eli ei nostaa ihan täysillä. Jokainen nosto harjoituksissa pitäis olla silleen, että tietää, että se tulee, ei pakkotoistoja. Kisat on erikseen, siellä puristetaan kaikki irti ja katotaan, mihin äijästä riittää.

c) Kyllä harrastetaan, mutta suurimmaksi osaksi keskitytään niihin pääliikkeisiin, jotka ovat kisanostoja tai niiden muunnelmia.

d) Joo, nopeus on tärkeetä eikä oo pahitteeksi joskus pumppailla pitempääkin sarjaa, jotta jänteet yms. tukikudoksetkin vahvistuu.

e) Kehoreenissä kolme sarjaa riittää varmasti, mutta ei voimareenissä. Ehkä sen takia, että voimareenissä yksi sarja on niin lyhyt (esim. 1-3 toistoo), eikä viedä niitä sarjoja useimmiten "loppuun" asti ja siksi, että pitää kans reenata nostotekniikkaa kisasuorituksen omaisesti (=vähän toistoja, paljon rautaa).

f) Tääkin niin riippuu. Jos on jotain ekstrasuperjuper HD-kehoreeniä, niin varmaan tarttee olla melko pitkät sarjatauot siinäkin. Mutta joo, nyrkkisääntönä kehoreenien sarjatauot kai on jotain 1-5min (?) ja voimareenissä vähintään 3min, monesti paljonkin enemmän.

Aina on syytä muistaa kaikkien voimailijoiden yksilöllisyys. Jollekin sopii joku ja toiselle ihan muu. Siirtymää on tapahtunut välillä kehonrakennus/voimailu aina ja tulee tapahtumaan -> esim. Arnold ja Mentula. Ei siinä mitään, normaalia menoa.
 
enpäs tuohon sen suurempia lisäisi. e)- kohtaan sen verran, että kyllä se kroppa pirulainen tottuu siihenkin, että teet aina kolme kovaa sarjaa. vaihtelua siinäkin. joskus teet yhden, joskus 10 kaudesta ja tavoitteista riippuen. joskus tiukemmin, joskus et. älä anna kropan viedä sua, vie sä kroppaa.
 
Taisin onnistua sohaisemaan arkaan aiheeseen;) Ei sillä että olisin itsekään kovinkaan varma mikä toimii parhaiten.
Voihan olla kuten aiemmin ajattelin etten osaa yksinkertaisesti ladata tarpeeksi romua jos teen vain 2- 3 sarjaa..eli ts ne 4-5 ekaa ovat kuitenkin vielä lämmittelyä...vaikea sanoa...jotenkin vaan tuntuu etten saa otettua irti kaikkea jos teen pieniä sarjamääriä.. pitänee kokeilla vielä opetella rypistämään :D
Tuosta taas että montako kertaa pystyisi esim rinnan viikossa tekemään ei paljon uskalla puhella...mutta jos sanoisin että yks tuntuu hyvältä ja kaks vielä menisi, mutta enempi alkaisi jo tuntumaan työltä:)
mutta kuten sanottu...pitänee jatkaa kummastelua
 
ei tää ainakaan mulle ole mitenkään aiheena arka tms.:) mua kiinnostaa kaikki tieto, mitä löytyy, enkä sinänsä suoralta kädeltä lyö lyttyyn minkäänlaista systeemiä. määrätyt perusperiaatteet kuitenkin treenissä on.

ihan hienoa, että löytyy tällanen saitti, jolla pystyy suhteellisen kypsää keskustelua käymään, eikä homma mene tenavien kuittailuksi, kuten jossain.

wall: penkkiäkin voi treenata hyvinkin useasti. hyvänä esimerkkinä tästä pikkuinen veljeni, joka sai aikanaan 45kg penkistä ekalla kerralla. parissa vuodessa maksimi nousi 170 kiloon ja ukko painoi tuolloin semmosen 85kg. ehdoton natu, sanotaan se vielä.

tulos sinänsä on ihan hyvä, mutta jännää tässä on se, että se treenas penkkiä 4-10 krt/vko. yleensä peruspyramidilla ylös ykköseen ja useimmiten takasin alas. aina ei tietenkään enkkaa tehty, mutta noin valtava määrä nosti pikkuhiljaa perusvoimatasoo ja sitten aina joskus paukahti uus ykkönen.:)

sanomattakin selvää, ettei muita liikkeitä hirveesti ollut mukana. myöhemmin se rimppakinttu veti 225 ja kyykkäs 200, kunnes kyllästy lajiin.:)
 
heh..jaha. tiedänpäs sitten tuonkin

naurakaa vaan te ruojat:) sitä rupes kiinnostamaan omakotitalonsa remontit ja laitot enemmän ku veivailu, vaikka joskus aina puheleekin, että pitäs alkaa taas treenaan kunnolla. painaakin nykyään hyvä jos 75kg. hyvä veli silti hehee.
 
Back
Ylös Bottom