Originally posted by strike
pääperiaatteena siis voiko sanoa, (?) että a) voimaa voi treenata useammin kuin massaa. b) Voimassa sarjoja ei viedä loppuun asti. c) Voimassa ei harrasteta apuliikkeiden tekemistä. d) täytyy panostaa myös nopeusvoimaan ja perusvoimaan e) kolme kovaa sarjaa riittää voimaa hakiessa. f) sarjojen väliset palautumisajat paljon pidemmät kuin massasarjojen. g)....
a) Eiiii välttämättä, se niin riippuu. Kuten sanottiinkin jo, sekä kehonrakentajat että voimaäijät reenaa suht paljon, jos ovat huipulla. Eivät välttämättä paria kertaa päivässä, mutta (ainakin melkein) joka päivä.
b) Joo, paitsi kisoissa, jolloin "sarjat" ovat tietty ykkösiä. Tästähän sekä itä-blokin huiput, että Louie Simmons on puhunut, että voimaharjoittelussa ei pitäis psyykata, eli ei nostaa ihan täysillä. Jokainen nosto harjoituksissa pitäis olla silleen, että tietää, että se tulee, ei pakkotoistoja. Kisat on erikseen, siellä puristetaan kaikki irti ja katotaan, mihin äijästä riittää.
c) Kyllä harrastetaan, mutta suurimmaksi osaksi keskitytään niihin pääliikkeisiin, jotka ovat kisanostoja tai niiden muunnelmia.
d) Joo, nopeus on tärkeetä eikä oo pahitteeksi joskus pumppailla pitempääkin sarjaa, jotta jänteet yms. tukikudoksetkin vahvistuu.
e) Kehoreenissä kolme sarjaa riittää varmasti, mutta ei voimareenissä. Ehkä sen takia, että voimareenissä yksi sarja on niin lyhyt (esim. 1-3 toistoo), eikä viedä niitä sarjoja useimmiten "loppuun" asti ja siksi, että pitää kans reenata nostotekniikkaa kisasuorituksen omaisesti (=vähän toistoja, paljon rautaa).
f) Tääkin niin riippuu. Jos on jotain ekstrasuperjuper HD-kehoreeniä, niin varmaan tarttee olla melko pitkät sarjatauot siinäkin. Mutta joo, nyrkkisääntönä kehoreenien sarjatauot kai on jotain 1-5min (?) ja voimareenissä vähintään 3min, monesti paljonkin enemmän.
Aina on syytä muistaa kaikkien voimailijoiden yksilöllisyys. Jollekin sopii joku ja toiselle ihan muu. Siirtymää on tapahtunut välillä kehonrakennus/voimailu aina ja tulee tapahtumaan -> esim. Arnold ja Mentula. Ei siinä mitään, normaalia menoa.