Saksalainen hakkeri, perkele

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Mä olisin lähtenyt siitä kyllä liikkeelle että samalla minuutilla kun joku olis alkanu ottamaan haltuunsa mun näppäimistöä tai hiirtä, niin

1) verkkojohto irti. Siinä ei kukaan hakkeri tee koneella mitään, jos ei verkkoyhteyttä ole.

2) mikäli koneen tietoturvaohjelmat ovat puutteellisia (tai olemattomia), niin hakisin toiselta koneelta (töissä, kotona tai koulussa) USB-tikulla uusimmat versiot.

3) käynnistäisin Windowsin vikasietotilassa (Safe Mode) painamalla F8 ennen kuin Windows- logo tulee esiin koneen käynnistyessä. Tämä sen takia, että vikasietotilassa hakkeriohjelmat eivät yleensä käynnisty automaattisesti (eli ei pysty estämään turvaohjelmien asennusta), mutta Windows toimii melkein normaalisti.

4) sitten vain turvaohjelmien asennus, koneen skannaus mielellään 3 eri tavalla (virusskannaus, ad-ware- & spyware-skannaus ainain ja rootkit- skannaus). Ja toki poistetaan kaikki turha. Sitten käynnistä kone uudestaan, taas F8 ja vikasietotilassa sisän ja sitten uudestaan skannaus. Nyt ei pitäisi löytyä enää mitään.

5) asentaisin koneelle palomuurin, joka vahtii sekä ulos- että sisäänpäin menevän liikenteen (Windowsin oma palomuuri ei kelpaa).

Yksi asia, mitä tässä ei ole vielä mainittu, on kanssa mahdollinen skenaario:

normaalisti kotikäyttäjä käyttää tietokonettaan järjestelmänvalvoja- tunnuksella. Oli tunnuksen nimi sitten "Jesse", "Äiti" tai "Pojat", niin tunnuksella 80% todennäköisyydellä on järjestelmänvalvojan oikeudet. Eli sillä tunnuksella saa tehdä koneella ihan mitä vain. Kun joku tunkeutuu kotikoneeseen, tunkeutuja saa samat oikeudet kuin käyttäjä. Jos käyttäjä on järjestelmänvalvoja, saa hyökkääjä kanssa järjestelmänvalvojan oikeudet, samat oikeudet kuin se, joka silloin käyttää konetta. Lähes aina hän yrittää luoda itselleen koneeseen järjestelmänvalvoja- tunnuksen. Jonkun viattoman, esim. "sysadmin", jonka kotikäyttäjä luulee olevan Windowsiin kuuluva juttu. Sen jälkeen hakkeri ottaa tältä kotikäyttäjältä (esim. "Jesse" pois oikeudet asentaa ohjelmia (esim. turvaohjelmia)). Nyt hakkerilla on oma tunnus, jolla hän voi tehdä mitä vain ja kotikäyttäjällä on rampautettu tunnus, jolla hän ei voi korjata hakkerin tekemiä sotkuja.

Joten tehkää itsellenne aina kaksi tunnusta, normaali tunnus (esim. "Jesse") ja järjestelmänvalvojatunnus (esim. "Asentaja"). Molemmille tunnuksille eri salasana. Ja käyttäkää "Asentaja"- tunnusta vain, jos jotain tarvitsee asentaa. Tällöin, jos hakkeri pääseekin koneelle, niin koska käytätte vain normaalia tunnusta, ei hakkeri saa selville asentaja- tunnuksen salasanaa eikä voi tällöin rikkoa konetta pahasti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom