Itsekin joskus kirjolohirehun kanssa tekemisissä olleena aloin kovasti epäillä väitettäsi, ettei kassikaloista saisi OLLENKAAN omega kolmosia. Oli siis pakko ottaa yhteyttä kirjolohirehun valmistuksen ammattilaiseen, Erik Norrgårdiin Raisio Oy:stä. (Kiitos linkistä!) Tässä tärkeimmät hänen vastauksestaan:
Kasvatetun kalan rasvahapoissa ei välttämättä ole isoa eroa luonnossa elävään. Rehu on jopa 70- prosenttisesti kalaa. Riippuen kalaöljyn hankinnasta ja kalastusajasta sisältö voi hiukan vaihdella. Olemme käyttäneet perinteisesti Islantilaista kalajauhoa ja kalaöljyä plus Pohjanmereltä tai Barentsinmereltä hankittua kalajauhoa/ kalaöljyä.
Varsinkin islantilaisen kalaöljyn omega-3 rasvahappomäärät ovat melko korkeita. Rehun O-3-rasvahappomalli siirtyy kalaan.
Toistaiseksi käytetty öljy on ollut pääsääntöisesti kalaöljyä, mutta jos
ajanoloon kasviöljyn käyttösuhde lisääntyy rajusti, sillä on vaikutusta
lopputuotteeseen.
Rehuteollisuus maailmalla on huomioinut asian kasvattaessaan kasviöljyn
käyttömääriä antamalla tuotteilleen tietyn rasvahappotakuun, joka käytännössä pitää lohen rehun luonteeltaan luonnollisena lohen ruokana, joskin kuivattuna, koska kuiva-ainepitoisuus on yli 90%.