Säilykelohi tonnikalan vaihtoehtona?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Naru
  • Aloitettu Aloitettu
Ostin joku vuosi sitten Lidlistä lohipurkin ja saman tien kun olin avannut sen ja maistanut niin :urjo: :urjo: :urjo: :urjo: :urjo: ja purkki suoraan roskapönttöön, hiy saatana. Tonnikala on mun juttu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Naru sanoi:
Rainbow: lohta omassa liemessään 98 c/purkki
Nam nam... mitähän tuo oma liemi mahtaa olla? :) :( :urjo:

Meinasinkin jo ostaa ja kokeilla mutta onneksi luin kaikki viestit. Taidan jättää väliin ja ostaa vaan tuoretta lohta.
 
Niriste sanoi:
Ajattelin tässä, että jos kalatiskiltä ostaisin ihan ehjää lohta, siis ei mitään purkkituotetta. Mitenkähän se lohi pitäisi laittaa, ettei vahingossakaan ne hyvät rasvat (DHA ja EPA) menisi huonoiksi? Vai ovatko ne lainkaan herkkiä valmistustavan suhteen?

Jos kovasti pelkää rasvojen "huonoksi menemistä", niin suosittelen kalan höyryttämistä kypsäksi tarkoitukseen suunnitellussa kattilassa. Itse valmistan loheni (jota syön paljon AINA, niin massakaudella kuin dieetilläkin, sekä tiskiltä että itse pyydettynä..) useimmiten kiertoilmauunissa grillivastuksella.
Suosittelen muuten ostamaan mielummin kotimaista kirjolohta kuin norjalaista lohta. Kassikalaa kummatkin, mutta norjalainen on useammin höttöä.
Oikea asenne muuten ostaa tuoretta kalaa, purkkilohta en edes loheksi laske... ;)

Edit: Naurattaa puhua omalla kohdalla massakaudesta.. ;)
 
Viljellyn lohen, oli sitten kotimaisia tai ulkomaisia, rasvoista ei ole mitään hyötyä. Ne on ruokittu rehulla. Vain merilevää syöneet merikalat sisältävät omega-3:sia.
 
Belmondo sanoi:
Viljellyn lohen, oli sitten kotimaisia tai ulkomaisia, rasvoista ei ole mitään hyötyä. Ne on ruokittu rehulla. Vain merilevää syöneet merikalat sisältävät omega-3:sia.

Luonnonlohikaan ei syö merilevää.

Edit: Olisi kiva kuulla kalasta joka syö!
 
Kaikki tonnikalahiutaleet saan syötyä ongelmitta, mutta rainbown purkitettu lohi oli liikaa. Ne nahat ja selkäruoto sai :urjo: lentämään. Pyttyyn meni tuo..
 
Vaikka ei ihan aiheeseen kuulukkaan niin täytyy nyt mainita eräs niistä monista omituisuuksista joka meikäläisestä löytyy. En nimittäin tykkää lohesta sitten tippaakaan. Kaikki muut merenelävät/kalat menee kyllä mutta lohi ei vaan mun suuhun passaa sitten millään.
 
Belmondo sanoi:
Viljellyn lohen, oli sitten kotimaisia tai ulkomaisia, rasvoista ei ole mitään hyötyä. Ne on ruokittu rehulla. Vain merilevää syöneet merikalat sisältävät omega-3:sia.
Siis onko tuo oikeasti noin karu homma kuin tuosta voisi päätellä, eli viljellyssä lohessa ei ole _ollenkaan_ omega-3:sia? Onko niissä muuten kuinka paljon eroa oikeaan meriloheen, ravintoarvoissa, myrkkyjäämissä, yms.? Ja mistä kaupassa tietää, että se meriloheksi väitetty kala on oikeasti merilohta, eikä viljeltyä? Kannattaako luottaa kauppiaan sanaan?
 
Huomaa että tuo hintatieto on 3,5 vuoden takaa. Hinnat muuttuvat ajansaatossa :D

19.jpg
 
Joo, täällä ne isot ja raavaat bodarit itkee kun joutuu lohesta erottelemaan ruodot pois. Eiköhän se kuviokellunta olisi teille parempi laji :D
Ihme vässyköitä, lohta se on purkissakin, vaikka maistuu vähän erilaiselta.
 
Ja ne reudot on niin pehmeitä, että helppo pureskelle eikä maistu miltään. Mukana rutosti hivenaineita.
 
-Marchi- sanoi:
Joo, täällä ne isot ja raavaat bodarit itkee kun joutuu lohesta erottelemaan ruodot pois. Eiköhän se kuviokellunta olisi teille parempi laji :D
Ihme vässyköitä, lohta se on purkissakin, vaikka maistuu vähän erilaiselta.
Todellakin.
"Yh, tämä lohi näyttää eläimeltä en syö!"
 
Pirkan purkkilohta kokeilin ja hyvälle maistui. On totta, että noissa on vähän ruotoja ja nahkaa, mutta ne saa kyllä helposti ruodittua pois. Todella hyvä vaihtoehto tuo on, jos tonnikala alkaa tökkiä. Eihän tuota voi oikein verrata johonkin loimuloheen, mutta eihän tässä siitä olekkaan kyse.
 
-Marchi- sanoi:
Joo, täällä ne isot ja raavaat bodarit itkee kun joutuu lohesta erottelemaan ruodot pois. Eiköhän se kuviokellunta olisi teille parempi laji :D
Ihme vässyköitä, lohta se on purkissakin, vaikka maistuu vähän erilaiselta.

Joo Marchihan se vetää jauhelihatkin suoraan navetasta, puukko vaan mukaan ja syömään, lehmästä ei jää mitään jäljelle sillä silmien, sorkkien ja hännän syömättä jättäminen on homojen hommaa, ja jos sille päälle sattuu niin menee lypsykone samalla, pitäähän sitä jostain rautaa saada. ;)
 
Belmondo sanoi:
Viljellyn lohen, oli sitten kotimaisia tai ulkomaisia, rasvoista ei ole mitään hyötyä. Ne on ruokittu rehulla. Vain merilevää syöneet merikalat sisältävät omega-3:sia.

Itsekin joskus kirjolohirehun kanssa tekemisissä olleena aloin kovasti epäillä väitettäsi, ettei kassikaloista saisi OLLENKAAN omega kolmosia. Oli siis pakko ottaa yhteyttä kirjolohirehun valmistuksen ammattilaiseen, Erik Norrgårdiin Raisio Oy:stä. (Kiitos linkistä!) Tässä tärkeimmät hänen vastauksestaan:

Kasvatetun kalan rasvahapoissa ei välttämättä ole isoa eroa luonnossa elävään. Rehu on jopa 70- prosenttisesti kalaa. Riippuen kalaöljyn hankinnasta ja kalastusajasta sisältö voi hiukan vaihdella. Olemme käyttäneet perinteisesti Islantilaista kalajauhoa ja kalaöljyä plus Pohjanmereltä tai Barentsinmereltä hankittua kalajauhoa/ kalaöljyä.

Varsinkin islantilaisen kalaöljyn omega-3 rasvahappomäärät ovat melko korkeita. Rehun O-3-rasvahappomalli siirtyy kalaan.

Toistaiseksi käytetty öljy on ollut pääsääntöisesti kalaöljyä, mutta jos
ajanoloon kasviöljyn käyttösuhde lisääntyy rajusti, sillä on vaikutusta
lopputuotteeseen.

Rehuteollisuus maailmalla on huomioinut asian kasvattaessaan kasviöljyn
käyttömääriä antamalla tuotteilleen tietyn rasvahappotakuun, joka käytännössä pitää lohen rehun luonteeltaan luonnollisena lohen ruokana, joskin kuivattuna, koska kuiva-ainepitoisuus on yli 90%.
 
Critter sanoi:

Mitenköhän valitsit särkikaloista juuri sorvan? Eikö vimpa tai pasuri olisi kelvannut? ;)
Täysin varmaa tietoa ei tästä ole, mutta sanoisin, etteivät särkikalatkaan merilevää syö, ainakaan pääravintonaan. Menuuseen kuulunevat pääasiassa vesihyönteiset, kotilot yms. pieneläimet. Saattaahan siinä joku rakkolevä mennä vahingossa... ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom