Ruokaohjeita?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Laura
  • Aloitettu Aloitettu
Miks niin monet ostaa niita kamalia kauppaketjujen marinoimia lihoja kun ite saa tehtya parempaa?

Tulista ruokaa tehdessa ei oo paa-asia et lykkaa kaikki tuliseksi tietamansa mausteet sekasin vaan se et osaa kayttaa niita oikein ja ruoka-aineiden makua pitaa kans jattaa esille. Samahan se chililla, pippurilla, currylla ja paprikalla hoystettyna on syoda vaikka Reebookin pohjia. Toisekseen esim currya pitaa kypsentaa kauemmin kuin lihaa. Eika suinkaan iskee poydassa suoraan purkista. Kypsentamalla iokeen hajun ja maun eron huomaa! Eika mee vatsat sekasin. Ja curryn kanssa sopii ns tuore chili tai paprikamauste mut en kylla alkais tulistakin tulisempia pippurijauheita lykkaamaan...ennemminkin sit corianteria, kuminaa ja sahramia tms. (Vertaa intialainen) Tulisempien pippurien kanssa taas ne kookosmaidot vahan lieventamaan. Ei mausteiden tarkotus oo polttaa suuta vaan maistua! (Vertaa Thai)

Jos jotain kiinnostaa tuliset karibialaiset-afrikkalaiset-intialaiset ohjeet ni paas kysymaan. Noista on asumisen kautta omakohtasta kokemusta ja hyvin on uponnu suomalaisillekki. Joskin tulisuutta on taytyny jokaikinen kerta vahentaa...vaikken chilia kaytakkaan!!!

Mut hyva on esim sikalainen curry...helppo tehda yhdessa kattilassa vaikka isompikin satsi. Vaharasvasta ja vie flunssapopot pois!

Eli ekaksi pannulle oliivioljya ja valkosipulia ja sita currya about 8 ruokalusikallista. Ne kun lampenee ja alkaa tuoksumaan niin paalle kananpaloja. Ne kant ois pitany jokunen tunti ennen tai edellisena paivana maustaa yrteilla - sipuli, ruohosipuli, persilja, valkosipuli, timjami,...siis mita vaan tuoreita yrtteja kaupasta saa ja ne morttelissa mossoksi. Tillia en kylla ehka tahan satsiin sotkis. ;)

No sit ku ne kanat on KUNNOLLA kypsentyny ni paalle kuutioiksi pilkottua perunaa (pari uuniperunan kokosta) tai pataattia ja kikherneita (purkki) ja pilkottu sipuli. Niita sit kaantelee vahan ja sit paalle vetta...sillai et se ei oo soppaa mut et ne nyt just ja just peittyy. Kansi valilla pois ni nesteet tiivistyy. Sit paalle viela currytahnaa...currypaste. Saa varmana jostain. Jos ei ni toinen satsi curry pulveria. Ja sit antaa keittya ja hautua oikeen ajan kanssa. Mita kauemmin sen parempaa! Seuraavana paivana viela parempaa ku perunat ja herneet on oikeen imeny sen curryn. Sit voi sit tunkee kokojyva pitaan tai kokojyva tortillaan.

Ja jos tulisuuttaa enemman kaipaa ni pari tuoretta chilia voi laittaa kellumaan keittamaisen ajaksi ja sit noukkia ne pois. Paljon parempaa ku joku pulveri! Ja tietty joukkoon kuuluu paljon muita kikkailuja mut tolla tulee hyva perussatsi.
 
oisko kellää heittää kotitekosten riisipiirakoitten ohjetta :) ?

2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

tuon kuoritaikinan voi tehdä kokonaan ruisjauhoihin,se vaan on kestävämpi noin...

ja täyte

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
8 dl (punaista) maitoa
50 g voita
1 tl suolaa
1-2 munaa

300 c ja öö 10 minsaa,sitä en tiiäkkkää tarkkaa??
ja voiteluun voita :)
Ite kyl käytän aina leivontamargariinia ja anoppi taas voita,ni kumma kun sen piirakat maistuu aina paremmilta...
Hmmm,pitäisköhän tehäkkii noita taas :rolleyes: Ja tulipa nälkä...
 
Tulipa mieleen että voisin tänne kirjoittaa mitä parhaillaan valmistuu :)

Tonnikalapihvit, Jasmin-riisiä ja fetasalaattia

Maailman helpoin ruoka. Pakastealtaasta tonnikalapihvejä paketti (tulee ihan hiukan halvemmaksi kuin ostaa kalatiskiltä....) Nämä sulatetaan kotona, hierotaan pintaan molemmin puolin suolaa ja itse laitan sitruunaa. Paistetaan kuin pihvit pannulla eli molemmin puolin nopeasti, sisusta saa jäädä hiukan punaiseksi jos tykkää. Päälle vielä myllystä mustapippuria ja valmis :kuola:

Tämän seuraksi keitetään Jasmin-riisiä ja tehdään fetasalaatti. Riisiin tipautan vielä muutaman tipan soijaa sen ollessa lautasella.

Fetasalaattiin jokainen laittaa mitä tykkää, itse laitan jääsalaattia, tomaatteja, punasipulia, kurkkua, paprikaa, fetakuutioita ja mustia oliiveja. Päälle vähän oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä.

Nopea ruoka, riisin valmistuessa ehtii tehdä kaiken muun.
 
Pellavarouhepyörykät
1 pieni sipuli (1rkl voita)
1dl pellavarouhetta
2dl vettä, (lihalientä, maitoa, kermaa)
400g (broilerin)jauhelihaa
1 kananmuna
1tl suolaa
mustapippuria ja hiven valkopippuria, paprikamaustetta yms. mitä tahtoo.

Kiitti ohjeesta - näitä on tullut tehtyä usein ja paljon!:)

Mietinkin, että mitenkähän tuo pellavarouhe tai sitten kaurahiutaleet soveltuis maksapihveihin sen perinteisen perunan sijaan? Onko kukaan koskaan kokeillut?
 
jaanpas muillekkin mitä nyt nautiskelen: eli toi faidran body pizza pohja, jonka päällä:
Valkosiapapuja tomaattikastikkeessa,herkkusieniä,sipulia,katkarapuja ja raejuustoa..
Nää pavut on nii bueno tähän :)
 
Joukossa on ilmeisesti useampikin keittiöihme, joten kyselisin vähän neuvoa/ kokemuksia: eksyin karppaajien nettisivujen reseptipankkiin, ja silmiini osui ohjeita karppileivistä, rieskoistaym, joihin ei käytetä juurikaan vehnäjauhoja. Ohjeissa esiintyy psyllium, joka on ilmeisesti oleellinen osa leivontaa. Kysyisinpä että tuoko kyseinen aines taikinaan sitä pehmeyttä ja kuohkeutta, jonka vehnäjauho tekee? Tai onko muita vinkkejä miten saada siedettävän makuisia rieskoja, sämpylöitä, joissa ei tarvitsisi käyttää pullamössöjauhoja?
 
Kukkikselle en osaa vastata,mut heitän toisen kymysyksen safkaan liittyen:onks tääl kasvissyöjiä tai vegaaneja???
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Hei onko jollain ohjetta niihin soijaprode jauholla terästettyihin sämpylöihin? Kapaisin sitä. En löydä sitä millään.

Ylhäältä FAQ-osiosta löytää ruokavaliokohdan vähähiilaristen reseptien seasta yhden protsusämpyläohjeen, mutta käytännössä ohje eroaa tavan sämppäreistä siten että kolmannes jauhoista korvataan soijajauhoilla. Sekaan voi laittaa leseitä, soijajauhoa, mutta joukossa on oltava myös vehnäjauhoa sitkoa tuomaan. Itse ajattelin tänään myös leipaista käyttäen spelttijauhoja tavan vehnäjauhon tilalla..:rolleyes:
 
Joukossa on ilmeisesti useampikin keittiöihme, joten kyselisin vähän neuvoa/ kokemuksia: eksyin karppaajien nettisivujen reseptipankkiin, ja silmiini osui ohjeita karppileivistä, rieskoistaym, joihin ei käytetä juurikaan vehnäjauhoja. Ohjeissa esiintyy psyllium, joka on ilmeisesti oleellinen osa leivontaa. Kysyisinpä että tuoko kyseinen aines taikinaan sitä pehmeyttä ja kuohkeutta, jonka vehnäjauho tekee? Tai onko muita vinkkejä miten saada siedettävän makuisia rieskoja, sämpylöitä, joissa ei tarvitsisi käyttää pullamössöjauhoja?

Se psyllium parantaa taikinan käsiteltävyyttä, ja ehkä pikkasen kuohkeuttaa leivonnaisia. Noissa karppileivonnasissa kun ei käytetä vehnäjauhoja niin taikinaan ei saa sitkoa oikein millään muulla kuin psylliumilla. Itse oon leiponu noita karppileipiä ym. laitan niihin psylliumia ja fibreksiä, jauhoina yleensä manteli- ja soijajauhoja, paljon erilaisia siemeniä & rouheita. Jos aattelit leivoskella karppileipiä manteli-tai soijajauhoista ni rasvaa ei kauheesti kannata käyttää, noissa jauhoissa on ihan kiitettävästi rasvaa itsessään.
 
Leivoin eilen yllättävän hyvänmakuisia sämppäreitä laittamalla kaurahiutaleita, grahamjauhoja ja spelttijauhoja, ja lisäksi psylliumia. Olivat kyllä aika hakuammunnalla tehtyjä, mutta yllättävän pehmeitä. Pelkäsin kovasti tekeväni taikinasta liian kovaa, sillä spelttitaikina pitäisi kuulemma jättää noraalia löysemmäksi. Liekö ollut psylliumin vaikutusta, mutta sämpylöistä tuli mukavan ilmavia, eikä sellaisia painavia ja kovia, joita liian suurella jauhokädelläni saan aikaan..:D
 
Kukkikselle en osaa vastata,mut heitän toisen kymysyksen safkaan liittyen:onks tääl kasvissyöjiä tai vegaaneja???

Moon lakto-ovo. Eli k-munat ja maitotuotteet maistuvat, mikään millä on silmät ei.

Tämänhetkinen suosikki on quinoa-soijapyttis: pannulle vettä kiehumaan, vähän kasvisliemijauhetta ja mausteita, ja liemeen kypsymään quinoa ja soijarouhe. Kun neste on imeytynyt, sekaan pakaste- tai tuoreita vihanneksia, sipulisilppua, reilusti soijakastiketta ja jos herkutella haluaa, fetakuutioita.

Quinoa on siis sellainen alkuperäisvilja, jossa on rutkasti proteiinia. Mitään lähiruokaa tämä ei valitettavasti ole, mutta proteiinipitoista ja hyvää. Jos haluaa fennoilla, voisi kokeilla ehkä spelttiryynejä ja hernerouhetta, molempia saa kotimaisena.
 
Ah, tässä on salaatti ainakin minun, ja uskon että muidenkin makuun. Vähän saa nähdä vaivaa, mutta on kyllä hyvää! Varsinkin kun alkaa olla parsa-aika parhaimmillaan.

http://www.finfood.fi/finfood/kananmuna.nsf/print/69D7D114C2C59A2AC225713B00300341?opendocument

Merellinen munasalaatti

3 kananmunaa
erilaisia salaatteja (esim. lehti-, tammenlehvä-, rucola-, jäävuori- tai romainesalaattia)
5 keitettyä tuoretta parsaa (valkoista tai vihreää) tai säilykeparsaa
2 tomaattia
kurkkua
purjoa
tuoreita tai säilöttyjä herkkusieniä
1 dl herneitä
1 prk tonnikalaa tai muuta kypsennettyä kalaa (itse käytin savulohta :kuola: )
(katkarapuja ja sinisimpukoita)

Keitä kananmunia kattilassa vedessä kuusi minuuttia, kuori ja jäähdytä munat. Lohko munat neljään osaan.

Huuhtele salaatit ja revi silpuksi, sillä revityt salaatin lehdet säilyvät raikkaampina kuin leikatut.

Leikkaa parsat viiteen osaan ja lohko tomaatit. Vuole kuorimaveitsellä kurkun ulkoreunat lastuiksi. Leikkaa purjosta renkaita noin ruokalusikallinen ruokailijaa kohti ja viipaloi herkkusienet.

Annostele pestyt salaatit joko yhdelle suurelle vadille tai suoraan lautasille kevyesti puristellen niin kuin tekisit lumipalloja. Asettele sekä muut kasvikset että valitsemasi kalat ja äyriäiset salaatin päälle. Nosta lopuksi kanamunan lohkot päällimmäisiksi. Tarjoa ruohosipuli-viinietikkakastikkeen kera.

Kastike:
1 osa punaviinietikkaa
2 osaa oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen vetäytyä hetki. Kastiketta voi maustaa myös valkosipulilla, sitruunanmehulla tai yrteillä. (Tuon lohen kanssa aimo tujaus sitruunamehua kastikkeessa oli kyllä nannaa :) )
 
Tällaisen bongasin Limepippuri-ruokablogista, (sijainti osoitteessa http://limepippuri.blogspot.com/2007_05_01_archive.html). En ehtinyt itse kokeilla, mutta ravintoaineet näyttävät aika hyviltä. Sokerinhan voi korvata vaikka makeutusaineella. Jos joku ehtii kokeilla, kommenttia tänne!

Raejuustopaistos

Keittiössämme raejuusto on perinteisesti mielletty liittyvän suolaiseen ruokaan, mutta nyt olemme laajentaneet sen käyttöä. Tämä mehukas raejuustopaistos on kokeilemisen arvoinen.

1 prk (200 g) raejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi marjakeiton tai -soseen kanssa.

Hunaja saattaisi tuoda myös mukavaa makua paistokseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom