- Liittynyt
- 13.10.2004
- Viestejä
- 201
Miks niin monet ostaa niita kamalia kauppaketjujen marinoimia lihoja kun ite saa tehtya parempaa?
Tulista ruokaa tehdessa ei oo paa-asia et lykkaa kaikki tuliseksi tietamansa mausteet sekasin vaan se et osaa kayttaa niita oikein ja ruoka-aineiden makua pitaa kans jattaa esille. Samahan se chililla, pippurilla, currylla ja paprikalla hoystettyna on syoda vaikka Reebookin pohjia. Toisekseen esim currya pitaa kypsentaa kauemmin kuin lihaa. Eika suinkaan iskee poydassa suoraan purkista. Kypsentamalla iokeen hajun ja maun eron huomaa! Eika mee vatsat sekasin. Ja curryn kanssa sopii ns tuore chili tai paprikamauste mut en kylla alkais tulistakin tulisempia pippurijauheita lykkaamaan...ennemminkin sit corianteria, kuminaa ja sahramia tms. (Vertaa intialainen) Tulisempien pippurien kanssa taas ne kookosmaidot vahan lieventamaan. Ei mausteiden tarkotus oo polttaa suuta vaan maistua! (Vertaa Thai)
Jos jotain kiinnostaa tuliset karibialaiset-afrikkalaiset-intialaiset ohjeet ni paas kysymaan. Noista on asumisen kautta omakohtasta kokemusta ja hyvin on uponnu suomalaisillekki. Joskin tulisuutta on taytyny jokaikinen kerta vahentaa...vaikken chilia kaytakkaan!!!
Mut hyva on esim sikalainen curry...helppo tehda yhdessa kattilassa vaikka isompikin satsi. Vaharasvasta ja vie flunssapopot pois!
Eli ekaksi pannulle oliivioljya ja valkosipulia ja sita currya about 8 ruokalusikallista. Ne kun lampenee ja alkaa tuoksumaan niin paalle kananpaloja. Ne kant ois pitany jokunen tunti ennen tai edellisena paivana maustaa yrteilla - sipuli, ruohosipuli, persilja, valkosipuli, timjami,...siis mita vaan tuoreita yrtteja kaupasta saa ja ne morttelissa mossoksi. Tillia en kylla ehka tahan satsiin sotkis. ;)
No sit ku ne kanat on KUNNOLLA kypsentyny ni paalle kuutioiksi pilkottua perunaa (pari uuniperunan kokosta) tai pataattia ja kikherneita (purkki) ja pilkottu sipuli. Niita sit kaantelee vahan ja sit paalle vetta...sillai et se ei oo soppaa mut et ne nyt just ja just peittyy. Kansi valilla pois ni nesteet tiivistyy. Sit paalle viela currytahnaa...currypaste. Saa varmana jostain. Jos ei ni toinen satsi curry pulveria. Ja sit antaa keittya ja hautua oikeen ajan kanssa. Mita kauemmin sen parempaa! Seuraavana paivana viela parempaa ku perunat ja herneet on oikeen imeny sen curryn. Sit voi sit tunkee kokojyva pitaan tai kokojyva tortillaan.
Ja jos tulisuuttaa enemman kaipaa ni pari tuoretta chilia voi laittaa kellumaan keittamaisen ajaksi ja sit noukkia ne pois. Paljon parempaa ku joku pulveri! Ja tietty joukkoon kuuluu paljon muita kikkailuja mut tolla tulee hyva perussatsi.
Tulista ruokaa tehdessa ei oo paa-asia et lykkaa kaikki tuliseksi tietamansa mausteet sekasin vaan se et osaa kayttaa niita oikein ja ruoka-aineiden makua pitaa kans jattaa esille. Samahan se chililla, pippurilla, currylla ja paprikalla hoystettyna on syoda vaikka Reebookin pohjia. Toisekseen esim currya pitaa kypsentaa kauemmin kuin lihaa. Eika suinkaan iskee poydassa suoraan purkista. Kypsentamalla iokeen hajun ja maun eron huomaa! Eika mee vatsat sekasin. Ja curryn kanssa sopii ns tuore chili tai paprikamauste mut en kylla alkais tulistakin tulisempia pippurijauheita lykkaamaan...ennemminkin sit corianteria, kuminaa ja sahramia tms. (Vertaa intialainen) Tulisempien pippurien kanssa taas ne kookosmaidot vahan lieventamaan. Ei mausteiden tarkotus oo polttaa suuta vaan maistua! (Vertaa Thai)
Jos jotain kiinnostaa tuliset karibialaiset-afrikkalaiset-intialaiset ohjeet ni paas kysymaan. Noista on asumisen kautta omakohtasta kokemusta ja hyvin on uponnu suomalaisillekki. Joskin tulisuutta on taytyny jokaikinen kerta vahentaa...vaikken chilia kaytakkaan!!!
Mut hyva on esim sikalainen curry...helppo tehda yhdessa kattilassa vaikka isompikin satsi. Vaharasvasta ja vie flunssapopot pois!
Eli ekaksi pannulle oliivioljya ja valkosipulia ja sita currya about 8 ruokalusikallista. Ne kun lampenee ja alkaa tuoksumaan niin paalle kananpaloja. Ne kant ois pitany jokunen tunti ennen tai edellisena paivana maustaa yrteilla - sipuli, ruohosipuli, persilja, valkosipuli, timjami,...siis mita vaan tuoreita yrtteja kaupasta saa ja ne morttelissa mossoksi. Tillia en kylla ehka tahan satsiin sotkis. ;)
No sit ku ne kanat on KUNNOLLA kypsentyny ni paalle kuutioiksi pilkottua perunaa (pari uuniperunan kokosta) tai pataattia ja kikherneita (purkki) ja pilkottu sipuli. Niita sit kaantelee vahan ja sit paalle vetta...sillai et se ei oo soppaa mut et ne nyt just ja just peittyy. Kansi valilla pois ni nesteet tiivistyy. Sit paalle viela currytahnaa...currypaste. Saa varmana jostain. Jos ei ni toinen satsi curry pulveria. Ja sit antaa keittya ja hautua oikeen ajan kanssa. Mita kauemmin sen parempaa! Seuraavana paivana viela parempaa ku perunat ja herneet on oikeen imeny sen curryn. Sit voi sit tunkee kokojyva pitaan tai kokojyva tortillaan.
Ja jos tulisuuttaa enemman kaipaa ni pari tuoretta chilia voi laittaa kellumaan keittamaisen ajaksi ja sit noukkia ne pois. Paljon parempaa ku joku pulveri! Ja tietty joukkoon kuuluu paljon muita kikkailuja mut tolla tulee hyva perussatsi.