Ruokaohjeita?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Laura
  • Aloitettu Aloitettu
Jos joku tietää, niin minua kiinnostaisi jotkut vähärasvaiset reseptit. Tällä hetkellä kun on vain 10% päivässä pitäis tulla rasvoista niin siinä ei kauheesti pysty lisäilee öljyä tai kermaa mihinkään.
Ehdotuksia, linkkejä?
 
Tulinen Thaiwok!
1-2 teelusikallista vihreetä tai punaista chilitahnaa.
1 chili
porkkanaa, kurkkua, selleriä, paprikaa, sieniä.. (haluamiasi vihenneksia)
n 1/2 purkkia maustamatonta tofua
kanaa haluamasi määrä / jotain muuta lihaa (ei ole pakko laittaa)
1prk kookos maitoa
.. voi keittää lisukkeeks nuudeleita.

(Eka tietenkin paistetaan mahdolliset lihat)
Ensin pistetään chilitahna pannulle ja ruskistetaan se.
Sitten sekaan heitetään sekaan sopiviksi pilkotut (ei liian pientä murskaa) vihannekset. Sekotetaan tahnan sekaan. paistetaan niin, että ne jää kuitenkin koviksi. Pistetään tofut ja lihat sekaan. Heitetään joukkoon kookosmaitoa haluamasi määrä. Saa tulla litkua.
Maustetaan halutessa thai mausteilla ja soijakastikkeella.
Tulisuutta pystyy sääteleen chilitahnalla ja chilillä (chilistä tehdään ihan pientä silppua).:kuola:
On muuten parasta wokkia mitä tiedän!
 
Sille joka pinaattikeitosta kyseli:
Itse olen suurustanut pinaattikeiton ohrajauholla, joka kaiketi vähän parempi kuin valkoinen vehnäjauho..? Korjatkaa jos olen väärässä..
 
Hei osaatteko neuvoa miten vaikka noista pakkasvihanneksista sais vähän herkullisempia, tai siis yleisesti ottaen että miten niitä vois käyttää vaikka jokapäiväisessä ruoanlaitossa.

Haluaisin tyyliin höyryttää niitä ja tehdä sellaisia gratinoituja parsakaaleja ym. muuta ja muutenkin syödä ihan päivittäin mutta ne ei mun mielestä oo kovin herkullisia kun vain keittää.

Lisäksi,miten ihmiset maustaa niitä vihanneksia? Tää olis kyllä ehkä kuulunut tonne Tyhmien kysymysten kerhoon... :nolo:
 
Kokeilepa kirjoittaa hakukoneeseen fatfree. Sieltä pitäisi löytyä kaikenmoista reseptiarkistoa. Ongelma on tietty se, että ne ei ole suomalaisten kauppojen tarjonnan mukaan laadittuja, mutta saa kai niistä jotain ideoita.
 
Hei osaatteko neuvoa miten vaikka noista pakkasvihanneksista sais vähän herkullisempia, tai siis yleisesti ottaen että miten niitä vois käyttää vaikka jokapäiväisessä ruoanlaitossa.

Haluaisin tyyliin höyryttää niitä ja tehdä sellaisia gratinoituja parsakaaleja ym. muuta ja muutenkin syödä ihan päivittäin mutta ne ei mun mielestä oo kovin herkullisia kun vain keittää.

Lisäksi,miten ihmiset maustaa niitä vihanneksia? Tää olis kyllä ehkä kuulunut tonne Tyhmien kysymysten kerhoon... :nolo:

Hmm... no tähän tarvitaan kyllä vähän rasvaakin. Ts. öljyä pannulle ja siihen jotain mausteita paistumaan vähäksi aikaa. Koko ajan sekoitellen, etteivät kärvähdä. Sitten laitetaan pannulle pakastevihannekset ja paistellaan. Jos on kannellinen pannu, kannattaa laittaa kansi päälle vähäksi aikaa, että sulavat nopeammin. Lopuksi voi lisätä yrittisuolaa, suolaa tai soijakastiketta. Mausteen tapaan voi käyttää myös esim. aurinkokuivattuja tomaatteja. Siis pilputa ne ja paistella siinä muiden mausteiden kanssa eka. Jos niitä käyttää voi olla, ettei tarvitse ollenkaan lisätä suolaa - makuasia siis.

Voihan niitä vihanneksia toki ilman rasvaakin siinä pannussa kypsentää, mutta mausteista saa paremmin aromit esiin öljyn/rasvan avulla. Ilman rasvaa paistettaessa pitää sekoittaa paljon kiivaammin ja mausteet tietty laitetaan vihannesten sekaan ;)
 
Hmm... no tähän tarvitaan kyllä vähän rasvaakin. Ts. öljyä pannulle ja siihen jotain mausteita paistumaan vähäksi aikaa. Koko ajan sekoitellen, etteivät kärvähdä. Sitten laitetaan pannulle pakastevihannekset ja paistellaan. Jos on kannellinen pannu, kannattaa laittaa kansi päälle vähäksi aikaa, että sulavat nopeammin. Lopuksi voi lisätä yrittisuolaa, suolaa tai soijakastiketta.

Ja Inkivääriä vielä joukkoon, niin ai ai! :hyper:
Mä oon kai vähän outo kun mun mielestä kaikki vihannekset maistuu hyviltä myös höyrytettynä ilman mitään mausteita...
 
Tässä helppo ja nopea kanapastaohje:

Marinoituja broilerinfilesuikaleita (n. 400G)
Hovi kevyt (13%) tomaatti-basilika tuorejuustoa n. puoli purkillista (purkissa 200g juustoa)
Torinon tummaa proteiini pastaa n. 200g

Keitä pasta ja paista suikaleet. Lisää tuorejuusto broilerin sekaan kun suikaleet ovat kypsiä. Sekoita lopuksi valmis pasta näiden sekaan. Hyvää tulee..!
Makua voi vaihdella broilerin marinadia ja tuorejuuston makua vaihtamalla..
 
Kertokaas lemppari piknikreseptejänne? Haluttais jotain maittavaa ja säilyvää. Mietin kinkkupiirakkaa pannariperiaatteella ja raejuustosalaattia. Mitä makeaa ja mitäs juomaa? Kaffet ois tietty perinteiset:)
 
AAMUMÖSSÖ

Ehrmannin rahkaa 1prk
Suurehko banaani
Neljän viljan nalle -täysjyvähiutaleita ~50g
Mehukeittoa maun mukaan, itse käytän valion mansikka/vadelmakeittoa (9kcal/dl)

Rahka kaapetaan kuppiin, banaani pilkotaan pieniksi siivuiksi, nalle-hiutaleet heitetään sekaan ja päälle kaadetaan mehukeittoa. Sitten vain sekotellaan vähän lusikalla ja eikun mättämään kohti ääntä. :kuola:
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Tämmöistä härpäkettä syön useaan otteeseen ja paljon.
Perunoita pussillinen, kuoritaan ja leikataan ohkaisiksi siivuiksi. Uunivuoan pohjalle puolet perunoista, suolaa päälle. Perunoiden päälle pakasteseitä palasina. Lisää perunoita päälle. Kaiken kruunaa sianlihasuikaleet, Porsaan Kastikesuikaleet. Päälle munamaito ja pariksi tunniksi uuniin muhimaan. Mausteena siis vain suolaa.
 
Pellavarouhepyörykät


1 pieni sipuli (1rkl voita)
1dl pellavarouhetta
2dl vettä, (lihalientä, maitoa, kermaa)
400g (broilerin)jauhelihaa
1 kananmuna
1tl suolaa
mustapippuria ja hiven valkopippuria, paprikamaustetta yms. mitä tahtoo.


Sekoita nestettä samalla kun lisään pellavarouheen. Turvota pellavansemerouhetta sen aikaa kun kypsennät sipulia. Kuori ja silppua sipuli. Kypsennä se voissa pehmeäksi. Yhdistä jauhelihaan muut ainekset. Vaivaa taikina hyvin, mikäli omaa käsivatkaimen, kannattaa käyttää sitä. Muotoile taikinasta lihapyöryköitä. Koska taikina on varsin pehmeätä broilerista, turha hermostua vaikkei niitä pullia kykene pyöritteleen, hyviä niistä tulee silti. Paista pannulla tai uunissa kypsiksi. Suosittelen uunia em. seikan vuoksi. Eli leivinpaperin päälle pellille ja noin 175'c kunnes kypsiä (riippuu pullan koosta)


Ravintoainekoostumus noissa on kyllä huippuluokkaa, sopii dieetillekin, sisältää myös mukavasti. Koostumukseltaan broilerpullina varsinkin, hyvin pehmeitä, helppo syödä runsaastikin.

Näille sitten kaveriksi:
Kurkkua & tomaattia
tai
Pakastevihanneksia lämmitettynä
tai
muusia&hernemaissipaprikaa
tai
riisiä ja currykastiketta jos oikein haluaa repästä
 
Kertokaas lemppari piknikreseptejänne? Haluttais jotain maittavaa ja säilyvää. Mietin kinkkupiirakkaa pannariperiaatteella ja raejuustosalaattia. Mitä makeaa ja mitäs juomaa? Kaffet ois tietty perinteiset:)

Kesällä kylmälaukkuun varaajien kera tälläinen salaatti:
(tai osa siitä)

250-400g broilersuikaleita maustettuja paistettuna
400g raejuustoa
2prk tonnikalaa valutettuna
200g juustokuutioita (esim. Polar5%)
+
1pkt kevytperunasalaattia
>4 tomaattia
1kpl kurkkuja
1-2 paprikaa
1-2 suolakurkkua

Kaikki sekaisin ja on hyvää! Tuota jaksaa syödä runsaasti kerralla, eikä tule ähky.Tuhdimman saa lisäämällä esim. makaroonia, juustoja voi vaihdella samoin kasviksia. Hieman erikoinen tulee vaihtamalla perunasalaatti punajuurisalaattiin.

Talvella kaipaa metsälenkille jotain lämmintä:

½l kuumaa keittoa termariin per ruokailija
200g raejuustopurkki suojattava pahimmalta jäätymiseltä

Parhaiten tähän sopii esim. kasvissosekeitto, muutama kuorittu peruna ja porkkana, purjoa, lanttua, selleriä, kenties hiven suolaa ja muskottia, valkopippuria varoen. Keitetään juuri ja juuri juurekset peittävässä vedessä pehmeiksi niin että haarukka uppoaa jonka jälkeen soseutetaan sauvasekoittimella.

Pannaristahan saa näppärän piirakan kun lisää kinkku suikaleita, juustoa ja paprikaa, hiven mustapippuria. Hmm... pitäisiköhän kokeilla noita lemppari kevytherkku-ketjun pannareita?
 
Kanakeitto

500g kananrintafileetä (maustamaton)
2kpl kanaliemikuutiota
10 kokonaista maustepippuria
paketti tuoreita keittokasviksia tai 10cm varsiselleriä, 2 porkkanaa 1 sipuli
7kpl perunoita
1l keitinvettä

Mittaa litra vettä reiluun kattilaan ja lisää mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää kuutioidut kananlihat. Keitä hiljalleen kannen alla n. 15min ja lisää kasvikset. Anna kiehua vielä hetki ennekuin lisäät pieneksi kuutioidut perunat, keitä vielä puoli tuntia.

Uunilohelle kermaviilikastike

1 purkki kermaviiliä
1-1½rkl kuivattua tilliä
1-2tl sitruunamehua
½tl suolaa
½tl sokeria
1/5tl valkopippuria

Sekaisin ja maustumaan jääkaappiin kunnes lohi on valmis uunista ja muusi ja/tai vihannekset keitelty.
 
Hih, en tunnekaan itseäni enää niin oudoksi, kun huomaan että muillakin on noita outoja yhdistelmiä, kuten kana-kala-salaatti ja liha-kala-vuoka:D Go Girls!

Pataruokien ehdoton suosikki:

Iso kimpale naudanpaistia paloiteltuna / karjalanpaistipalasia (800g-kg)
Paljon isoiksi lohkoiksi pilkottuja sipuleita (+porkkanoita ja/tai herkkusieniä)
1-2prk tomaattimurskaa/paseerrattua tomaattia
loraus punaviintä (2-3dl? Alkoholi haihtuu uunissa)
1 lihaliemikuutio/lihafondia
muutama laakerinlehti
kokonaisia mauste- tai mustapippureita
paprikaa
(suolaa tai muita mausteita mieltymysten mukaan:rolleyes: )

Kaikki pataan ja sekaisin, nestettä niin paljon, että juuri ja juuri peittyy. Jos ei löydy viiniä, niin voi lisätä enemmän vettä. Uuni täysille (=250-300 astetta), annetaan olla (ilman kantta) n. 30min, sitten lasketaan lämpöä 150:een, ja annetaan muhia 3-3,5 tuntia kansi päällä. Jos ei löydy kantta, niin pitää lisätä vettä välillä, sitä ehtii haihtua melkoisesti. Ei tosin haittaa, vaikka päällimmäiset lihanpalat vähän kuivahtavat..:kuola:

Lisukkeet maun mukaan, mutta oma suosikki puikulaperunat:kuola:

Tästä jää reilusti yli jos syöjiä ei ole montaa, ja seuraavana päivänä muuntuu helposti esim. maailman parhaaksi lihakeitoksi!

Nälkä!:itku: Putkimiestä odotellessa.. keittelen lumesta pikakahvia ja syön tonnikalaa suoraan purkista. Ei tuu tiskiä, kun ei tiiä millon seuraavaks pääsee edes tiskaamaan..
 
Hih, en tunnekaan itseäni enää niin oudoksi, kun huomaan että muillakin on noita outoja yhdistelmiä, kuten kana-kala-salaatti ja liha-kala-vuoka:D Go Girls!

Varsinkaan ruuan kanssa ei kannata jumahtaa tuttuihin muotteihin, sitä kun saa elämänsä aikana lapata melkoset määrät. Olin tässä kaverilla ja omat eväät mukana, hän välipalaksi laittoi tummanleivän päälle tomaattimurskalla höystettyä tonnikalaa ja varotteli että hänellä on hieman kumma mieltymys. :D Musta tuo oli vallan asiallinen eväs.
 
TOSI hyvä kanasalaatti:

Jääsalaattia yksi kerä
Kurkkua n. 1/2
1-2 paprikaa
purkillinen ananaspaloja
purkillinen papaijapaloja
2.5 desiä tummaa fusilipastaa
n.600g Broilerin fileepihvejä (voi toki käyttää valmiita suikaleitakin mutta omasta mielestä noi pihvit on parempia kun ne saa paloitella itse sopiviksi paloiksi)

Eli kulhoon sekaisin salaatti, pilkotut paprikat ja kurkku, ananas -ja papaijapalat. Keitä pasta ja paista kanat. Meillä tykätään siitä että tulisuutta löytyy eli maustan paprikalla, cayannepippurilla, chilillä, musta sekä valkopippurilla ja currylla. Kanat ja pasta kulhoon muiden sekaan ja ääntä kohti. Todella hyvin tähän kastikkeeksi sopii Saarioisen kartanon kastike. On muuten hyvää! :kuola:
 
selläistä tonnikalasalaattia on viimeaikoina aika useinkin tehty.

punakaalia, jäävuorisalattia, sipulia, avokadoa, kurkkua, tomaattia suikaleiksi ja lautaselle. sekoita kulhossa tonnikala, luonnonjogurtti, puolikkaan limen mehu, suola, pippuria, 1 chili, 1 valkosipulikynsi. sitten siitä sekoitusta vaan kasvissuikaleiten päälle (joskus suikaloin surimipuikkoja vielä kaiken sen päälle)ja ääntä kohti. nam
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom