Ruokailujeni viilaus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dios
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.4.2002
Viestejä
46
Ikä
40
Nyt on päästy vihdoin sellaiseen elämäntilanteeseen, että on aika ruveta panostamaan tähän touhuun astetta enemmän ja tuli tässä tarkasteltua miten on tullut ravintoa ammennettua kulunut vuosi. Ilmeni selkeitä muutoksen tarpeita mutta anyways tässä numerot:

Aamupala:

Maitorahka:

24.5g Proteiinia = 98 kaloria
10.5g Hiilihydraattia = 42 kaloria
0.5g Rasvaa = 4.5 kaloria

= 144.5 kaloria

Reissumies 220g:

20g Proteiinia = 80 kaloria
96g Hiilihydraattia = 384 kaloria
3.5g Rasvaa = 31 kaloria

= 495 kaloria

= yhteensä koko ateria 639.5 kaloria


Ateria 1: Perus riisi/tonnikala:

150g keitettyä tummaa riisiä
tonnikalapurkki (140g lihaa)

Riisi:

11g Proteiinia = 44 kaloria
108g Hiilihydraattia = 432 kaloria
3.45g Rasvaa = 31 kaloria

= 507 kaloria

Tonnikala:

31g Proteiinia = 124 kaloria
5 Hiilihydraattia = 20 kaloria
2g Rasvaa = 18 kaloria

= 162 kaloria


= yhteensä koko ateria 669 kaloria


Palautusjuoma Muscle + 100g

100 g jauhetta sisältää:
Proteiinia 42 g
Hiilihydraattia 43 g
Rasvaa 3g
Kreatiinia 5 g

=

yhteensä 372 kaloria

Ateria 2: Perus riisi/tonnikala:

150g keitettyä tummaa riisiä
tonnikalapurkki (140g lihaa)

Riisi:

11g Proteiinia = 44 kaloria
108g Hiilihydraattia = 432 kaloria
3.45g Rasvaa = 31 kaloria

= 507 kaloria

Tonnikala:

31g Proteiinia = 124 kaloria
5 Hiilihydraattia = 20 kaloria
2g Rasvaa = 18 kaloria

= 162 kaloria


= yhteensä koko ateria 669 kaloria

Välipala:

Maitorahka:

24.5g Proteiinia = 98 kaloria
10.5g Hiilihydraattia = 42 kaloria
0.5g Rasvaa = 4.5 kaloria

= 144.5 kaloria

Reissumies 220g:

20g Proteiinia = 80 kaloria
96g Hiilihydraattia = 384 kaloria
3.5g Rasvaa = 31 kaloria

= 495 kaloria

= yhteensä koko ateria 639.5 kaloria


Iltapala Maitorahka Ehrmann 250g + öljyt:

Maitorahka:

24.5g Proteiinia = 98 kaloria
10.5g Hiilihydraattia = 42 kaloria
0.5g Rasvaa = 4.5 kaloria

= yhteensä 145 kaloria

2 x 15g oliiviöljyä = 270 kaloria

= yhteensä 415 kaloria


Yhteensä noin 3404 kaloria

Ravinteiden suhteet:

Proteiinit 247.5 grammaa = 990 kaloria = 31.8 %
Hiilihydraatit 477.5 grammaa = 1910 kaloria = 61.4 %
Rasvat 52.9 grammaa = 476.1 kaloria = 6.8 %


----------

No niin elikkäs sen mitä tiedän, niin suhteiden ilmeisesti pitäisi olla lähempänä 30/40/30 ja nythän minulla on about 32/61/7 eli kohtuullisen perseellään. Rasvaa pitäisi lisätä ilmeisesti kohtuu reippaasti. Tähän asti lähinnä ollut nuo pari ruokalusikkaa oliiviöljyä iltaisin. Lisäisinkö kylmästi lisää noita lusikallisia vaikka välipaloille tai vastaaviin kohtiin vai mitä suosittelette? Ja tietysti samalla hiilareita pitäisi vähentää kohtuu selvästi. Muutkin huomiot sekä parannusehdotukset sallittuja.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän toi dieettiruokavaliosta jakaumien suhteen menee ihan hyvin. Kaikille tuollainen alle 10% ravintojakauma ei kuitenkaan sovi, mutta testaile sinä ja kerro sitten kokemuksia. Itse tiputtaisin hieman hiilareita ja korvaisin sen kalorijäämän kalaöljykapseleilla ja oliiviöljyllä.
 
Pisti tuo alhainen rasvan E% silmään niin tarkistin arvot.

Jos grammamääristä laskee totaalikalorit saadaan: 3376,1Kcal ja E%:29,3/56,6/14,1, jolloin saadaan summaksi 100%.
 
astro sanoi:
Pisti tuo alhainen rasvan E% silmään niin tarkistin arvot.

Jos grammamääristä laskee totaalikalorit saadaan: 3376,1Kcal ja E%:29,3/56,6/14,1, jolloin saadaan summaksi 100%.

joo on varmaan pertti luullut että rasvasa saman verran kaloreita kuin hiilareissa. NÄin ainakin päässä laskettuna vaikuttais olevan. aika :david: tuo treadin aloittaja
 
TheLORD sanoi:
joo on varmaan pertti luullut että rasvasa saman verran kaloreita kuin hiilareissa. NÄin ainakin päässä laskettuna vaikuttais olevan. aika :david: tuo treadin aloittaja

Eipäs nyt pertitellä sillä vallan hyvin tiedossa rasvan ja hiilareiden kalorimäärän ero. Siispä jostain muusta tullut tuo pieni laskuvirhe, mutta siltikin ajattelin tuota rasvaa lisätä jonnekkin 30 % tietämille, joten ei kai tässä auta kuin oliiviöljyä ruveta lappaamaan.
 
TheLORD sanoi:
joo on varmaan pertti luullut että rasvasa saman verran kaloreita kuin hiilareissa. NÄin ainakin päässä laskettuna vaikuttais olevan. aika :david: tuo treadin aloittaja

Melko taitavasti käytät parasta ominaisuuttasi.
 
pellavasiemenöljy,kalaöljy,vehnänalkioöljy,cla,kylmäpuristettu rypsäri on kaikki parempia
kuin oliiviöljy(ei tosin jättihuono sekään). eli öljylisiä musta kandee ottaa vähän kaikkee ei ne niin kalliita kuiteskaan ole....

reissumiestä vaihtaisin puuroon, koska jos oikeen tarkkaan kattoo niin näissä nykyruisleivissä on noin puolet vehnää=sokeria...
 
Täytyypäs tutustua tosiaan noihin muihinkin öljylaatuihin kerran tuntuvat olevan kehuttuja.

Mites noiden annostelu? Lisäänkö kylmästi vaikka joka aterialla (paitsi tietysti salin jälkeiselle) 1-2 ruokalusikkaa ja vähennän samalla tietysti hiilareista saman määrän. Entäs mites vitamiinien suhteen tilanne kehittyy sillä eikös noissa öljyissä ole ainakin E-vitamiinia ja sehän on rasvaliukoinen, onko mahdollista täten saada liikaa.
 
Hedelmiä ja vihanneksia et syö ollenkaan? Niistä saisit kuituja, vitamiineja, hivennäisaineita ja ties mitä.

Itse paistan tonnikalat öljyssä, sekaan 1/2 vihannessekoituspussi ja 1/2 purkki tomaattimurskaa sekä reilusti mausteita. Paljon paremman makuista ja ainakin vaihtelua.
 
Eemeli sanoi:
Hedelmiä ja vihanneksia et syö ollenkaan? Niistä saisit kuituja, vitamiineja, hivennäisaineita ja ties mitä.

Itse paistan tonnikalat öljyssä, sekaan 1/2 vihannessekoituspussi ja 1/2 purkki tomaattimurskaa sekä reilusti mausteita. Paljon paremman makuista ja ainakin vaihtelua.

Kyllä sitä mm. omenoita ja appelsiinejä tulee syötyä mutta en ole niitä koskaan laskenut mukaan näihin. Samaten noita sekavihannespusseja on tullut käytettyä. Tosiaan kun ei tässä millään dieetillä olla, niin ei ole tullut laskettua kuin nuo basic ruuat.
 
ei niitä öljykään tolkuttomasti kande lomotella...... ite käytän 30g pellavaa ja 10g vehnänalkioo jotka sotken puuron sekaan, kalaöljyä 6kapselia(voi jättää niinä päivinä väliin kun syö vaikka lohta), rypsärit ruuanlaittoon ja salaatteihin jne.. niin ja lesitiinirouheesta saa kans hyviä rasvoja, vaikka puuroon ruokalusikallinen, pinjansiemenet salaatteihin ja mantelit naposteltavaks... luontaistuotekaupantäti kyllä neuvoo(ja rahastaa).
 
Pellavarouhe o hyvää kamaa. Aamulla kävi mielessä, että mitäs pellavarouhe tykkää kun oon puuron sekaan pistelly?'Onko lämmityksellä mitään negatiivisia vaikutuksia rasvaan?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom