Robert Helenius

Liittynyt
23.1.2013
Viestejä
865
Robert oli Ring lehden listan, oliko 5. tai 6. haastaja, boxrec parhaimmillaan 3. WBO- liiton 1. haastaja. Robbestahan puhuttiin parhaina aikoina yleisesti suurimpana uhkana Klitschkoille/heidän manttelinsa perijäksi. Sitten tulivat loukkaantumiset yms.
Aika kova ollut ranking aikoinaan, noin muistelinkin.
Yks asia siinä vaan että mun mielestä raskaansarjan taso noussut todella paljon noista ajoista, sillon oli vaan klitsko kenelle ei kukaan pärjännyt.
Nyt on muutenkin tilanne paljon kiinnostavampi.
Fury muuten rankattu ykköseksi ring lehdessä, sit oli wilder, ruiz ja joshua neljäs.
Kuka olis uskonut pari vuotta sit.
 
Liittynyt
11.5.2014
Viestejä
4
Mää luulen että prime Klitschko pyyhkäsis nytkin pöytää tolla porukalla. Aika hyvin yli 40v. ukko pärjäs Joosuaakin vastaan, jos ois ollu yhtään tappajan vaistoo jäljellä se olis lopettanu sen matsin. Liskon alamäki alko Jennings matsista.
 
Liittynyt
31.8.2017
Viestejä
77
En tiedä Robben treenikuvioista tarkalleen mutta olisikohan mahdollisuus mennä vetään training camppi vaikka Tyson Furyn kans, käy se kai satunnaisesti sparrivastustajana noiden huippujen kans mutta mun käsitys on että pääsääntöisesti treenataan vaan Ahvenanmaalla tutussa ja turvallisessa kotipiirissä.
Robertillehan tarjottiin mahdollisuutta mennä treenaamaan Furyjen talliin, mutta hän ei mennyt. Myös muista talleista tuli tarjouksia, mutta Robbe päätti jatkaa treenaamista Ahvenanmaalla Lindströmin kanssa.
 

Super5

VIP
Liittynyt
12.2.2006
Viestejä
4 890
Kaupunki
Helsinki
Eiköhän tossa uralla ole tullut muutamiakin "erheitä" mahdollisen parhaan menestyksen kannalta, mutta toisaalta kuka tietää, jos täydellä paahdolla hommat olisivat loppuneet jo aikoja sitten. Sprottin matsin jälkeen käsittääkseni tuli pari vuotta taukoja ja palauduttiin vammoista. Jos henkistä jaksamista ja kiinnostusta olisi ollut, niin tuskin ihan noin olisi tehty. Muutenkin viestit ovat Heleniuksesta aina olleet, että hieman laiska treenaaja, jota täytyy potkia. Vaikka huippujen kanssa sparraileekin, niin kotosalla treenatessa tuskin on mitään mittareita yhtään mihinkään. Muutenkin varmaan huipuille ihan pätevää sparriseuraa osaamisen ja kokonsa takia, ei noita jamppoja puussa kasva. Mutta taas Robbelle ihan oikeita treenikavereita ei ainakaan Suomessa ole yhtään.

Jos jaksamista ja kiinnostusta riittää, niin Robbe kunnon leirille kovien nimien pariin ja omistautumista kehiin, niin varmasti vielä pystyy tasoansa nostamaan.
 
Liittynyt
1.6.2010
Viestejä
737
Nyt kun Helenius on käynyt tuola huippujen kanssa treenailemassa niin olettaisin että Helenius tosiaan on vaan tuotu sinne nimenomaan sparrivastustajaksi, eikä niinkään siksi että kehitettäis myös Heleniusta nyrkkeilijänä mutta toki sieltä varmasti hyvää oppia silti jäänyt en sitä sano. Helppo se on tietenki täältä huudella mut ois kiva nähdä mikä olis lopputulos kun sielä vedettäis otteluun valmistava treenileiri vaikkapa Furyn kanssa eikä missään Ahvenanmaalla.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 675
BoxRec: Robert Helenius

Heleniuksen Boxrec-ranking luonnollisesti putosi tappion johdosta, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti. Se on nyt #35, eli edelleen parempi kuin ennen Teper-matsia. Washington nousi voitolla sijalle #16.

Itse toivoisin ja näkisin viisaimmaksi yrittää uudestaan jotain Washington-matsin tyylistä ottelua hyvätasoista, mutta ei aivan kärkiukkoa vastaan jonnekin vuodenvaihteeseen. Voitto siitä avaisi sitten taas mahdollisuuksia isoihin matseihin. Jos siitä tulee tappio, niin kannattaa ehkä miettiä jotain välimatsia, mutta tähän saumaan niitä ei tarvita.
 
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
80
Kuinkahan paljon ammattinyrkkeilyssä on ns sopumatseja eli sovitaan voitto etukäteen. Luulis että jonkinverran, bisnes on bisnestä ja bisnes ei ole läheskään aina rehellistä. Toivoisin että sopu olis syy miksei Helenius juuri oikeaa käyttänyt, ja olis vaikkapa samalla luvattu jatkomatseja Jenkkilään jne. En kyllä halua silti syytellä ja väittää mitään. Ehkä tää on vaan pitkäaikaisen fanin viimeinen oljenkorsi, toivoa että todellinen ottelukyky olisi sittenkin parempi kuin nyt nähty..
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
8 675
Väittäisin että sopumatsit ovat harvinaisia ja varsinkaan niitä ei tehdä missään isoissa otteluissa. Näissä ottelupalkkiot ovat merkittäviä ja voiton mahdollistamat jatkotilit voivat olla todella suuria. Etenkin raskaassa sarjassa. Tuonkin ottelun voittajalla oli ihan realistinen mahdollisuus päästä MM-otteluun ja tämmöisessä väliottelussakin haastajan palkkio lähentelisi varmasti miljoonaa.

Suosiolla häviämisestä pitäisi siis maksaa todella paljon. Tällöin myös pitäisi lyödä vetoa tosi isoista summista, että siinä on järkeä. Ja siinä taas jää helposti kiinni, kun vedonlyöntiyhtiöt tarkkailevat sellaista, että joku nyt lyö yhtäkkiä miljoonan likoon, että ottelija X voittaa tyrmäyksellä erässä Y.

Olen täysin varma, että tässä ottelussa ei ollut kyseessä sopumatsi, vaikka sellaisia varmasti joskus tapahtuukin.
 

Kuli

VIP
Liittynyt
29.8.2005
Viestejä
2 881
Laiton sekä laillinen vedonlyönti sekä laillisen kautta tapahtuva rahanpesu on aina houkutellut järjestäytyneen rikollisuuden paikalle.Siellä missä on konnia on myös halu järkätä tuloksia sitä sit tehdään kiristämällä,uhkailemalla ja ihan rahalla.Sattuuhan noita mystisiä juttuja missä ottelija/pelaaja valittaa kesken matsin että ei näe mitään tai kesken kaiken alkaa huimaa niin ettei omaan nurkkaansa/vaihtopenkille löydä.

Urheilija saattaa olla ihan viaton ja syyllinen/epäilty löytyy huoltajista tai valmentajista.Jossain väitettiin että laittomassa vedonlyönnissä pyörii jotain 800 miljardia dollaria vuosittain.
 
Liittynyt
21.5.2010
Viestejä
20
Ei sopuotteluita käytännössä mitenkään "turvallisesti" voida isoissa matseissa järkätä Turvallisella tarkoitan sitä, että asia ei paljastuisi. Väitän, että sopuottelua pitäisi olla järjestämässä sen verran moni taho, että se ei millään voisi pysyä salassa. Uskon myös, että sopuottelun paljastaminen saattaisi olla aikas suuri houkutus. Taatusti joku haluaisi kunnian siitä, että paljastaa vilpin, varsinkin jos kyseessä on joku merkittävä ottelu. Pikkumatseissa lajeista riippumatta varmasti sopupelejä tapahtuu, onhan tästä kotoisiakin esimerkkejä.

Tuo 800 miljardia kyllä kuulostaa täysin uskomattomalta. Sehän olisi siis suurempi kuin vaikkapa koko Yhdysvaltain puolustusbudjetti.
 
Liittynyt
13.6.2015
Viestejä
80
Joo luulis että se myös hiukan näkyisi matsin aikana, jos olis komentona että toinen ei saa tyrmätä, vaan pitäis ikäänkuin olla passiivinen ja tarjota paikkaa tyrmäykselle.

Toisaalta futis on erittäin seurattua ja pelaajat tuttuja otteiltaan faneille, ja silti sieltä muistaakseni paljastui maksettuja lopputuloksia. Ajattelis että joukkuepelissä vielä vaikeampi kuin kamppailulajeissa feikata ja samalla esiintyä uskottavasti.

Lähinnä nyrkkeilyssä tulee mieleen juuri tämä vaihe kun jollekkin isolla rahalla pedataan korttia kuntoon ja avataan reittiä mestaruusotteluihin. Niin ehkä joskus tilataan sopiva tyyppi jolle hiukan vihjataan ettet saa voittaa, mutta samalla luvataan jotain muita matseja palkkion lisäks joissa sitten saa otella voitostakin kuhan tää tärkee matsi saadaan pakettiin halutulla tavalla jne.

En nyt väitä että tässä Robertin tapaukses olisi sellasta kuvioo, mutta en täysin mahdottomana pitäis. Toisaalta turhaa spekua kun ei voi tietää. Heti kotimatkalla kyllä tuli ilmoitus että "haluavat meitä uudestaan jenkkilään", mutta toisaalta toihan oli ihan kelpo matsi, hyvin ja kunnialla oteltu tappio eikä mikään väsynyt pakittelu ja haluton halailu. Ihan aito ja rehti fiilis itse matsista jäi.

Ammattinyrkkeily on jokatapaukses raakaa touhua, jossa on myös taktikointia ja vaikutusvaltaisia herroja, ja ei aina kaikki mene reilunpelin säännöillä. Aikamoista suhdetoimintaakin. Mutta kai se niinkin menee, että jos oot oikeesti yksi parhaista, niin ihan nyrkkeilemällä ja voittamalla nouset huipulle. Mutta sitä en tiedä, kuinkapaljon bisnespuolella on kartellia, ja onko nousevien kykyjen oltava oikeis talleis jotta ura etenee ja sopivia, voitettavissa olevia ja uraa eteenpäin vieviä vastuksia järjestyy.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 844
Mikä tässä Heleniuksen ottelussa olisi ollut sovitun ottelun pihvi?

1) Uhkailu olisi ollut hyvä motiivi. Henki pois tai kyynärtaive takaviistoon.
2) Suora raha.
3) Lupaus tulevasta hyvästä ottelusta.

Ykköseen selkeä jees.
Kakkoseen miksi rahoittajan puolelta.
Jos ei ole nimeä paperissa, ei ole mitään.

Kuka sitten, ja millä motiivilla, näin olisi toiminut. Tämän ottelun suhteen päästään niukin naukin (rikollisessa ja riskaabelissa mielessä) kolkkapoikien pullakassan masseihin.
 
Liittynyt
12.10.2002
Viestejä
181
Todennäkösempi syy ettei oikeaa käytetä niin paljon taitaa valitetttavasti varmaan vieläkin olla se että sitä pitää säästellä ettei mene rikki uudestaan. Haittaa varmaan vähän ottelutyyliäkin jos sitä ei voi vaan pehmitykseen käyttää vaan pitää koittaa vain varmemmista paikoista.
 
Ylös