- Liittynyt
- 6.9.2002
- Viestejä
- 301
Olen väsännyt itselleni ja tyttöystävälleni ruokavalion, jossa mennään miinuskaloreilla ja jakauma menee about 30/40/30 (p/h/r).
Tuli tuossa vain ajatuksena mieleen, että onko noin korkeat rasvat välttämättömiä painonpudotuksen kannalta?
Eli onko olemassa "vähimmäismäärä" rasvaa joka pitää ruokavalioon kuulua?
Esim. aamuaerobinen on hyvä tehdä kun siinä käytetään kehon rasvaa energiaksi. Eikö samalla tavoin voisi ajatella, että kun kehon rasvansaanti pidetään alhaisemmalla tasolla niin keho joutuu käyttämään energiakseen enemmän kehoon sitoutunutta rasvaa kun ei ruoan mukana tule "ylimääräistä" rasvaa?
Varsinkin dieetillä kun mennään miinuskaloreilla niin se näkyy lautasella ruoan määrässä ja sitä kautta olisi "mukavampi" ottaa sama kalorimäärä proteiinista tai hiilarista. Toki ei hiilaria kannata tappiin nostaa, mutta voisiko yhtä toimiva olla vaikka 40/40/20 jako tai jopa 50/30/20
Tuli tuossa vain ajatuksena mieleen, että onko noin korkeat rasvat välttämättömiä painonpudotuksen kannalta?
Eli onko olemassa "vähimmäismäärä" rasvaa joka pitää ruokavalioon kuulua?
Esim. aamuaerobinen on hyvä tehdä kun siinä käytetään kehon rasvaa energiaksi. Eikö samalla tavoin voisi ajatella, että kun kehon rasvansaanti pidetään alhaisemmalla tasolla niin keho joutuu käyttämään energiakseen enemmän kehoon sitoutunutta rasvaa kun ei ruoan mukana tule "ylimääräistä" rasvaa?
Varsinkin dieetillä kun mennään miinuskaloreilla niin se näkyy lautasella ruoan määrässä ja sitä kautta olisi "mukavampi" ottaa sama kalorimäärä proteiinista tai hiilarista. Toki ei hiilaria kannata tappiin nostaa, mutta voisiko yhtä toimiva olla vaikka 40/40/20 jako tai jopa 50/30/20