Rautapannu ja keraaminen liesi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JFG
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
JFG sanoi:
Onko mitään järkeä investoida kunnon valurautapannuun jos on keraaminen liesi?


Lämpiäähän se keraamisen lieden levykin siinä missä tavallisenkin. En oo kuullu että keraamisella liedellä ei vois paistaa valurautapannulla, eihän keraamisenlieden paljaalla levyllä mitään paisteta.
 
Ei keraamisessa liedessä ole valurautapannun kannalta mitään eroa "tavalliseen". Ja hella kuin hella, aina kannattaa ostaa kunnon valurautapannu. :rock:
 
MC Aropupu sanoi:
Ei keraamisessa liedessä ole valurautapannun kannalta mitään eroa "tavalliseen". Ja hella kuin hella, aina kannattaa ostaa kunnon valurautapannu. :rock:

Kysymys oli kai siitä miten liesi suhtautuu pannuun eikä pannu lieteen. Sanovat, että valurauta naarmuttaa keraamista liettä. Kokemusta ei ole, joten en tiedä pitääkö paikkansa.
 
Eipä ainakaan ole näkynyt naarmuja meillä n. vuoden käytön jälkeen. Kunnon valurautapannu on kyllä hyvä ostos jokaiseen keittiöön. Suosittelen vilpittömästi.
 
Kodinkoneliikkeissä ainakiin myyjät kehoittavat luopumaan valurautapannujen ja joidenkin muiden kattiloiden/pannujen käytöstä sillä ne voivat naarmuttaa keraamista liettä hyvinkin pahasti. On ihmisiä keille ei ole käynyt mitään, ja sellaisia joilla on ekasta käytöstä liesi mennyt vituiksi. Itse olen ollut todistamassa joskus aikoinaan kun upouudella liedellä kokattiin ekaa kertaa, käytössä valurautapannu ja liedessä mielettömät jurmut samantien. Meni ilmaiseksi vaihtoon koska siitä ei ollut ilmoitettu että näin voisi käydä. Toisilla taas ei kaiketi ole ollut mitään ongelmia mutta paska säkä jos jotain tapahtuu... :(
 
Ainakin meidän keraamisen (Siemens) ohjeissa kielletään valurauta ja alumiini.

Valurauta naarmuttaa ja alumiini jättää jäljen. Näin kävi edellisessä keraamisessa (asea scandia)
 
Joo meilläkin alumiini pannassa, jättää ikäviä jälkiä...
Valurautaa ei ole, joten en tiedä mitä se tekee???
Ohjekirjassa ainakin oli kielletty vain alumiini.
 
Up up up.. AEG:n keraaminen liesi ja kunnollinen Iittalan valurautapannu. Uskaltaa sitä kait pihvejä paistaa, ettei taso mene pilalle?
 
Omien kokemuksien pohjalta ainakin voi sanoa että ei ole valuraudasta mitään jälkiä jäänyt. Alumiinisia ei ole tullut käytettyä ollenkaan tuossa.
 
Meillä on Upon keraaminen keittotaso viidettätoista vuotta käytössä, ja ei siinä mitään ylimääräsiä naarmuja ole, vaikka valurautaakin vingutettu säännöllisesti. Upo kestää.
 
Titaanipannu kannattaa ostaa ennemmin kuin valurauta. Maksaa enemmän, mutta haukkuu hintansa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom