rasvattoman maidon vaikutus protskun imeytymiseen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ripidi
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
22.3.2007
Viestejä
78
Ikä
32
niin eli onko rasvattomalla maidolla vaikutusta lisäravinne proteiinin ja hiilareitten imeytymiseen vai onko se vain maidoissa se rasva joka hidastaa imeytymistä .Jos ei ole niin mikä se sitten on.:david:
 
No ei helevetissä ole vaikutusta. Onhan maidossakin proteiinia ja hiilareita (rasvattomassa ei muuta olekkaan). Rasva hidastaa yleisesti muiden makroravinteiden (siis hiilarit & proteiini) imeytymistä, mutta epäilen että mitenkään kovin radikaalisti loppujen lopuksi. Maidon kalsiumi taas saattaa jotain vitamiinipillereitä tms. estää imeytymästä, mutta noista ei sinun kannata huolehtia.
 
No ei helevetissä ole vaikutusta. Onhan maidossakin proteiinia ja hiilareita (rasvattomassa ei muuta olekkaan). Rasva hidastaa yleisesti muiden makroravinteiden (siis hiilarit & proteiini) imeytymistä, mutta epäilen että mitenkään kovin radikaalisti loppujen lopuksi. Maidon kalsiumi taas saattaa jotain vitamiinipillereitä tms. estää imeytymästä, mutta noista ei sinun kannata huolehtia.

No kyllä helvetissä on vaikutusta. Maito reagoi vatsahapon kanssa muodostaen sellasen kalvon vatsaan joka hidastaa sitä imeytymistä. Vatsahappo on muistaakseni etikkahappoa jos en ihan väärin muista. Koitapa lämmittää kattilassa etikkahappoa ruumiin lämpöseksi ja lorauta maitoa sekaan niin saat sellasen mukavan klimpin aikaan.
 
Vatsahappo on suolahappoa & muistaakseni pääasiassa pepsiini nimistä entsyymiä. Mutta en edelleenkään usko (kun en varmaksi tiedäkään :david: ) että maidon nauttiminen esim. palkkarin yhteydessä/jälkeen hidastaisi jotenkin olennaisesti ravinteiden imeytymistä. Toisaalta se suolahappo hapattaa maidon "klimpiksi" ihan samalla tavalla... Voiko olla ratkaisevaa eroa esim. maitoon tehty palautusjuoma vs. veteen tehty imeytymisessä? Tuskin...
 
no mikä osa maidosta aiheuttaa sen kalvon? ite veikkaisin rasvaa etupäässä... mutta samasta tuutista se perushera ja maito tulee, heraa on vaan käsitelty enemmän. ainakin ite oon käsittänyt että maitoa ei vedetä sen takia koska siinä on niin paljon laktoosia kun heraproteiinista taas laktoosia on poistettu aika rankalla kädellä.
 
maidossa taitaa proteiini olla hitaasti sulavaa (kaseiinia suurin osa) ja se kai hidastaa muutakin sitten (mutta miten paljon käytännössä, mun mielestä ihan järjetöntä uhrata ajatustakaan koko asialle)
mutta ei se imeytymisistä estä, ainakaan proteiinin.
 
Ei kai se rasva sitä kalvoa aiheuta, sitä kun on kuitenkin kovin vähän jopa "punaisessakin" maidossa? Ja tässä puhuttiin nimenomaan rasvattomasta maidosta. Ne maidon proteiinit (pienen googlailun jälkeen ilmeisesti vain kaseiinit) sakkautuu/tms kun joutuvat happamaan ympäristöön. Tällä pohjalla herat jää sinne sakkojen ulkopuolelle ja pilkkoutuvat & selviytyvät yhtä nopeasti ohutsuoleen imeytymään kuin "normaalistikin", mikäli nuo kaseiinit nyt jäävät hidastelemaan mahalaukkuun klimpeissään...

EDIT: Vittu mikä mutuilu thread. :lol2: Time for me to go to sleep->
 
Proc. Natl. Acad. Sci. USA Vol. 94, pp. 14930-14935, December 1997

Physiology

Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion


ABSTRACT

The speed of absorption of dietary amino acids by the gut varies according to the type of ingested dietary protein. This could affect postprandial protein synthesis, breakdown, and deposition. To test this hypothesis, two intrinsically 13C-leucine-labeled milk proteins, casein (CAS) and whey protein (WP), of different physicochemical properties were ingested as one single meal by healthy adults. Postprandial whole body leucine kinetics were assessed by using a dual tracer methodology. WP induced a dramatic but short increase of plasma amino acids. CAS induced a prolonged plateau of moderate hyperaminoacidemia, probably because of a slow gastric emptying. Whole body protein breakdown was inhibited by 34% after CAS ingestion but not after WP ingestion. Postprandial protein synthesis was stimulated by 68% with the WP meal and to a lesser extent (+31%) with the CAS meal. Postprandial whole body leucine oxidation over 7 h was lower with CAS (272 ± 91 µmol·kg1) than with WP (373 ± 56 µmol·kg1). Leucine intake was identical in both meals (380 µmol·kg1). Therefore, net leucine balance over the 7 h after the meal was more positive with CAS than with WP (P < 0.05, WP vs. CAS). In conclusion, the speed of protein digestion and amino acid absorption from the gut has a major effect on whole body protein anabolism after one single meal. By analogy with carbohydrate metabolism, slow and fast proteins modulate the postprandial metabolic response, a concept to be applied to wasting situations.


DISCUSSION

The impact on postprandial protein metabolism of the speed of amino acid absorption by the gut has not been estimated previously in humans. Under the conditions of this study, i.e., a single protein meal with no energy added, two dietary proteins have different metabolic fates and uses. After WP ingestion, the plasma appearance of dietary amino acids is fast, high, and transient. This amino acid pattern is associated with an increased protein synthesis and oxidation and no change in protein breakdown. By contrast, the plasma appearance of dietary amino acids after a CAS meal is slower, lower, and prolonged with a different whole body metabolic response: Protein synthesis slightly increases, oxidation is moderately stimulated, but protein breakdown is markedly inhibited. The latter metabolic profile results in a better leucine balance.

Siinahan sita oli, kaseiini imeytyy hitaammin. Osta kallista heraisolaattia ja laita sekaan maitoa ja avot, meni patakka hukkaan. Ei tuosta taida oikein muuta saada irti... (ei toimi enaa aivot tahan aikaan:evil: )

E: Jos joku miettii, etta miksi nain -siihen ei artikkeli osannut vastata. Valiako silla?
 
Yäk - rasvaton maito on tiskivettä :D Sais kaataa takas lehmää ton moskan. En tiiä noist imeytymisist mut rasvaton maito ei sekottunu kaakaosee utis kun vahingos laitoin.

e. nii ja :offtopic: :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Eikös maito oo muuten ihan hyvä proteiininlähde?
No ottaen huomioon että nuo myytävät jauhemuotoiset herat ja kaseiinit on tehty maidosta niin onhan se. Vissiin "aidon" maidon proteiineista 20% heraa ja 80% kaseiineja. Mukana tulee tosin sitten lähes saman verran hiilareita & jonkun verran rasvaakin (tyydyttynyttä vissiin, ja ei tietenkään rasvattomista ;) :arvi: ) jos oikein kunnolla rupeat maitoa kiskomaan. Ja mulla ainakin meni intissä maha jo vähän kuralle, vaikka en mitenkään laktoosi-intolerantti ihminen olekaan, kun rupesin kiskomaan yhdessä vaiheessa jotain 2-3l kevytmaitoa päivässä. Sanokaa vaikka laiskaks mutta on se vaan helpompi juoda 0,5l protskusheikki kun kiskoa 1l maitoa.
 
en ota kantaa sen kummemmin että hidastaako vai ei, mutta yleensä noissa lisäravinne pusseissa ja liikkeiden sivuilla lukee ohjeessa että sekoitus veteen tai rasvattomaan maitoon.
että kai kevyt ja täysmaito jotain estävät/hidastavat tuolla meidän masuissa!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom