Kerrankin helppo vastaus, se on yli 10% BW
. Tuo on kyllä ihan oma, puhtaasti kädenheilutteluun perustuva lukema mutta aivan toimiva sellainen. Eli jos pyrkii pitämään kehonpainon vaihtelut 10% haarukassa, niin on turvassa. Ei tarkoita, että painon nostaminen 11% tarkoittaisi heti löysää nahkaa ja aineenvaihdunnan ongelmia mutta rajan yli mentäessä on hyvä seurata tarkemmin. Ja kyllä sitä rasvaa saa kerätä ihon elastisuuden rajan ylittämiseksi niin paljon, ettei se epähuomiossakaan tapahdu. Jos vyötärömitta menee päälle 100cm, niin kannattaa viimeistään miettiä onko syytä jatkaa.
Olet "rintalihas erottuu joka reunalta ja latsit sahalihaksesta" -rasvoissa. En perusta prosenteista mutta tämä on jo mitä todennäköisimmin sinulle "kireä" fysiikka jos puhutaan siitä miten aineenvaihdunta tilanteen tulkitsee. Kireysero hartialinjan ja vyötärön välillä on melko iso, mikä puoltaisi löysää nahkaa mutta ainakin tässä kuvassa jenkkakahvojen olemus näyttää enemmän rasvalta. Navan kohdalla löysän nahan näköistä mutta menee arvailuksi jo.
Lihaspaksuuden puolesta et ole enää aloittelijatasolla ja se tekee epätodennäköiseksi saada lihasta kasvamaan samassa painossa. Toisaalta ylipainohistoria voi vielä vaikuttaa toiseen suuntaan.
Sen mitä voin täydellä varmuudella sanoa, niin
älä ryhdy mättämään ruokaa ilman määräkontrollia. Jos pyörittelet tuollaisia ajatuksia, niin se jo kertoo että painonpudotuksen jatkaminen on riski. Nyt olisi tärkeintä pitää saavutettu painoluokka. Ruokamäärää olisi pikemminkin syytä lisätä, mutta suunnitelmallisesti. Ison painonpudotuksen suurin haaste ei ole se pudotus, vaan pudotetun painon poissa pitäminen.