Rasvanpolttoruoka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jukkas
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Trinity sanoi:
Ja kookosrasva=eläinperäinen rasva ...eli "pahaa" rasvaa.

Jos näin haluat uskoa niin sitten niin. Itse uskon seuraavaa:

Tyynenmeren eräässä saaressa jengi vetelee kookosta ihan antaumuksella. Siinä ohessa ne syö sikoja, kanoja, kalaa, eivät juurikaan käytä sokeria. Syövät siis tyydyttynyttä rasvaa, 57 % ruokavaliosta tuli siitä. (Länsimaissa suositellaan max 10%.)

Saarelaisten rasvasta 52% oli tyydytettyä, 48 % tyydyttämätöntä. Uusseelantilaisilla siinä naapurissa vastaavat luvut olivat, 35 % ja 65%, respectively.

Saarella ei tavattu sellaisia tauteja kuin valtimonrasvoittumistauti, sydäntauteja, koliittia , vatsahaava, paksusuolen syöpää, divertikuloosia, umpisuolentulehdusta, peräpukamia eikä ummetusta.

EDIT: niin tai näin, niin kookosrasva nyt varsin varmasti ei ole eläinperäistä rasvaa...
 
Noniin... hohhoijaa. Varmasti ymmärsit että tarkoitin tuolla yhtäläisyysmerkillä sitä, että ovat yhtä huonoja rasvoja molemmat...
Minä uskon että nuo etelän ihmiset söivät hyvin paljon kalan rasvaa joten saivat siitä huomattavan paljon mm. omega 3:a. Varmaan vaikuttaa sitten kokonaissummaan... Enkä usko että eri kansallisuuksia voi tuolla tavalla mennä vertaamaan kun elintavat ovat muilta osin täysin erilaiset. Täällä mm. vedetään sitä sokeria (joka uskoakseni vaikuttaa paljonkin veriarvoihin). Mutta aivan sama. Itse syön suurimman osan rasvoistani mieluiten kylmäpuristetusta pellavansiemenöljystä, kp-rypsäristä, auringonkukansiemenistä ja kalaöljyistä. Kukin tallaa tyylillään ja piste.
 
Cockton sanoi:
Siis herra siunaa, en kyllä arvannut että oliiviöljyä joku pitäisi epäterveellisenä. :eek: Korjaa nyt jos ymmärsin väärin mitä tarkoitit.

Siis käsitit kyllä tämän loppulauselmani väärin, missä tarkoituksenani oli esittää, että kyllähän niitä tutkimuksia löytyy, kuten seuraavassa linkissä, jossa oliiviöljyä pidetään taas tappoöljynä...
http://my.webmd.com/content/article/13/1728_55672
 
Kyllähän se vähän niin on että jos yksittäisiä tutkimuksia tuijottaa, niin mihin tahansa saa tuen. Suurempaa linjaa ja konsensusta taas on hieman hankala hahmottaa ensinnäkin sen takia, että ravitsemus tieteenä on sen verran tuore, ettei pitkäaikaisia tutkimuksia ole oikein mistään. Pisimmät ovat tainneet olla muutamia kymmeniä vuosia (jotka siis olen löytänyt), eivät siis todellakaan riittäviä määrittelemään mikä on ihmiselle terveellistä ravintoa esim. 80 vuoden periodilla.

Mutta mutta...

Edelleen tuo linkki jonka laitoit, siellähän sanotaan:

His study is based on the famous Lyon Diet Heart Study, published in 1999, which showed that the low incidence of heart disease of coastal Mediterranean residents was due to a "Mediterranean diet" of bread, vegetables and fish, less meat (red meat replaced by poultry), fruit, and -- not olive oil -- but canola oil.

Siis tuohan on nyt yksinkertaisesti puhtaasti valhe. Pistin tuonne aikaisemmin ko. tutkimuksesta copypasten, mistä toi välimeren ruokavalio koostui.
 
Cockton sanoi:
Siis tuohan on nyt yksinkertaisesti puhtaasti valhe. Pistin tuonne aikaisemmin ko. tutkimuksesta copypasten, mistä toi välimeren ruokavalio koostui.

Mutta, tuossa Lyon tutkimuksessa oli muistaakseni keskeisessä osassa suurten omega-3 rasvahappomäärien nauttiminen (rypsi-,kalaoljyä) ja jonkin verran syötiin oliiviöljyäkin, mutta en itsekään usko oliiviöljyn pahuuteen, enkä myöskään rypsiöljyn, ovatko omasta mielestäsi sitten omega3-rasvahapot ihmiselle aivan tarpeettomia?
 
Eäh... Lyonissa todettiin että oliivi on jees, tuossa toisessa linkissä sanottin että Lyonissa sanotaan että oliivi ei ole jees. *megalomaanista hämmennystä*

Mun mielestä oliivi on jees, ja omega-3 vasta onkin jees, kuutonen ei ole jees, ja ysi on yhtä jees ku kolmonen. Ja sen takia että rypsissä on rutosti kutosta, ja sen takia että sen rakenne käsittääkseni muuttuu kuumennettaessa, kuten monityydyttymättömillä rasvoilla on tapana, niin en käytä sitä.
 
Tää sun Tyynenmeren saari-esimerkki on kyllä aika ontuva... Kuten joku tossa jo sanoikin, niin länsimaalaisten ja heikäläisten elintavat, kulttuuri yms. eroaa melkoisesti toisistaan... Sokeri on täällä yleistä, samoin LISÄAINEET...
Näitä ei taideta siellä päin juurikaan nauttia... Esimerkiksi juuri lisäaineitten merkitystä ihmisen terveyteen ei tunneta tarkasti pitkäaikaisten tutkimusten puuttuessa...

Mutta, kuten sanottu, kukin taaplaa tylillään. :peace:

EDIT: Onnittelut Cockton taas hävittämästäsi puolesta kilosta... Tais olla eilen vielä 10,5 kiloa!!!
 
Juu, sokeri on paha-paha. :) Sillontällön pistän teelusikallisen hunajaa teehen, muuta sokeria en kyllä ole aikoihin käyttäny.

Ja tosi, joka kohdassa sitä törmätään tähän että pitkäaikaiset tutkimukset puuttuu. Tuo lisäainehomma on taatusti tutkimisen arvoinen asia, mutta eipä varmaan noilla kokakolakomppänyillä ole paljon motiiveja tutkia.

Tyynimeri kertoo lähinnä sen, että heillä tyydyttyneiden rasvojen syöminen ei aiheuttanut ed.m. sairauksia. Siis että tyydyttyneet rasvat eivät sinänsä tapa heitä. Toki... Kaikkihan tietävät että pahimmat vyötäröntuhoreseptit alkavat sanoilla "vaahdota rasva ja sokeri" :)

(Kiitoksia onnittelusta. Tänään just salin puntari näytti tasan 119 kiloa :) Yllättävän tasaisesti se kyllä laskee, vaikka tuntuu että olen viimeisen viikon aikana syöny ku pieni eläin :) )
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom