Pystyottelu - yleinen keskustelu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tämänpäiväinen ONE:n pääottelu.

ONE on kyllä onnistunut luomaan ehdottomasti viihdyttävimmän konseptin thainyrkkeilyyn, mitä olen nähnyt. Ja tarjoaa myös huipputason thainyrkkeilijöille mahdollisuuden otella rahallisesti järkevällä tasolla toisin kuin stadionmestaruuksista otteleminen.

Kannattaa muuten laskea ottelusta montako kertaa kiertopotku vartaloon torjutaan sääriblokilla. Siihen ei tarvitse olla suuri matemaatikko.


View: https://www.youtube.com/watch?v=dZwGaHHBaH4
 
Kannattaa muuten laskea ottelusta montako kertaa kiertopotku vartaloon torjutaan sääriblokilla. Siihen ei tarvitse olla suuri matemaatikko.

Onko sulla tietoa mistä toi johtuu? Tietty nopeampi kontrata kun ottaa potkun käsille, mutta silloin kun itse lajia harrastin olin siinä käsityksessä että potku käsille on pistesuorituksena lähes yhtä hyvä kuin puhdas vartalo-osuma. MM-kisoissakaan ei enää vartalopotkujen sääriblokkeja juurikaan nähdä, mutta Thaimaan stadioneilla tilanne ei kai ole muuttunut? Treeneissä sillon drillattiin usein vartalopotku->sääriblokki->kontraus vartalopotkulla->sääriblokki-kuvioita, joka nyt ei ehkä kaikkein yleisöönmenevää tyyliä otella ole (eikä toimi vaparissa :D). Hyvä jos laji kehittyy.
 
Onko sulla tietoa mistä toi johtuu? Tietty nopeampi kontrata kun ottaa potkun käsille, mutta silloin kun itse lajia harrastin olin siinä käsityksessä että potku käsille on pistesuorituksena lähes yhtä hyvä kuin puhdas vartalo-osuma. MM-kisoissakaan ei enää vartalopotkujen sääriblokkeja juurikaan nähdä, mutta Thaimaan stadioneilla tilanne ei kai ole muuttunut? Treeneissä sillon drillattiin usein vartalopotku->sääriblokki->kontraus vartalopotkulla->sääriblokki-kuvioita, joka nyt ei ehkä kaikkein yleisöönmenevää tyyliä otella ole (eikä toimi vaparissa :D). Hyvä jos laji kehittyy.

Se taktinen perustelu käsillä blokkaamiseen on tietysti juuri tuo, että vastahyökkäys on nopeampi. Sääriblokissa jalka on ilmassa ja se pitää laskea maahan ja siirtää painoa sille ennen kuin vastahyökkäykseen voi ponnistaa. Käsiblokissa taas yleensä painoa viedään samalla alas molemmille jaloille, jolloin vastahyökkäys on mahdollinen niiltä sijoiltaan ja usein jopa molemmin puolin. Yusupovhan pyrkii tuossa yleensä käsiblokilla poimimaan jalan ja horjuttamaan vastustajaa, jolloin vastaiskulle olisi vielä parempi paikka.

Thainyrkkeilyn säännöistä ja pistekriteereistä ei ota kukaan kunnolla selvää. Joidenkin liittojen säännöissä sanotaan että käsiin osunut tekniikka ei ole piste. Toisen liiton säännöt taas sanovat että käsillä tehokkaasti torjuttu osuma ei ole piste. Kolmannen liiton säännöissä asiaa ei mainita ollenkaan vaan pistesuoritus on sellainen joka vahingoittaa vastustajaa. Ja sitten lukuisat liitot ja organisaatiot eivät edes julkista sääntöjä joilla matseja arvostellaan - ONE on yksi näistä.

Thainyrkkeilyn pistekriteerit voivat muutenkin eri paikoissa poiketa toisistaan mielivaltaisesti ja esimerkiksi kaikkein arvostetuimmalla thainyrkkeilystadionilla Lumpineella ei käytetä 10-points must -järjestelmää ollenkaan vaan erävoittaja saa 5 pistettä ja toinen vähemmän puolen pisteen välein minimissään 3 pistettä.

Samoin clinchin kestoa ei ole määritelty oikein mitenkään, että milloin tuomarin tulisi keskeyttää se ja milloin ei. ONE:ssa tuomarit tulevat todella nopeasti väliin verrattuna Thaimaan stadioneihin, mutta olen siinä käsityksessä, että myös esimerkiksi Lumpineen ja Rajadamnernin välillä olisi eroa käytännöissä.

Eri tekniikoiden "arvot" ovat myös täysin perimätiedon varassa, enkä ole löytänyt niistä mitään järjestettyä listaa ainakaan länsimaisilla kielillä kirjoitetuista säännöistä. On silti yleinen käsitys, että tietyt tekniikat olisivat thainyrkkeilyottelussa arvokkaampia kuin toiset. Samoin että iskujenvaihdon viimeinen tekniikka olisi tärkeämpi kuin sitä aiemmat.

Tämä kaikki tekee taktiikoiden ja niiden kehityksen arvioinnin vähintäänkin haastavaksi, kun yleensä ei IFMA:n amatöörimatsien ulkopuolella tiedä edes millä säännöillä otellaan. Ja IFMA:kin teki aika perusteellisen sääntöuudistuksen viime elokuussa niin että erävoitot määritellään suoraan osumien määrän perusteella.
 
Tenshin Nasukawa kohtasi Rizinin perinteisessä uudenvuoden tapahtumassa WBC:n mestari Kumandoi Petcharoenvitin. Nasukawa on kyllä miellyttävän aggressiivinen ottelija ja iskuvoimaa löytyy 57-kiloiseksi todella hyvin.


View: https://www.youtube.com/watch?v=_GmwXGdVHpE


Tämähän on siis K1-säännöillä, mutta joka tapauksessa näkyy hyvin tuo Nasukawan potkujen blokkaaminen käsillä ja kontraus. Myös tuo lattiaanlyönti jota ei laskettu tulee juuri tilanteessa jossa Nasukawa blokkaa vastustajan potkun ja lyö heti vastaan, kun Kumandoi ei ole vielä tasapainossa.
 

Glory 77 hinta siis $24,99 tai 19,99€, eli pistetty $10 lisähintaa edelliseen tapahtumaan, jossa oli Badr Hari pääottelussa. Tämänkertainen korttihan on urheilullisesti paljon kovempi ja huipputason matseja on monta.

Mielenkiintoisinta on tässä kuitenkin arvio, että Glory 76 PPV-myynti olisi ollut 50 000 - 70 000. $15 kappalehinnalla tuottoja olisi $750 000 - $1 050 000. Tämän luulisi olevan jo ihan kannattavaa toimintaa, kun tuskin Badr Harikaan ainakaan paljon yli sataa tonnia saa ottelupalkkioksi ja osa ottelijoista sai varmaan muutaman tonnin.
 
Jamal ben-Saddik on loukkaantunut ja joutui vetäytymään matsista Rico Verhoevenia vastaan Glory 77:ssa 30.1.2021.

Glory veti melkoisen ässän hihasta ja järjestää pikavauhtia 4 miehen mestaruusturnauksen, johon Verhoeven osallistuu. Ensimmäisellä kierroksella Verhoeven kohtaa Hesdy Gergesin ja toisessa otteluparissa ovat Glory 76:ssa turnauksen voittanut Levi Rigters sekä Tarki Khbabez. Tämä on kyllä huomattavasti mielenkiintoisempi keissi kuin Rico vs. Jamal -uusinta.

 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Robin van Roosmalen on toipumassa vammoistaan ja haluaa palata vielä kehään. Mitään aikataulua tälle ei tietenkään vielä ole, mutta ilmeisesti hänen on mahdollista toipua suht täydellisesti.

 
Kauheasti en tämänkään touhun hienouksista ymmärrä, mutta tuo Pereira mukiloi aika tehokkaasti vastustajat. Ilmoittavat joissain otteluissa 195cm ja 84kg. Yltää potkimaan korkealle ja kovaa tikkusuorin jaloin.
 
Onhan se Pereira hyvä. Israel Adesanyankin löi levyksi.


View: https://www.youtube.com/watch?v=rxokyCnRe78


En itseasiassa aluksi pitänyt häntä kovin ihmeellisenä, kun tekeminen näyttää kömpelöltä pitkien raajojen takia. Syliväliksi hänelle ilmoitetaan 203 cm. Ensimmäiset tyrmäysvoitot ajattelin enemmänkin tuuriksi, mutta kun oli Glory-kehässä kolmas äijä pötköllään, niin aloin jo miettiä, että on kaverilla melko hyvä tuuri... Pereirallahan on aivan hirmuinen luontainen iskuvoima ja hän saa mitättömän näköisiin iskuihin unihiekkaa.

Amatöörinä Pereira iski WAKO:n MM-kisoissa hopeaa vuonna 2013. Finaalissa tuli tappio Liettuan pitkäaikaiselle KOK-mestarille Sergei Maslobojeville 91-kiloisissa. Sarjaa alempana Teppo Laine iski samoista kisoista pronssia. Maslobojevhan on nykyään Gloryn kirjoilla ja olisi ihan mahdollinen haastaja Pereiralle 95-kiloisisten tittelistä, jos mies aikoo puolustaa molempia. Potkunyrkkeilyssähän on tapana otella paljon tiheämpään kuin vapaaottelussa, joten tällainen tuplamestaruus voi jopa käytännössä toimia.

Rico Verhoevenin haastaminen oli varmaan kuitenkin vitsi. :woot:
 
Mielestäni hyvä seuraava matsi Pereiralle olisi Maslobojevia vastaan, enkä edes tiennyt tuosta aikaisemmasta Maslobojev/Pereira matsista. Laitoin Gloryn matchmakerille viestiä tuosta, ehkä auttaa tuon matsin saamiseksi, ehkä ei :LOL:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom