Pyörrytys jalkoja tehdessä

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
13.3.2005
Viestejä
3
Ikä
47
Useasti jalkoja treenatessa tulee todella pyörryttävä olo, silmissä mustuu, kylmä hiki valahtaa päälle ja kasvot muuttuu ihan valkoiseksi. Täytyy makoilla joskus jalat taivasta kohti ja odotella lähteekö taju vaiko ei. Johtuuko tuo nyt huonosta kunnosta vai millä tuommosen sais pois?
Tänään tein takareidet, pohkeet, ja etureisiä muutaman sarjan. Sarjojen jälkeen taas "oireet" ja oksennus salin pihalle, täristen autolle ja happea autossa n.15min ennen kuin uskalsi lähtä ajamaan.
 
En ole tosiaankaan mikään asiantuntija. Itsellä oli joskus vakio heittää oksennukset jalkatreenin jälkeen ja olo oli kuin 2xpahin mahdollinen krapula. Tuli hyvän mittainen treenitauko jostain syystä.

Tauon jälkeen rupesin tekemään pitkää sarjaa pikkupainoilla. Ei huonoa oloa. Voisi olettaa, että johtui huonosta kunnosta. Huono ilmanvaihtokin varmasti vaikuttaa. Vaihdoin salia. Mahdollista alkoholin käyttöäkin kannattaa vähentää. Ja palkkaria en ihan heti ota jalkatreenin jälkeen.
 
Keittoa ei tule kyllä otettua kun 2-3krt vuoteen.
Monesti oireet iskee puolessavälissä treeniä, joten aika mahdoton tehdä enään mitään sen jälkeen.
Pyörrytys iskee salilla, jo ennen palkkarin juomista.
 
Mitä liikkeitä teet? Minkä liikkeiden kohdalla alkaa tuo tunne? Kuinka kovaa treenaat? Poltatko tupakkaa? Oletko kauankin treenannut? Lämmitteletkö kunnolla? Syötkö kunnolla? Kuuluuko lihashuolto harjoitteluusi? Onko verenpaine kohdillaan? - kysymyksiä riittää, koska syitä voi olla monia..

Tulee ainakin mieleen, että hapenpuute lihaksissa tai huono verenkierto voisi saada tämmöistä aikaan.
 
Nestettä pitää olla kehossa, kuivalla keholla tulee herkemmin ähky. Toinen perusasia on hengitystekniikka, jonka merkitys korostuu erityisesti kyykyssä. Ei aina ihan itsestäänselvää, että joka toiston aikana pitää muistaa hengittää kunnolla.
 
Nestettä pitää olla kehossa, kuivalla keholla tulee herkemmin ähky. Toinen perusasia on hengitystekniikka, jonka merkitys korostuu erityisesti kyykyssä. Ei aina ihan itsestäänselvää, että joka toiston aikana pitää muistaa hengittää kunnolla.

Ihan hyvä pointti, itse feilaan tässä monestikin kun vedän isoilla raudoilla kyykkyä. Sitten pitääkin ottaa jostain tukea ja vetää ilmaa keuhkoihinsa :)
Mikä on paras tekniikka hengittää?
 
Mikä on paras tekniikka hengittää?

Hengitystä ei kannata missään vaiheessa pidättää kovin kauan, muuten ihmisillä on erilaisia tapoja hengittää. Ehkä myös se, että ulospäin kannattaa hengittää samalla kun nostaa jotain (joskin useimmiten uloshengitys tulee vasta melko loppuvaiheessa liikettä). Kyykyssä mielestäni suht tärkeää on ottaa ylhäällä reilusti (ei liikaa) happea sisään.

Hyvä peruskunto auttaa kyykyssä, eli hapenottokyky/kunto hyvä niin kyykkykin kulkee paremmin kun riittää enemmän happea lihaksille.
 
Mitä liikkeitä teet? Minkä liikkeiden kohdalla alkaa tuo tunne? Kuinka kovaa treenaat? Poltatko tupakkaa? Oletko kauankin treenannut? Lämmitteletkö kunnolla? Syötkö kunnolla? Kuuluuko lihashuolto harjoitteluusi? Onko verenpaine kohdillaan? - kysymyksiä riittää, koska syitä voi olla monia.

Lämmittelynä kuntopyörää n.10min. Ensimmäinen liike on kyykky, siinä tulee lämmittelyt ja 2*8, tämä menee vielä ongelmitta. Sen jälkeen prässiä 3*10 hitaita, painolla jolla juuri jaksaa ton kympin aina tehdä.
Usein tämän jälkeen alkaa sumentua, reidet kun menee kunnolla pumppiin tuon viimesen kympin jälkeen niin sitten se yleensä alkaa. Jos ei vielä tässä niin, viimestään reisiojennuksessa kalpeus yllättää.

Taustaa n.3vuotta salia, koskaan ole jalkoja pystynyt tekemään kunnolla ku tulee tuo pyörrytys.
Tupakoin harvoin jos satun juomaan.
Kaloreita menee n.3500 tällä hetkellä.
Venyttelyä viikottain.
Verenpaine on ollut mittauksissa aika matalalla, mutta ei ole lääkärit puuttunut asiaan mitenkään.
Lukuja en nyt muista.
 
Itsellä on joskus tullut jalkatreenissä huono, etova/oksettava olo ja muutenkin heikotus ja ehkä vielä se pyörrytyskin, kun on ollut ensin taukoa treenaamisesta tai treenaaminen hyvin vähäistä monta viikkoa putkeen vaikka sairastelun/opiskelun/töiden/tms takia, ja sitten on mennyt treenaamaan jalkoja kuitenkin "sarjat loppuun asti" -mentaliteetillä. Jonkin aikaa sitten tapasin tehdä joitain muita liikkeitä jalkaliikkeiden välissä, esim. prässissä kovia vitosia ja siihen "superina" sen kanssa vuorotellen vinopenkissä kovia vitosia, kaseja tai kymppejä tjsp, ja varsinkin tuota jos erehtyi tekemään tauon jälkeen niin huono olo oli melkoisen taattu. (ideana oli siis saada vähän ekstraärsykettä rintalihaksille tekemällä tuota jalkapäivänä normaali rintatreenin lisäksi) Tuon huonon olon jos saan aikaan niin se yleensä kestää n.30-60min, ja sinä aikana ei oikein mitään treeniä pysty tekemään, joitain vajaita sarjoja jossain koneessa olen epätoivoisesti yrittänyt räpistelllä 10min palautuksilla tuolloin... Vatsan sisältö on kyllä toistaiseksi jäänyt vielä inventorioimatta noissa tilanteissa.

En juokse lenkkiä tai tee muutakaan aerobista kuin kerran parissa kuukaudessa satunnaisesti, joten ainakin itsellä "happikunto" on aika vahvasti kiinni siitä käynkö salilla vai en. Astmakin löytyy, joten happivaje on mahdollisesti itsellä normaalia ihmistä helpommin saavutettavissa kun uloshengitysteho on avaavasta lääkkeestä huolimatta vain 70-75% normaali ihmisen vastaavasta ts. ilma vaihtuu keuhkoissa vähäsen hitaammin. Mutta siitä huolimatta olen tässä nyt karvan auki 8 treenivuodessa rutinoitunut vetämään 2 tunnin treeneissäni tavallisesti kaikissa sarjoissa juuri niin monta toistoa kun lihakset suostuu tekemään.

Itsekin olen tuota huonoa oloa joskus miettinyt kun sen olen aikaan saanut, että johtuuko se huonosta kunnosta jollain tavalla. Ainakaan huonoa oloa en saa yleensä aikaiseksi silloin, kun "treeniputki" on päällä ts. salilla on tullut käytyä monta viikkoa suunnilleen se 3*2h/vko, vaikka treenien intensiteetti varmasti tällöin on kovempikin kuin tauon jälkeen tehdyssä treenissä. Mutta kuka näistä tietää vaikka heikotus johtuisikin sydämen toiminnasta tai vaikka pikku pullistumasta jossain verisuonessa tuolla pään sisällä tai ties mistä...

Täytyy myöntää etten ole kehon toimintaan perehtynyt kovin hyvin, joten heitetään nyt tämäkin: lihaksissahan syntyy maitohappoa rasituksessa, ja ilmeisesti säännöllinen liikunta lisää jonkinlaista sietokykyä maitohappoa vastaan tai jotain sinne päin, jos oikein muistan jossain Esson baarissa kuulemani lauseen.. Voiko siis liian harvoin tapahtuvassa liian kovassa rasituksessa tulla liikaa maitohappoa ja jonkun sortin "myrkytys"/tms? Voi olla että tämä arvaus meni niin pahasti pieleen että tälle nauretaan vielä vuosienkin päästä että olipa :david:tekstiä... Mutta katsotaan mitä vastauksia tähän tulee.
 
Annetaas vanhalle topikille vähän tekohengitystä.
Itsellä pitäisi olla ihan ok kunto, hyvät sokeriarvot jne. Mutta silti usein maastavetoa tehdessä lyö päälle ihan järkyttävän pyörrytyksen. Kyykky ei pyörrytä, mutta maastaveto laittaa nupin siihen kuntoon, että kotiin pääseminen on vaikeampaa kuin 30-v vantaalaisella yh-äidillä viikonloppuvapaalla. Jos jollain on hyvää ajatusta mistä tälläinen ongelma voi johtua, niin lupaan tarjota Ehramia kun tavataan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Olkapäiden/hartioiden repiminen alaspäin raskailla painoilla virittää niskan viulunkieleksi joka rajoittaa veren virtausta aivoihin. "Terveen" ihmisen huimaus johtuu järjestetään niskasta!
 
Back
Ylös Bottom