Sikäli kun olen ymmärtänyt oikein, niin nykyelektroniikan ongelmat johtuvat kolmesta syystä:
1. Kuluttajat haluavat uusinta tekniikkaa, halvalla. Kestävyys ostotilanteessa ei ole tärkein myyntivaltti, vaan edelle menee halvat hinnat ja uudet ominaisuudet. Kestävyys on tärkeä vasta kun laite menee rikki, mutta silloinhan sitä ei voi enää myydä.
2. On halvempaa testata tuotteita kuluttajille. Koska uudet ominaisuudet myyvät, pyritään tuotteet tuomaan markkinoille mahdollisimman nopeasti. Hintana tästä on korkeammat huoltokulut, mutta se pienempi paha kuin myöhästyminen markkinoilta tai korkeammat testauskulut. Koska oikeasti kestäviä brändejä ei ole, niin mitään suhteellista vahinkoa yhtiölle ei synny.
3. Kestävyys mitoitetaan tuotteen keskimääräisen elinkaaren mukaan. Esim. kännykkää vaihdetaan ilman teknistä vikaakin kerran 2-3 vuodessa, joten kännykän kestävyyskin mitoitetaan tämän mukaan. Too bad, jos haluaa, että kännyn pitäisi kestää 5 vuotta.
Itseäni suoraan sanoen v-tutti, kun pyykinpesukone hajosi. Kone oli n. 5 vuotta vanha, ja korjaus olisi tullut maksamaan saman verran kuin halvimmat markkinoilla olevat pesukoneet. Koska oma luotto mihinkään brändiin kestävänä valmistajana on mennyt, niin tein niinkuin muutkin. Ostin halvan ja toivon, että se kestäisi edes tuon 5 vuotta.