Punaisen lihan haitalliset terveysvaikutukset ja tiede

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja setae
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kasvikset sulaa huonommin ihmisen vatsassa ku liha! Omakohtasia kokemuksia on ollut kun esimerkiksi on paskassa ollu sulamattomia kasviksia, mutta sulamatonta possun kyljystä ei ole vielä perseestä tullut...

Niin, varmasti kasviksissakin on yhtälailla ihmisen kropassa heikosti sulavia osia. Samoin on eläimissäkin, koitappa vaikka nielasta pari pikkulintua ja raportoi seuraavan 48h:n ajalta tapahtuvat WCkäynnit tänne.
 
Jos liha aiheuttaa ongelmia, kannattaa miettiä, saako sitä liikaa. Toinen pohdittava asia on ruokailun aikana juominen. Mitä enemmän vettä juodaan ennen ruokailua tai sen aikana, sitä enemmän vatsahapot laimenevat. Eli reilusti vettä, mutta ei juuri ennen ateriaa tai sen aikana.

Ja yksi erittäin hyvä tuote on suolahappo-pepsiinivalmiste. En saa tästä puffista yhtään mitään, mutta tässä: Solgar Betaine Hydrochloride with Pepsin - www.life.fi

Otan itse yhden ennen jokaista lihaa sisältävää ruokaa.
 
Tässä on nyt vain eläinkokeiden tuloksia, mutta treadiin kumminkin kuuluu mielestäni.

Suolistobakteerit tekevät punaisesta lihasta sydänmyrkkyä - Uutiset - Tiede

Olisiko sittenkin niin, että toinen ihminen on paremmin varustettu sulattelemaan lihaa kuin toinen, ja siihen vaikuttaa niin moni tekijä, että löytyy myös runsaasti välimuotoja. Linkki liittyyy, koska se normaalifloorakin on yksilökohtainen. Olosuhteitahan voi lahjakkuuden tueksi manipuloida tukemaan toimintaa kuten lihansyöntiä, artikkelista : "..hoitoja, joissa näiden suolistobakteerien määrää kontrolloidaan esimerkiksi probioottien avulla."
 
Aika isossa osassa punaisen lihan tutkimuksia on otettu mukaan myös enemmän tai vähemmän prosessoitu liha, joka on pullollaan erilaisia lisäaineita. Lisäainekammosta viis, mutta näiden aineiden erillisvaikutuksista on olemassa tutkittua dataa (mm. NaNO3), ja niiden vaikutus pitäisi poissulkea kokonaan. Oma punaisen lihan kulutus koostuu käytännössä 100-prosenttisesti naudan- ja sikanaudanjauhelihasta. Makkaroista ja muista kikkareista en ole koskaan pitänyt, enkä eineksistäkään.

Jos syöpähoitojen kehitys jatkuu samaa tahtia kuin 90-luvulta tähän päivään, siinä vaiheessa kun erilaiset syövät alkavat tulla realiteeteiksi(50-60v) omalla kohdalla, ne pystytään hoitamaan samalla varmuudella kuin nyt hoidetaan triviaalisairauksia. Ja jos sitä ennen fantsustivointiyhteiskunta romahtaa ja muuttuu post-apokalyptiseksi susireservaatiksi, niin sille nyt ei voi mitään. :D
 
Nyt punaisesta lihasta saa jo syövän :eek:

Steak raises cancer risk and now we know why | Lunatic Laboratories

Eli punaisessa lihassa oleva sokeri (Neu5Gc), joka puuttuu ihmiseltä, aiheuttaa kropassa vastareaktioita eli lieviä tulehdustiloja. Tämä lisää syöpäriskiä ja mahdollisesti on yhteydessä myös verisuonitauteihin. Näin siis ainakin hiirillä joilta kyseinen sokeri puuttuu myöskin. Tästä toki on pitkä matka todistaa sama ihmisissä, eli ei vielä tarvi juosta kirkuen karkuun pihviä.
 
Punainen liha ei todellakaan eroa vaaleasta lihasta, enemmän merkitsevää on miten eläimet on ruokittu ja lääkitty.

Suola onkin oikeasti vaarallista, jos sitä tulee liikaa kokoon nähden...

Mitäs se suola sitten tekee, muuta kuin ehkäisee kramppeja, säilyttää veden kanssa lihasta, eli on dieetillä todella hyödyllinen, suojelee taas vettä imevänä niveliä ja ehkäisee mm. diabetesta.
Suola on sen verran pahanmakuista, ettei sitä helposti liikaa saa.

Nyt jo useat tutkijat ovat sitä mieltä että suolan vältteleminen on vaarallisempaa, kuin liikakäyttö ja yleinen mielipide kääntyy myös joidenkin vuosien kuluessa samaan suuntaan, suola demonisoitiin samaan aikaan kuin kovat rasvat, jotka ovat jo vapautumasta kaikista niiden vaarallisuutta korostavasta shaissesta.

Joka tapauksessa kovaa treenavalle suola on yhtä hyödyllistä kuin proteiini.

Onko suolarajoituksesta haittaa?

Joidenkin mielestä tutkijat ja terveysvalistajat ovat tuijottaneet liikaa verenpaineeseen ja unohtaneet lopputuloksen.

- Meillä ei ole näyttöä siitä, että suolarajoitus säästäisi ihmishenkiä - päinvastoin, sanoo Yhdysvaltain verenpaineyhdistyksen entinen puheenjohtaja Michael Alderman, joka löysi pari vuotta sitten yllättävän yhteyden: mitä vähemmän suolaa söit, sitä suurempi oli kuolemanriski.

Newyorkilaisprofessorin väestötutkimusta varjostavat tietyt heikkoudet ja hänen aiemmat kontaktinsa elintarviketeollisuuteen, jota on pidetty suolajupakan pääroistona.
Suolarajoituksen mahdollisista haitoista on muitakin viitteitä. Se kohottaa veressä reniini-entsyymin pitoisuutta, joka voi tukkeuttaa valtimoita ja lisätä sydänkohtauksen riskiä. Pulmiksi luetaan myös haitallisen LDL-kolesterolin kohoaminen ja insuliinin heikko teho elimistössä sekä univaikeudet ja erektiohäiriöt. Toisaalta reippaalla suolan käytöllä on havaittu yhteys osteoporoosiin ja astmaan.

- Lopullinen vastaus suolasta saataisiin vasta laajoista kansainvälisistä hoitokokeista, George Davey-Smith muistuttaa.



Science -- Taubes 281 (5379): 898
 
Näissä terveystutkimuksissa on myös ehkä joskus unohdettu ympäristön ja elintason muutosten merkitys. 50-luvulla esim. ruumiillisen työn raskaus, lyijytetty bensa, yleisesti heikompilaatuinen sapuska, elinympäristö, terveydenhuolto ja kaikki muut tekijät vaikuttavat osaltaan. Mitä ympäristö on nyt, ja mitä se on vaikka vuonna 2040? Ihmisten elinikä on pidentynyt pikku hiljaa monien eri tekijöiden vaikutuksesta, joten voidaan sokeutua yksittäisten ravintoaineiden vaikutuksille, ja ajan mittaan tehdyistä ravintosuositusten muutoksista on voitu vetää johtopäätökset siitä, että esim. eläinrasvojen, lihan, yms. vähentäminen parantaisi terveyttä.
 
Jos syöpähoitojen kehitys jatkuu samaa tahtia kuin 90-luvulta tähän päivään, siinä vaiheessa kun erilaiset syövät alkavat tulla realiteeteiksi(50-60v) omalla kohdalla, ne pystytään hoitamaan samalla varmuudella kuin nyt hoidetaan triviaalisairauksia.

Syövän tappavuus ei kai ole merkittävästi laskenut viime vuosikymmeninä!? Syöpäkuolleisuus kyllä mutta sehän ei johdu siitä että syövät osattaisiin parantaa. En nyt löytänyt lähdettä mutta näin muistan jostain lukeneeni. Voi kyllä olla että muistan ihan puutaheinää.
 
Vähän mutua täältäkin, mutta väitän, että muistat väärin.

Jos tappavuus ei ole laskenut, mutta syöpään kuolee vähemmän ihmisiä, jäisi jäljelle syyksi syöpien väheneminen.

Käsittääkseni syöpien määrä ei ole vähentynyt, päin vastoin. Sen sijaan syövät osataan havaita aikaisemmin ja hoidot ovat tarkempia, täten parantumisprosentti on noussut. Tarpeeksi pitkälle levinneenä/pahassa paikassa/tarpeeksi pahalaatuisena syöpä on kyllä edelleen äärimmäisen vaarallinen tauti.

Lihasta puhuttaessa: järki käteen. En jaksa uskoa, että liha on niin epäterveellistä kuin jotkin tutkimukset maalailevat. Liiallisen lihansaannin epäterveellisyys on kuitenkin kiistattomasti todistettu. Eli koittakaa ottaa proteiineja muualtakin kuin pihvistä. Myös lihan laatu vaikuttanee paljon.
 
Niin.

Ilmeisesti lihansyönnillä on yhteys maksa-, munuais- ja suolistosyöpiin. Joku uuttera voi halutessaan kaivaa netistä artikkelin ko. syöpien määrän muutoksista. Itse en jaksa :P
 
Joskus tuntuu siltä että nimenomaan Suomessa varotellaan kansalaisia ihan koko ajan lihansyönnistä ja aina heitetään esiin syövät, verisuonitaudit ja sydänkuolemat ja tilastot, kuinka monta suomalaista on taas sinä tai tänä vuonna kuollut niihin. Olen jokseenkin varma että suomalaisten perimässä täytyy olla jotain feelua jos noin on, koska ulkomailla syödään huomattavasti enempi lihaa kuin meillä. Tässä vähän osviittaa:

Lihan kulutus Euroopassa

Ja tämä Suomessa:

Lihan kulutus Suomessa


Muissa maissa juodaan yleensä viiniä tai vettä ruokajuomana, käyttävät paljon kermaa, voita ja hyviä öljyjä, sekä mättävät kunnolla vihanneksia ja vähempi pastaa ja perunaa. Ei ne syö ruistakaan, jota meillä väitetään terveelliseksi, vaan vehnäpatonkia, ciabattaa jne.
Jos ongelma on meidän perimässä, niin ehkä se 5+2 systeemi vois olla hyvä, että maksimissaan kahtena päivänä per viikko syödään sitä punaista lihaa ja muina päivinä kalaa, valkeaa lihaa ja kasviksia.

Ja sitäpaitsi, lisää työttömyyttä ja verojen korotuksia Suomeen, niin kyllä kohta loppuu monelta paitsi kalliin punaisen lihan, niin monen muunkin ruuan syöminen, tai ainakin vähenee annoskoot.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom