Puhdistamattomat suolat:

Liittynyt
17.11.2012
Viestejä
2 754
Tutkin juuri eilen suositun Himalajan ruususuolan seuraavalla tavalla:

Liuotin sen ensin tislattuun veteen. Tämän jälkeen kiehutin liedellä liuoksesta nesteet pois. Jäljelle jäi suolan lisäksi merkittävä määrä liukenematonta materiaalia. Ilmeisesti kiveä yms.

Voidaan kysyä onko puhdistamattoman suolan käyttö sittenkään kovin hyvä idea?
Itseäni hieman arveluttaisi syödä tuhansia vuosia vanhaa epäorgaanista materiaalia.

Seuraavaksi tutkin Celtic merisuolan.. Raportti tulee jossain vaiheessa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Himalajan suola pitäs olla about 98 % natriumia. Sitten vähä magnesium, kalsium, ja rautaa. Raudan ruosteesta se väri.
 
Celtic merisuola 1tl liuotettuna tislattuun veteen ja tästä nesteen haihdutus vielä liedellä.
Tuloksena suolaa ja likaa.
Laitetaan hieman vettä joukkoon ja huljutellaan.
- Lopputuloksena nähdään merkittävä määrä epäorgaanista hippusta likavedessä.

Tämäkö se terveellinen kaikkein parhaana mainostettu suola? Jaa a. Vai niin.
 
Mikä sinulla näissä pointtina?

Testaa ihan perus Meiran hieno merisuola. Se on jollain tapaa puhdistettukkin.

Merisuola valmistetaan suolaisesta merivedestä haihduttamalla vesi auringon lämmöllä ja puhdistamalla jäljelle jäänyt suola. Meiran merisuolan puhdistukseen ei käytetä kemiallisia menetelmiä.

Sisältää:
Merisuola ja paakkuuntumisenestoaine (E 535). Merisuolasta yli 99 % on natriumkloridia ja alle 1% on hiven- ja kivennäisaineita (mm. magnesium, kalsium, rauta).

Ite käytelly viime vuosina Maldon merisuolaa. Saa ihan perus kaupoista sitäkin.
 
Ite käytelly viime vuosina Maldon merisuolaa. Saa ihan perus kaupoista sitäkin.

Siis sitä suussa rusahtavaa jumalten suolaa? Se on kyllä niin herkullista, että suosittelen jokaisen sitä maistavan! Niidenkin jotka epäilevät, että suolissa ei ole eroja. Kyllä on!

Tietenkin sekin sisältää estrogeeniä ja kun sen liottaa tislattuun veteen, niin astian pohjalle ilmestyy saatanan naama paskaan piirrettynä.
 
Mikä sinulla näissä pointtina?

Testaa ihan perus Meiran hieno merisuola. Se on jollain tapaa puhdistettukkin.

Merisuola valmistetaan suolaisesta merivedestä haihduttamalla vesi auringon lämmöllä ja puhdistamalla jäljelle jäänyt suola. Meiran merisuolan puhdistukseen ei käytetä kemiallisia menetelmiä.

Sisältää:
Merisuola ja paakkuuntumisenestoaine (E 535). Merisuolasta yli 99 % on natriumkloridia ja alle 1% on hiven- ja kivennäisaineita (mm. magnesium, kalsium, rauta).

Ite käytelly viime vuosina Maldon merisuolaa. Saa ihan perus kaupoista sitäkin.
Pointti oli havainnoida omin silmin mitä tämä puhdistaminen/ puhdistamattomuus suoloissa tarkoittaa käytönnössä.. Näitä kahta suolaa oli kehuttu.

Tein vastaavan kokeen myös mainitsemallesi Meiran puhdistetulle merisuolalle. Tämä suola liukeni veteen 100%: sti..Mitään hippusia ei näkynyt, eikä vesi värjäytynyt ruskeaksi, kuten Celticissä. Tätä puhdistettua merisuolaa uskaltaisin käyttää.
Toki merisuoloissa sanotaan löydetyn mikromuovia ja E- koodit on aina huono juttu tuotteessa.
Itse olen käyttänyt pansuolaa vuosia.
 
Pointti oli havainnoida omin silmin mitä tämä puhdistaminen/ puhdistamattomuus suoloissa tarkoittaa käytönnössä.. Näitä kahta suolaa oli kehuttu.

Tein vastaavan kokeen myös mainitsemallesi Meiran puhdistetulle merisuolalle. Tämä suola liukeni veteen 100%: sti..Mitään hippusia ei näkynyt, eikä vesi värjäytynyt ruskeaksi, kuten Celticissä. Tätä puhdistettua merisuolaa uskaltaisin käyttää.
Toki merisuoloissa sanotaan löydetyn mikromuovia ja E- koodit on aina huono juttu tuotteessa.
Itse olen käyttänyt pansuolaa vuosia.

Aivan. Ton Maldonin voisit testaa samalla proseduurilla.

Jos napajäässäkin on mikromuovia niin sillon sitä on 100 % varmasti merisuolassa. Ja nanomuovia.
Missä sitä ei olis. Varmaan naudan lihassa ja kananmunissakin on sitä. Ite aika pitkälti luovuttanu pelin ja vältän härskeimmät jutut etten vuole suunnilleen veitsellä tai vatkaimella hio muovisilppua ruokaan. En juo muovipullossa kuukauden auringonpaisteessa ollutta juomaa jne.

Tosta viimesimmästä tuli mieleen että olin metsäretkellä ja kylmää hanavettä Myproden, Buchsteinerin valmistamassa shakerissä (erittäin yleinen tunnettu valmistaja). Vain joku vähän yli tunti veden laittamisesta shakeriin kun maistoin sitä niin aivan paska maku. Selvä muovin maku vedessä. Shakeri oli kyllä repun ulkotaskussa eli alttiina auringonvalolle, vaikkakin metsässä vähäistä.

Sama temppu jollain 0,5l tai 1,5l limpparipullolla niin ei varmaan maistu muoville noin lyhyen ajan jälkeen. On niissä eroja näköjään. Seuraavalla kerralla vedet oli austeniittisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetussa termospullossa.
 
Viimeksi muokattu:
Niidenkin jotka epäilevät, että suolissa ei ole eroja. Kyllä on!
😳🙄
Jos napajäässäkin on mikromuovia niin sillon sitä on 100 % varmasti merisuolassa.
Hmm. Ei kai sitä ihan koko napajäässä edes voi olla? Ellei ole sitten edellisen kulttuurin jäämiä?
Jos onkin niin eikö se ole puhdistamatonta ja merisuola puhdistettua?
 
😳🙄

Hmm. Ei kai sitä ihan koko napajäässä edes voi olla? Ellei ole sitten edellisen kulttuurin jäämiä?
Jos onkin niin eikö se ole puhdistamatonta ja merisuola puhdistettua?

Se olikin itseasiassa Antarktiksen lumesta mistä löydettiin.
Mutta kuitenki sitä on ihan joka paikassa.

Joku tutkimus tehty merisuolan mikromuovista. Ja 90 % brändeistä löyty mikromuovia.
 
Aivan. Ton Maldonin voisit testaa samalla proseduurilla.

Jos napajäässäkin on mikromuovia niin sillon sitä on 100 % varmasti merisuolassa. Ja nanomuovia.
Missä sitä ei olis. Varmaan naudan lihassa ja kananmunissakin on sitä. Ite aika pitkälti luovuttanu pelin ja vältän härskeimmät jutut etten vuole suunnilleen veitsellä tai vatkaimella hio muovisilppua ruokaan. En juo muovipullossa kuukauden auringonpaisteessa ollutta juomaa jne.

Tosta viimesimmästä tuli mieleen että olin metsäretkellä ja kylmää hanavettä Myproden, Buchsteinerin valmistamassa shakerissä (erittäin yleinen tunnettu valmistaja). Vain joku vähän yli tunti veden laittamisesta shakeriin kun maistoin sitä niin aivan paska maku. Selvä muovin maku vedessä. Shakeri oli kyllä repun ulkotaskussa eli alttiina auringonvalolle, vaikkakin metsässä vähäistä.

Sama temppu jollain 0,5l tai 1,5l limpparipullolla niin ei varmaan maistu muoville noin lyhyen ajan jälkeen. On niissä eroja näköjään. Seuraavalla kerralla vedet oli austeniittisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetussa termospullossa.
Sun veressäkin on mikromuoveja niinkuin meillä kaikilla muillakin.
 
Se olikin itseasiassa Antarktiksen lumesta mistä löydettiin.
Mutta kuitenki sitä on ihan joka paikassa.
Jep. Tää onkin sit ihan eri asia.
Luntahan siellä varmaan sataa harva se päivä.
Uutta napajäätikköä ei muodostu ihan samaa tahtia.
Ja tuskin sitä normi kausivaihtelun piirissä olevaa jäätä edes tutkitaan.
 
Suolien puhdistamisessa nouseva trendi ainakin Yhdysvalloissa on ollut "coffee enema". Useat raportoivat terveysvaikutuksista.

Oletko Schecter tehnyt analyysia? Millaisia jäämiä, epäpuhdauksia, mikromuovia?

Suositteletko pannu- vai suodatinjauhatusta?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom