Pubin perustaminen

Pubin vois perustaa. Sieltä saisi myös hyvää pubisafkaa!
Ei sinne Sepon "paskaan maahan" Saksaan vaan pattikselle uusi suomi baari nimeltään Huppe Bar ja yhteistyö pystyyn erään majatalon kanssa :hyvä:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Suomeen minä pubin perustan jos jonnekin. Suomesta ei saa hyvää ruokaa mistään. Minun pubista saisi + hyvää oluttakin.
 
Labroja tuskin tarttee teettää jos tuote on sama mitä Alko myy 10x hinnalla? Esimerkkinä vaikkapa Paulaner Weißbier.
Verot eivät maksa oluessa käytännössä yhtään mitään. Ihme homma että ihmiset kuvittelevat aina että veron määrä olutputelissa on useita euroja kun se on vain useita senttejä.
 
Verot on hieman erit, jos tuot sitä ravintolamyyntiin.... Pyöritin ravintolaa usean vuoden ja olen asiaa tiedustellut aikanani.
 
Labroja tuskin tarttee teettää jos tuote on sama mitä Alko myy 10x hinnalla? Esimerkkinä vaikkapa Paulaner Weißbier.
Verot eivät maksa oluessa käytännössä yhtään mitään. Ihme homma että ihmiset kuvittelevat aina että veron määrä olutputelissa on useita euroja kun se on vain useita senttejä.

Labroja ei tarvitse teettää EU:n sisältä tuodusta tuotteesta.

Valvira sanoi:
EU:n alueelta tuotavien alkoholijuomien tuotevalvonnan on tehnyt paikallinen viranomainen,
joten Valvira ei edellytä näistä juomista analyysitodistuksia.

Paulaner Hefe Weißbier Dunkel 0,5 litran pullo hinta Saksassa (toki jos ostaa suuren erän, niin hinta on halvempi): 1,50e
(http://www.worldwidespirits.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=7565)

Valmisteveron määrä 0,5 litran pullolle: 5,3 til-% x 0,5 litraa x 23,60 snt = 0,63e

Lisäksi, jos pullo ei kuulu mihinkään Suomessa hyväksyttyyn palautusjärjestelmään, siitä pitää maksaa juomapakkausvero, jonka määrä on 0,51e litralta eli tässä tapauksessa 0,26e.

Edellä mainitut summat kun lasketaan yhteen, niin pullon hinnaksi saadaan 2,39e. Sama pullo maksaa Alkossa 3,07e eli erotusta on 0,68e. Ero pienenee vielä kun Saksasta tuodun pullon hintaan lisätään kuljetuskustannukset.

Alkolla on tosiaan se etu, että ostavat todella suuria eriä joten saavat myös suuret alennukset.

http://www.valvira.fi/files/hakuohje_maahantuonti.pdf
http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli...rajoituskasikirja/liitetiedostot/alkoholi.pdf
 
Kaupallinen maahantuonti

Alkoholijuoma

Maahantuontilupaa ei tarvita, mutta maahantuojan tulee esittää voimassa oleva
alkoholijuomien valmistus-, tukkumyynti-, vähittäismyynti- tai anniskelulupa.
Tukkumyyntilupa oikeuttaa myyntiin luvanhaltijoille ja vientiin, vähittäismyynti- ja
anniskelulupa oikeuttavat maahantuontiin yrityksen omaa myyntiä tai anniskelua
varten. Lupa on esitettävä tullille maahantuonnin yhteydessä.

lähde: http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/kasikirjat/rajoituskasikirja/liitetiedostot/alkoholi.pdf

Tässä vielä maahantuontiin liittyen: http://www.valvira.fi/files/hakuohje_maahantuonti.pdf

Ja verotuksesta: http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/verotus/valmisteverotettavat/alkoholi/index.jsp

edit. jahas, hieman myöhästyin...
 
Labroja ei tarvitse teettää EU:n sisältä tuodusta tuotteesta.



Paulaner Hefe Weißbier Dunkel 0,5 litran pullo hinta Saksassa (toki jos ostaa suuren erän, niin hinta on halvempi): 1,50e
(http://www.worldwidespirits.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=7565)

Valmisteveron määrä 0,5 litran pullolle: 5,3 til-% x 0,5 litraa x 23,60 snt = 0,63e

Lisäksi, jos pullo ei kuulu mihinkään Suomessa hyväksyttyyn palautusjärjestelmään, siitä pitää maksaa juomapakkausvero, jonka määrä on 0,51e litralta eli tässä tapauksessa 0,26e.

Edellä mainitut summat kun lasketaan yhteen, niin pullon hinnaksi saadaan 2,39e. Sama pullo maksaa Alkossa 3,07e eli erotusta on 0,68e. Ero pienenee vielä kun Saksasta tuodun pullon hintaan lisätään kuljetuskustannukset.

Alkolla on tosiaan se etu, että ostavat todella suuria eriä joten saavat myös suuret alennukset.

http://www.valvira.fi/files/hakuohje_maahantuonti.pdf
http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli...rajoituskasikirja/liitetiedostot/alkoholi.pdf

Kiva että joku jaksoi laskeskellakin jotain. Tosin Weißbier maksaa Saksassa 0,60e/0,5L puteli ja pantti tuolle lasipullolle on 0,08e/kpl.
 
Sanoisin että ½ litran Paulaner Dunkelin hinta lähimarketissani Berliinissä on alle euron per pullo. 70-80 snt voisi olla lähellä totuutta. Halvin hefeweitzen (hell) on on jotain 40-50 snt.
 
Kävin Liesjärvellä sijaitsevassa Keppanakellarissa oluella ja syömässä viime lauantaina.
Tuo paikka ainakin tuo itse omat juomansa ulkomailta ja näyttää hyvin pyörivän muutenkin.
Siitä hauska paikka, että tuo on kirjaimellisesti keskellä ei mitään...
 
Tuo hinta jonka laskelmaan otin oli ensimmäinen joka nopealla googletuksella tuli vastaan. Jos kyseinen olut on tosiaan noin edullista Saksassa, niin kyllä sitten hintaero alkaa olla jo aika huomattava.

Paljonkohan on rahtikulut Saksasta Suomeen yhdelle euro-lavalle? Vai kannattaako esim. hankkia firmalle paketti- tai kuorma-auto, jolla käy muutaman kerran vuodessa mutkan Tsekki-Saksa-Belgia ja tuo suuremman kuorman kerralla. Tuommoiselta reissulta saisi jo hyvän valikoiman ainakin omaan makuun sopivia olusia. Sitten toisaalta pitäisi olla suuret varastotilat jossa oluita säilöö.
 
Ongelmana on pastöroimattoman weissbierin säilyminen. Tällä hetkellä myydään (tölkissä) olutta joka säilyy 05/2010 saakka ja putelissa noin 2009 loppuun.
Kuten monet tietävät, suomeen vietävät export-oluet säilyvät toista vuotta pitkälti, mutta eivät ole samanmakuisiakaan kuin "aidot".

Halvimmat weissit ovat n. 0.29e/0.5L.
 
Oluthan pilaantuu suht nopeaa. Vaikka niissä päiväystä muka onkin, niin pullo-oluen laatu heikkenee huomattavasti jo viikossa. Tynnyritavara säilyy tietenkin paremmin, kun ei joudu valon kanssa tekemisiin.
 
Oluthan pilaantuu suht nopeaa. Vaikka niissä päiväystä muka onkin, niin pullo-oluen laatu heikkenee huomattavasti jo viikossa. Tynnyritavara säilyy tietenkin paremmin, kun ei joudu valon kanssa tekemisiin.

Ei se nyt kyllä ihan noin mene. Monet alet kuten trappistit vain paranevat pullossa kypsyessään ja voivat olla parhaimmillaan jopa kymmenen vuoden kuluttua pullotuksesta. Taisipa viimeisimmässä Nøgne Ø:n Dark Horizonissa olla etiketissä parasta jälkeen päiväys merkittynä. Poikkeuksen tähän tekevät real-alet jotka säilyvät tynnyrissä hyvänä vain joitakin päiviä.
 
Oluthan pilaantuu suht nopeaa. Vaikka niissä päiväystä muka onkin, niin pullo-oluen laatu heikkenee huomattavasti jo viikossa. Tynnyritavara säilyy tietenkin paremmin, kun ei joudu valon kanssa tekemisiin.
Mistään en mitään tiedä, mutta tartteeko niitä puteleita sitten ehdoin tahdoin säilyttää valoisassa? Jonnekin pimeään varastoon vaan, jos se kerran on nimen omaan valo joka niitä pilaa.
 
Mistään en mitään tiedä, mutta tartteeko niitä puteleita sitten ehdoin tahdoin säilyttää valoisassa? Jonnekin pimeään varastoon vaan, jos se kerran on nimen omaan valo joka niitä pilaa.

Kyllä se on lämpö mikä oluen pilaa ensimmäisenä. Hyvänä kakkosena tulee valo, mutta ei juurikaan ongelma ruskeissa pulloissa, eikä ollenkaan tölkeissä. Eli parhaiten olut säilyy kylmässä ja pimeässä, siis jääkaapissa.:kippis1:
 
Kyllähän se valo on se joka nopeuttaa pilaantumista. Ja vaikka normi puteli olisi valolta suojassa, on se jo viikon päästä pullotuksesta huomattavasti heikkolaatuisempaa kuin tuoreena! Toki vielä juotavaa päiväykseen saakka, mutta HUONOLAATUISEMPAA.
 
Joo kyllä noilla saksan olusilla on eroja kuin yöllä ja päivällä kun sen ostaa panimoraflasta suoraan tynnyristä tai sitten pullotavarana marketista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom