Pubin perustaminen

Liittynyt
21.5.2003
Viestejä
690
Kellään tietoa tai peräti omakohtaista kokemusta mitä tarvitaan oman pubin perustamiseen?No paikka tietysti,mut mitä lupia esim.tarvis olla?Anniskelulupa varmasti,mut muita?Oliks olemassa joku hygienia-passi?Tollasesta olisin muistaakseni kuullu?Tarviiko pubinpitäjällä olla esim.joku alaan liittyvä kurssi takana?Eiks olut ja muu rekvisiitta ainakin osittain tuu juomantoimittajan kautta.Siis ne säilöt ja juomantarjoiluvälineistö,hanat,tuopit ym.Ja oliks sellanen vaatimus vielä,et jos tarjoillaan olutta,niin valikoimaan pitäis kuulua vielä jotain ruuan tapaista,siis jotain pikkupurtavaa?Entä tarviiks pubissa jollain kulloinkin töissä olevalla olla järkkärin paperit?
Kysymyksiä,kysymyksiä....???
Mahtaisko jossain netin syövereistä löytyä saittia jossa kaikkiin em.kysymyksiin vois saada selvän vastauksen?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Anniskeluasiat ravintolassa

Tuosta linkistä löytyy tietoa liittyen anniskeluun ja lupa-asioihin.

Pubinpitäjällä ei tarvitse olla alan kokemusta, mutta tällöin pubissa täytyy olla vastaava/varavastaava hoitaja jolla on tarvittava koulutus/riittävästi työkokemusta. Ja työvuorossa täytyy olla aina paikalla yksi työntekijä joka täyttää nuo vastaavalle hoitajalle asetetut pätevyysvaatimukset.

Hygienia-passi edellytetään vain pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita työssään käsitteleviltä henkilöiltä.
 
Toivotan onnea jos olet moista perustamassa. Itse pitkään haaveillut omasta paikasta. Aina sitten laskelmat kaatuneet siihen että kun on 2 alle kouluikäistä lasta ja haluaisin kuitenkin olla joskus kotonakin.

Vuosia aiemmin raflahommissa olleena kuitenkin jäi se kipinä päälle.

Veroaleen vaikutus kannattaa varmaan ottaa huomioon jo suunnitellessa. Kuulemma varsinkin sellaisiin ns. aloittelupaikkoihin on veroaleella ollut suuri vaikutus ja ompa niitä sen takia joutunut lopettamaankin. Jengi kun ei aika tajua sitä miksi esim olut on erihintainen baarissa mitä k kaupassa. Aiheesta käytiinkin foorumilla jokunen kk sitten hyvä keskustelukin ;)

Mutta parille tuttavalle jotka alkoivat ravintolayrittäjille oli yllätys se työn määrä. Esim pubin aukioloajalla ei ole mitään tekemistä yrittäjän työajan kanssa, sitä kaikkea muuta hommaa on aivan mieletön määrä. Perustamisen jälkeen nämä varmaankin joskus tasoittuvat mutta aina sitä tule olemaan. Juuri nämä oli ne seikat jotka itseni pitävät aikakin vielä toisen töissä.

Tässä nyt vain minun näkemyksiäni. Jos pubin pystyyn laitat niin onnea ja menestystä mielenkiintoisella alalla. :kippis1:
 
TheSami sanoi:
Toivotan onnea jos olet moista perustamassa. Itse pitkään haaveillut omasta paikasta. Aina sitten laskelmat kaatuneet siihen että kun on 2 alle kouluikäistä lasta ja haluaisin kuitenkin olla joskus kotonakin.


Pubin perustaminen ollut kauan haaveena.Mut nyt,kun nykyisen työn jatkuvuus on epävarmaa,niin taas toi "kaljabisnes" tuli ajankohtaiseksi.
Töitä siinä varmasti on ja tietoakin tarvitaan.Mutta töitä kun en oo koskaan pelännyt,niin eiköhän tota jaksais ainakin yritää.Paikka olis vielä ihan kotinurkilla,niin sekin vähän auttais.Suurin pulma olis aluks varmaan rahoitus.Paikka olis jo valmiina,mut kaikki tarvikkeet maksaa ja jonkin sorttista paikan vuokraennakkoakin varmaan tarvis kiinteistönomistajalle maksaa.Siloin puhutaan jo useista tuhansista Euroista!Mistä ne rahat?Varmaan lakki kouraan ja pankinjohtajan puheille...... :kippis1:
 
Kannattas varmaan olla ensin bupissa töissä jonkin aikaa, niin tietäsit vähän enemmän mitä odottaa. Aika rohkee oot jos tosta vaan vedät baarin pystyyn.
Tietty jollain tosi pienellä bupilla sitä vois harjoitella :rolleyes:
 
Itsellänikin tuli pari päivää sitten samankaltainen ajatus mieleen. Ravintolan tilatkin olisi tiedossa. Avovaimolta löytyy hygienia-passi ja on tällä hetkellä työpaikallaan anniskelu-vastaava.. Mutta paikkakunta on pieni ja riskit suuret. Ei taida uskallusta riittää kun ei ole koulutustakaan tuolle alalle..
Mutta yrittäjyyshän on riskien ottamista :wall: :)
 
Eikös näissä pubeissa tule helposti ongelmia arvonlisäveron kanssa? Vaikka omistaja haluaisi myydä kaljaa halvalla niin verojen takia on pakko pitää hinnat korkealla.
 
tribulus sanoi:
Paikka olis jo valmiina,mut kaikki tarvikkeet maksaa ja jonkin sorttista paikan vuokraennakkoakin varmaan tarvis kiinteistönomistajalle maksaa.

Ilmeisesti paikka on sellainen missä on jo aikaisemmin ollut jonkinlaista pubitoimintaa? Muuten joudut miettimään ilmastoinnit ja paloturvallisuuden yms. sellaisiksi että ne sopivat ravintolatoimintaan. Sitten jos ajattelin jotain ruokaa tarjoilla ja varsinkin valmistaa, niin vaatimukset vaan kasvaa (rasvakaivot viemäriin yms.). Mutta noista osaa kotikunnan terveystarkastaja ja palotarkastaja kertoa enemmän.

Onnea vaan projektiin jos päätät ryhtyä. Monestihan näissä suunnitteluvaihe on tosi mielenkiintoista ja pubin rakentaminen ja sisustaminen jopa ratkiriemukasta, mutta sitten alkaa se ankara arkinen työ. Mutta ei se kaljanmyynti eurosuomessakaan mikään tuhoontuomittu bisnes voi olla. ;) :kippis1:
 
Itsellä kans ollut pitkään haaveena perustaa oma baari. Tulevaisuudessa sen teenkin, mutta ainoana muurina on ollut tähän asti se rahoitus. Olen miettinyt asian siltä kantilta että sit kun baarin perustaa niin se laitetaan kerralla kuntoon.
Työntekijät ja kaikki on valmiina, ainoastaan enää rahasta kiinni :wall:
Toivotan menestystä.
 
Onhan tuo joskus ollu haaveena että kiva ois joku kuppila perustaa. Ehkä sit vanhoilla päivillä. Meikäläisen kuppila ois ainakin sellanen pubityyppinen mesta missä ois laaja kansainvälinen olutvalikoima,kaiuttimista pauhais rokki ja metalli. Sit hommais jonkuu screenin mistä porukka vois tsiigaa futista ja lätkää yms. muita merkittäviä urheilutapahtumia. Ja tietysti myös jotain pikkupurtavaa pitäs olla saatavilla ja juomavalikoimaan kuuluis tietenkin myös protskudrinkit. :D Eli sellanen urheiluhenkinen kapakka missä on hyvää musiikkia ja porukka viihtyy useammankin tunnin päivässä.
 
Onko mitään mahdollisuuksia saada anniskeluoikeuksia ja alkoholipassia jos rikosrekisteriin on merkitty törkeä huumausaine merkintä?
 
Voit saada alkopassin, mutta omalla nimellä et saa anniskelulupaa, jos on merkintä. Itsellä lähti luvat, kun tuli ehdoton tuomio törkeästä pahoinpitelystä... Velkaa jäi kivasti. Nyt odotellaan, jos ei tulis törttöiltyä ja sais merkinnät vanhenemaan, niin sitten uusintaerä! (tuomion saanut ei voi toimia anniskeluravintolassa edes vastaavana...)
 
Voit saada alkopassin, mutta omalla nimellä et saa anniskelulupaa, jos on merkintä. Itsellä lähti luvat, kun tuli ehdoton tuomio törkeästä pahoinpitelystä... Velkaa jäi kivasti. Nyt odotellaan, jos ei tulis törttöiltyä ja sais merkinnät vanhenemaan, niin sitten uusintaerä! (tuomion saanut ei voi toimia anniskeluravintolassa edes vastaavana...)


Onko kellään tietoa millon vanhenee törkeä huumausaine tuomio jos ehdotonta on tullu 2v 3kk?
 
Lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosasto ilmoitti minulle, että 5v. Mutta ehdoton tuomioni ei ollutkaan yli kahta vuotta, mutta ehdolliset oli...
 
Pubin vois perustaa. Sieltä saisi myös hyvää pubisafkaa!

Yksi asia on askarruttanut itseäni tässä asiassa: Voinko tuoda itse vaikkapa Saksasta oluet myyntiin, eli toimia itsenäisenä maahantuojana?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom