Proteiinin tarve ja lähteet.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pain
  • Aloitettu Aloitettu
Hyväähän se rahkamössö on. Ja jos käy prismasta hakemassa saksalaista maitorahkaa(42 senttiä 250g, en tiedä löytyykö joka prismasta), keittää itse mehukeiton funlightista, niin ei pitäis paljon maksaakaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Re: tonnikalasta

Originally posted by Dremo
:

Tonnikalan mausta tuli mieleen et toi rainbown luxus tonnikalapaloja vedessä on helv... hyvän makusta! tölkki sitä ja purkki raejuustoa sekasin ja huiviin...:hmmm:

Minkä hintaisia noi rainbowin tonnikalat on? Mä oon tähän asti vetänyt euroshopperin tonnikalaa ja ne alkaa maistua pikkuhiljaa pyllyreiälle. Mutta kun ne on kumminkin niin halpoja, 50 senttiä purkki (purkki tais olla 185g jos oikein muistan).
 
Itse en suostu syömään mitään muuta tonnikalaa kun pirkan.. Kaikki muut mitä oon maistanu on ollu PAHAA!
Ikävä vaan kun taitaa tuo pirkka olla kaikkein kallein :(

nirso mikä nirso...
 
miten toi protskun saanti voi olla ongelma ?

Itse en käytä mitään lisäravinteita ja saan helposti 2*80 (oma paino) eli 160 gr päivittäisestä ruuasta.

Esim. tänään on jo noin 100g plakkarissa 'lounaalta'
leipää 350g jossa 12g/100g =42g
päälle palvikinkkua puolet 250gpaketista 17g/100g = 21g
rasvatonta maitoa litra 3,3g/100g = 33g

eli yhteensä 42+21+33=96 grammaa enkä ole oikeastaan vielä syönytkään tänään :) pikkuisen vain välipalaa ...

illalla sitten norm. ruokaa (saas nähä mitä on vaimo kokkaillut nam!) ja taas maitoa menee litran verran ja leipää elikkäs sieltäkin 100g proteiinia tulee ihan itsestään.

Miksi kukaan ei mainosta maitoa proteiinin lähteenä ?
ja toisaalta saa hyvää treeniä kun kantaa puolenkymmentä 1,5 litran purkkia kaupasta kotia...

Toinen lähde on kananmunat keittelee/paistelee puolenkymmentä kananmunaa ja heittää keltuaiset menee niin siitäkin sitä proteiinia tulee ....joskaan entiedä paljonko on yhdessä ison kananmukan keltuaisessa proteiinia ? siis grammaa

kommentoikaa onko maidon proteiini jotenkin huonoa vai miksi sitä ei juuri taida muut juoda ??
 
Originally posted by qwer
Esim. tänään on jo noin 100g plakkarissa 'lounaalta'
leipää 350g jossa 12g/100g =42g
päälle palvikinkkua puolet 250gpaketista 17g/100g = 21g
rasvatonta maitoa litra 3,3g/100g = 33g

Tuota protskua kun vaan pitäisi ottaa päivän mittaan useemmissa annoksissa. Elimistö ei pysty hyödyntään kerralla suuria annoksia protskua, monesti suositellaan 30 - 40 gramman kerta-annoksia.
 
Originally posted by Tomi77
LOL! Pervo! :lol2:


Jep, that's my middle name... :D

Maidosta sen verran, että olen kuullut että runsas maidon juonti aiheuttaisi "limaisuutta" ja tukkoisuutta...? Puhumattakaan siitä, että ihan kaikkien masu ei kaiketikaan maidon hörppimistä kestä. Eikä se makukaan nyt mikään luksus ole... :kippis2:

Btw. eikös tuo maidon protskumäärä ole kumminkin suht alhainen, tarkoitan että sitä saisi vetää aika lailla jos yhtään enempää protskua haluaisi...? Just my humble opinion....
 
Aivan oikein ....ei tuo litra ihan kerta hörppäyksellä mennyt ja leipäkin (kinkulla) tuli syötyä 3 satsissa 2 tunnin välein.

No alhainenhan se maidon proteiinipitoisuus on 3,3g/desi, mutta toisaalta kun vetää päivän mittaan 1,5 l purkin (sisällön) naamaan niin tuleehan siitä saatua 50g proteiinia ja hintaan n.1€/50g paljonkos 50 g puhdasta proteiinia maksaa näissä proteiinijuomissa tms. ?
luulisin olevan huom. arvokkaampaa.

Maidosta saa maukkaampaa vaikka kaatamalla joukkoon kunnolla kaakaota ..monesti treenin jälkeen uppoaa iso tuopillinen kaakaota. Siinä mielessä hyvä ettei siinä ole tippaakaan rasvaa.
 
Originally posted by qwer

Maidosta saa maukkaampaa vaikka kaatamalla joukkoon kunnolla kaakaota ..monesti treenin jälkeen uppoaa iso tuopillinen kaakaota. Siinä mielessä hyvä ettei siinä ole tippaakaan rasvaa.

Mistä saa rasvatonta kaakaojauhetta? :confused:
 
Originally posted by Gillyanne
Jep, that's my middle name... :D

Maidosta sen verran, että olen kuullut että runsas maidon juonti aiheuttaisi "limaisuutta" ja tukkoisuutta...? Puhumattakaan siitä, että ihan kaikkien masu ei kaiketikaan maidon hörppimistä kestä.

Joo mäkin oon kuullu ettei sitä suositella oikein aikaihmisille, ennemmin hapatetussa muodossa. Ite kiskonkin rasvatonta Gefilus piimää. Litra tosin maksaa saman verran ku 1,5 litraa basic maitoo. Mutta hyvää on! Ja tilkka oliiviöljyä aina mukaan...
 
no kyllä Piimä maistuu paremmalle ja juon sitä usein kotona, mutta kun on pienemmässä purkissa ja maksaakin hieman enemmän ....

no hyllyssä meillä on nesquikkia tai Oboyta (lapsille, mutta isukki käyttää eniten), mutta mielestäni niissä on ihan olemattoman vähän rasvaa (pelkkää sokeriahan ne ovat). Ja ostaa taisimme ne Citymarketista:p

Mutta miten toi kananmunan proteiinipitoisuus ?
tai pitoisuuden tiedän suurinpiirtein mutta valkuaisen punnaaminen hlövaa'alla on hieman vaikeaa. Eli paljonko kananmunan valkuainen painaa -> paljon siinä on proteiinia ?
 
Originally posted by Gillyanne
[

Maidosta sen verran, että olen kuullut että runsas maidon juonti aiheuttaisi "limaisuutta" ja tukkoisuutta...?

Miten tämä limaisuus ilmenee? Kuulostaa vaan tosi hassulta:lol1:
Taitaa olla jotain kisadietti juttuja.
 
Originally posted by Necro
Originally posted by Gillyanne
[

Maidosta sen verran, että olen kuullut että runsas maidon juonti aiheuttaisi "limaisuutta" ja tukkoisuutta...?

Miten tämä limaisuus ilmenee? Kuulostaa vaan tosi hassulta:lol1:
Taitaa olla jotain kisadietti juttuja.


Kisadieetistä en tiedä, kun en ole sellaista (kuten en myöskään kisailua) koskaan harrastanut... Tarkoitin siis tuolla "limaisuudella" limanerityksen lisääntymistä. Eli toisin sanoen nokka vuotaa niin p*****leesti ja kurkussa on limaa enemmän kuin laki sallii. :urjo:

En sitten tiedä, mikä on ko. ilmiön tieteellinen selitys (vai onko sellaista yleensä?), olen vain kuullut että näin voisi käydä... no, itse en juo maitoa missääs tapauksessa, maito on vasikoita varten :lol1:
 
Originally posted by qwer
Mutta miten toi kananmunan proteiinipitoisuus ?
tai pitoisuuden tiedän suurinpiirtein mutta valkuaisen punnaaminen hlövaa'alla on hieman vaikeaa. Eli paljonko kananmunan valkuainen painaa -> paljon siinä on proteiinia ?

Tuossa tais olla vastaus tuohon kysymykseen ja muutakin asiaa munasta.
 
No ei se kyllä nokan tukkoisuutta aiheuta, mä olen kuullut joskus että maito hidastaa aineenvaihduntaa juustoutumalla mahassa. Ja tolla juustoutumisella(tuskin pitää edes paikkaansa)ei ole tavalliselle treenarille mitään merkitystä. Vai että vasikoita tässä nyt sitten ollaan:lol2:
 
Originally posted by Necro
Miten tämä limaisuus ilmenee? Kuulostaa vaan tosi hassulta:lol1:

Repäse menemään puoli litraa maitoa ja odota hetki. Kohta alkaa tuntumaan. Sama ilmiö tulee mulla jo ihan perus heraprotskusta ja jos vedän oikeeta maitoo enemmän niin on helvetti irti ja muilta halkee pää rykimisen kanssa... Johan se ala-asteen ruokavälkällä todettiin, että räkimiskisoissa vahvimmilla oli ne, jotka veti ruokalassa maitoa eikä vettä. En tiedä ilmiön fysikaaliskemiallista pohjaa, mutta kokeellisesti tämä on todistettu. Viksu lääkärisetäkin neuvoi nenän ja kurkun räkäsyyden vähenevän, kun jättää maidon poies.
 
Re: Re: tonnikalasta

Originally posted by Paukkurauta
Minkä hintaisia noi rainbowin tonnikalat on? Mä oon tähän asti vetänyt euroshopperin tonnikalaa ja ne alkaa maistua pikkuhiljaa pyllyreiälle. Mutta kun ne on kumminkin niin halpoja, 50 senttiä purkki (purkki tais olla 185g jos oikein muistan).


Muistaakseni se on vähän yli euron purkki, mut kyllä voittaa ton euroshopperin maussa mennen tullen. Niissä on myös eri makuvaihtoehtoja (chili :hmmm: )... Kannattaa kokeilla!
 
Originally posted by qwer
kun vetää päivän mittaan 1,5 l purkin (sisällön) naamaan niin tuleehan siitä saatua 50g proteiinia ja hintaan n.1€/50g paljonkos 50 g puhdasta proteiinia maksaa näissä proteiinijuomissa tms. ?
luulisin olevan huom. arvokkaampaa.


Mulla menee maidon hinta korkeammalle, koska on se (täälläkin jo monta kertaa mainostettu) laktoosi-intoleranssi.
Tämänhetkisen perusprotskuni hinnaksi tuli (ellen laskenut väärin) hiukan vajaa 80 centtiä/50g protskua. Eli mulla tulee lisäravinteista ottaminen halvemmaksi kuin maidon juominen silloin kun käytän tätä halpaa scheissea. (Prime Milk)

Kun taas otan kunnon tavaraa, (=heraa, laadukkaampaa, laktoositonta ja kallista) tulee hintaa paljon enemmän.

Hylamaito maksaa maltaita, eikä köyhällä ole varaa juoda sitäkään paria litraa päivässä. :(
 
Originally posted by qwer
miten toi protskun saanti voi olla ongelma ?

Itse en käytä mitään lisäravinteita ja saan helposti 2*80 (oma paino) eli 160 gr päivittäisestä ruuasta.

Esim. tänään on jo noin 100g plakkarissa 'lounaalta'
leipää 350g jossa 12g/100g =42g
päälle palvikinkkua puolet 250gpaketista 17g/100g = 21g
rasvatonta maitoa litra 3,3g/100g = 33g

eli yhteensä 42+21+33=96 grammaa enkä ole oikeastaan vielä syönytkään tänään :) pikkuisen vain välipalaa ...

illalla sitten norm. ruokaa (saas nähä mitä on vaimo kokkaillut nam!) ja taas maitoa menee litran verran ja leipää elikkäs sieltäkin 100g proteiinia tulee ihan itsestään.

Miksi kukaan ei mainosta maitoa proteiinin lähteenä ?
ja toisaalta saa hyvää treeniä kun kantaa puolenkymmentä 1,5 litran purkkia kaupasta kotia...

Toinen lähde on kananmunat keittelee/paistelee puolenkymmentä kananmunaa ja heittää keltuaiset menee niin siitäkin sitä proteiinia tulee ....joskaan entiedä paljonko on yhdessä ison kananmukan keltuaisessa proteiinia ? siis grammaa

kommentoikaa onko maidon proteiini jotenkin huonoa vai miksi sitä ei juuri taida muut juoda ??

Noita viljatuotteiden proteiinimääriä ei kait kannata laskea mukaan. Eivät kuulemma oikein imeydy tai jotain, näin on ainakin K-P.Ourama useampaan otteeseen todennut (en sitten tiedä merkkaako K-P:n sanomiset monellekaan mitään :) ) ja erinäisiltä nettisivuiltakin olen tällaista lukenut. Eli proteiininsaantilaskelmat pitäisi perustaa vain eläinpohjaisiin protskuihin (tai niinno, soija poislukien).

Kyllä varmaan moni maitoa ryystää, itselläni menee pari litraa päivässä. Hyvää on!
 
Originally posted by AKV
Noita viljatuotteiden proteiinimääriä ei kait kannata laskea mukaan. Eivät kuulemma oikein imeydy tai jotain, näin on ainakin K-P.Ourama useampaan otteeseen todennut (en sitten tiedä merkkaako K-P:n sanomiset monellekaan mitään :) ) ja erinäisiltä nettisivuiltakin olen tällaista lukenut. Eli proteiininsaantilaskelmat pitäisi perustaa vain eläinpohjaisiin protskuihin (tai niinno, soija poislukien).

Eiköhän ne kuitenkin imeydy. Muuten meillä olisi melkonen läjä kuolleita vegejä (ei todellakaan kaikki pidä huolta proteiinien saannista). Ongelma on epätäydellinen aminohappokoostumus.
 
Originally posted by veijo esso
Heitän tähän väliin kysymyksen.. eli pitäiskö ostaa tonnikalaa vedessä vai öljyssä.. tonnikala öljyssä maistuu paremmalle kuin vedessä.. mutta tuleeko siitä enemmän laardia vaiko mitenkä?:confused:

Öljyssä minusta parempi. Voihan niitä ylimääräsiä öljyjä lorotella poijes jos siltä tuntuu. Ei siihen kalaan kovin "vaarallisia" määriä jää jos ne kaataa pois, varmasti on vain hyväksi ne öljyt. Ei muuta ku ruisleivän päälle koko satsi niin hyvältä maistuu!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom