Voit sanoa vaikka nää asiat:
Raejuusto vs. heraproteiinijauho -> raejuusto on pidemmälle prosessoidumpaa ja siinä on lisäaineena suolaa, eli on olevinaan keinotekoisempaa, kuin heraproteiinijauho. Protujauhoissahan ei ole koskaan esim. suolaa.
Kinkkuleike vs. protujauho -> kinkkuleikkeeseen lisätään nykyään noin 8-12 eri eepuunhedelmää, eli eekoodiainetta, eli lisäainetta ja lisäksi suolaa. Mitään niistä ei ole missään proteiinijauhossa, ainakaan maustamattomissa (maustetuissa sen sijaan on keinotekoisia maku-, makeuttamis-, ja väriaineita).
Huoh, kuinka monesti se pitää sanoa: reseptivapaat, Prismoista ja CM:stä saatavat lisäravinteet ovat vain tiivistettyä ruokaa, proteiinijauhot ihan samalla lailla, kuin esim. c-vitamiininapit tai kalaöljykapselit. Ihan yhtä vaarattomia ovat siis proteiinijauhotkin.
Voit kysyä lisäksi tyttöystävän äidiltä, että arveleeko hän todella, että markettien hyllyille päästettäisiin mitään semmoista, jota syömällä sydänlihas olisi suuressa vaarassa? Voit myös verrata proteiinijauhoja ruokaöljyyn. Molemmissa on yksi makroravinne tiivistettynä äärimmilleen, toisessa proteiini, toisessa rasva. Protujauhoissahan on noin 70-92% proteiinia, ruokaöljyissä (rypsi ja oliivi lähinnä, vaikka onhan niitä muistakin kasveista tehtyjä) 100% rasvaa. Niin ja jos haluaa (ainakin lähes) 100% hiilihydraattia, niin ei muuta kuin sokeria kitusiin.
Eli pointtina em. on se, että proteiinijauhoihin verrattavissa olevia tiivistettyjä ja prosessoituja elintarvikkeita (just esim. sokeri ja ruokaöljy) on ollut ainakin vuosikymmeniä, ellei vuosisatoja kaikissa ruokakaupoissa saatavilla ja niistä terveydelle ylivoimaisesti vaarallisin on tietenkin sokeri, ei suinkaan proteiinijauho.